dimecres, 11 d’agost del 2010

Etimologia lliure (1)

catarsis: acció alliberadora i espontània que sol fer un grup de mitja dotzena de persones, aproximadament.

8 comentaris:

EROs Ramatxoto ha dit...

Molt bona! Podíem recollir unes quantes etimologies i definicions. Per exemple, a mi Bud Spencer (com sabeu, abans d'actor, jugador de waterpolo), m'inspira la següent:

Waterpolo: esport practicat en una superfície limitada d'una piscina on dos equips de set jugadors cadascun es disputen la possessió d'un gelat de pal, elaborat amb aigua i essència de fruita, amb l'objectiu d'introduir-lo a la tassa del vàter, normalment proveïda de sifó, instal·lada al fons del camp de l'equip contrari.

Anònim ha dit...

Mr. Magoo: per a més "catarsis", les sis persones han de ser càtares o practicar el catarisme.

Vicicle ha dit...

Perdoneu però aneu molt despitats. Catarsis és una contracció que resumeix una infermetat (catarro) i la seua conseqüència immediata "axis" (segona vèrtebra cervical que permet la rotació del cap i que és la que suporta el esternut) catar+axis=catarsis. Amb clares connotacions onomatopeiques.

Mona ha dit...

Ni molt menys. Aquesta paraula descriu al gat musical anglès. Cat+arsis (arsis-tesis, arsis-tesis) és un gat en anacrusa, és a dir, en potència de moure's. Per contra un catesis (Cat+tesis) és un cat doctorand, és a dir, en potència de tocar-se els co…

AlfredRussel ha dit...

De tota la vida de Déu que catarsis ha volgut dir "tastar mitja dotzena d'alguna cosa". Per exemple, "Vaig a catarsis melons, a vore si estan bons".

Em permet proposar a la vostra consideració una altra:

estertor: cortina fina, generalment de tela, que es posa a les finestres dels moribunds per a que no els moleste la llum.

Pepe ha dit...

Em disculpareu, però ho acabe de consultar a la Wikipedia -solvència contrastada- estem parlant de Ca' Tarsis, besnét de Noé. Amb la Bíblia Hebrea hem topat. Poca broma. Així, que en aquest cau siguen constipats, mengen melons o tinguen gats anglesos és totalment secundari. He dit.

Mr. Magoo ha dit...

Genial!

Mr. Magoo ha dit...

Amb el vostre ajut miraré de completar el meu particular Alcover-Moll.