divendres, 29 de gener del 2010

Cementeri Nuclear a Zarra

Per si no teníem prou amb Alfonso Rus, un alcalde inculte que tapa les seues mancances verbals amb insults i amb l'alcalde oportunista de Llanera i el seu macroabocador de fem (què ha sigut dels de la Plataforma No al Macroabocador?), ara ens cau al damunt l'alcalde de Zarra. Aquest poblet és un vell conegut d'alguns penjollaires, però per als que no l'ubiquen podem dir que està al sudoest de la província de València, prop de Xàtiva. Va formar part de la seua breu província i podríem considerar-lo part de les Comarques Centrals del País Valencià. De fet, hi ha dos autobussos diaris d'anada i tornada que unixen Xàtiva i Aiora, al costat de Zarra. Doncs bé, en aquest municipi, sospitosament, des de les primeres eleccions democràtiques el 1979, ha estat governat per un tal Juan José Rubio Moreno. Aquest senyor inicialment era del PSPV-PSOE, fins que el 2006 va ser expulsat. El motiu: una denúncia de la fiscalia per diferents delictes de prevaricació, falsetat, frau i estafa. Això no va ser problema perquè es tornara a presentar amb una agrupació independent de Zarra el 2007 i tornara a ser alcalde. Això sí, per arrodonir el seu meravellós historial, la Guàrdia Civil el va detindre el 2008, per (quines coses) corrupció urbanística! Doncs bé, aquest polític tan exemplar, no va tindre millor idea ahir que demanar, per sorpresa, el cementeri nuclear per a Zarra. Diu que ho va comentar en uns veïns anglesos (lo normal, vaja) que, traduït al català de València, li han vingut a dir: "Xe, això no passa res!". Ala va afanyeu-vos, no siga que rebente la burra!

13 comentaris:

Rousseau ha dit...

Perdoneu que no respecte les 8 hores, la urgència de la notícia crec que ho mereix!

Anònim ha dit...

Gol de Zarra!

Anònim ha dit...

Senyor Rousseau: em prenc la llibertat de dir-li que la Plataforma contra el Macroabocador de Llanera està ben viva i alerta. Que a principis del mes de gener va celebrar una xerrada al Tele Club de Llanera amb representants convidats de Plataformes de Villena i de El Campello que fou un exist d'assitència sense precedents. Una xerrada molt aclaridora que va formar part del material que ha estat enregistrant l'equip de "El escarabajo verde" de La 2 de Televisió Espanyola per fer-ne un programa que s'emetrà, presumiblement, a principis del mes de març i que no tindrà desperdici (mai millor dit).
A més a més els membres de la Plataforma han repartit per tot el poble de Llanera un vídeo on s'hi veuen les "virtuts" dels abocadors modèlics que van vendre al veïnat en una visita pagada per l'empresa FCC. Però on no se'ls va mostrar l'autèntica realitat d'una abocador: els incendis, les bestioles, la pudor, la contaminació, l'impacte ambiental i tantes altres coses que ja hauríem de saber.
Impagables foren els testimonis de la gent de Villena i El Campello (a la que recentment s'ha unit la gent de Xixona, que ja en pateix un).
Ara mateix la Plataforma treballa per enllestir les alegacions al projecte que presentarà l'empresa FCC. Per aquest motiu s'ha contractat un gabinet d'advocats que formen part tanmateix de la Junta Directiva de la Plataforma (de la que es pot ser soci per 10 euros l'any). Aquest projecte tindrà que tornar a votar-se en el Consorci i estem preparats per portar-lo als tribunals on, de segur, caurà.
Si de cas (i ara em permetrà certa ironia fina) caldria preguntar-se on està la gent de Xàtiva que, malgrat les mobilitzacions, continua pasturant en la major de les indolències.
Si vol fer un seguiment com toca pot anar a: http://www.noalmacrovertedero.net/
Allí trobarà els avisos de les convocatòries i altres mogudes.
Vinga, anime's que l'esperem.

Anònim ha dit...

El que costa de creure és que tornés a sortir d'alcalde tot i el seu historial. Però en què pensen alguns quan van a votar?!

Rousseau ha dit...

Pos que facen més soroll, els de la Plataforma, perquè a Xàtiva no arriba!

Si vol els ho diu!

Anònim ha dit...

De la seua part senyor Rousseau. Però el que tots tenim que tindre clar és que quan hi ha interessos econòmics tan grans en un assumpte, els principals mitjans de comunicació que haurien d'acomplir una funció social (sic) treballen descaradament pels poderosos, desinformant i manipulant, i silencien sense vergonya la veu dels qui reclamen justícia. (Osti, què bé m'ha quedat el discurs...). Potser per això el Levante i Las Provincias, que ja hauràn rebut algun toc d'atenció, sempre parlen del cas com si estigués ja dat i beneït, quan encara queda molta correguda i les passes més importants encara no s'han donat.
En qualsevol cas, senyor Rousseau, pot picar damunt la bandereta que hi ha a la dreta d'aquest blog (em sembla) i podrà anar directament a la Plataforma i assabentar-se'n. Mobilitzar-se demana implicació i esforç personal. Quan a algú hi ha que empentar-lo o no té ganes o va en un carret (si és el seu cas diga'm on viu que jo vaig a per vosté).

Anònim ha dit...

I una cosa més: no espere molt que li arribe el "soroll", ja que pel contrari, quan menys s'ho espere li arribarà la pudor.

Rousseau ha dit...

I quan menys s'ho espere vosté, la radioactivitat!

Espavileu c-a-b-r-o-n-s!!!!

Anònim ha dit...

Espavilent-nos, espavilent-nos, que vull suposar que tots som fadrinets...

Rousseau ha dit...

Pos no supose tant, que ací més d'uno encara són "notajunte"s i "janojugue"s i cal donar-los de menjar a part.

Anònim ha dit...

xe, xe...

peguie ha dit...

Jo tinc la banderola de no a l'abocador al balcó i em considere una espécie en extinció...

Anònim ha dit...

Faça el cor fort, senyoreta Peguie. Que els abocadors solen posar-los a la vora de les reserves...