dimecres, 18 de novembre del 2009

RIDÍCUL, IDIOTA

Feia un any que no veia la tele. El pis on visc ara no tenia feta la instal•lació per la recepció del senyal. L’altre dia va vindre l’antenista carregat d’aparells i estris varis i va fer màgia. Total, que ara ja la podem veure. La qüestió és tot el que fan per la tele és una merda, però com que ixen personetes que es mouen per allí dins, jo em quede albercocat mirant-les, com els xiquets en una funció de titelles.
Albercocat estava mirant mentre anaven fent propagandes, vaja, publicitat que es diu ara. En una d’aquelles que ixen uns quants jugadors de la selecció espanyola en un camp jugant un partit. De colp un d’ell, Xavi Hernàndez, percep alguna cosa que no li agrada. Deixa el joc, alça el dit índex i comença a córrer en direcció contrària on s'esdevé la jugada. La càmera el seguix. Abandona el terreny de joc amb l’índex en alt i entra a vestidors. Descobrix un llum que havia quedat encés i l’apaga. Després, el Ministeri de no sé qué ens demana a tots que, com ha fet Xavi Hernàndez, estalviem energia.
I jo pense: Xe, vaja el món a fer la mà! I per qué en comptes d’apagar el ridícul fluorescent que havia quedat encés als vestidors, el Ministeri no fa que s’apaguen tots els llums de l’estadi, que sí que deuen gastar bona cosa d’energia?! Qué pot fer un fluorescent davant la quantitat de focus que es necessiten per il•luminar un estadi de futbol? Fem la multiplicació per tots els estadis de futbol de l’estat: Primera, Segona, Tercera, Preferents, Regionals,... Quina barbaritat! Per qué el Ministeri no fa que la Lliga de Futbol Professional es jugue pels matins, a la llum del dia, com es fa, si no m’equivoque, a Anglaterra?

I és més! Resulta que hem d’estalviar llum dins de casa (que no dic que no!) mentre els ajuntaments i les institucions permetran i estimularan l’enllumenat de milions i milions de bombetes arreu del món per il•luminar-nos els Nadals! La cosa resulta ben idiota! Pura hipocresia de la forma.
De la mateixa manera que els antics mataven el missatger que duia males notícies, he eixit a buscar l’antenista pel barri, ni que siga a fotre-li la bronca. Tan bé que estava jo vivint en la inòpia televisiva, 'caguen la puta d'oros! Pôs això: vaja el món a fer la mà!

7 comentaris:

Clidice ha dit...

un joc de bufes a l'antenista li engaltava jo :P m'agradat el "caguen la puta d'oros" feia anys que ja no el sentia! :)

Tadeus ha dit...

¿On s'ha clavat, Sr Alietes?... ¿En la ironia?...

Jo esta nit vaig a vore "Cuéntame". És una sèrie molt xula. ¿S'apunta?

Anònim ha dit...

M'agrada el post.
Pense el mateix que vosté excepte aixó de "vaja el món a fer la mà". El que s'ha d'anar a fer la mà és la televisió i sinó li queda altre remei que ficar-la... canvie de llengua per no entendre res ni mica. El meus fills veuen el Bob Esponja i totes les piuaes en anglès.

Príncep de les milotxes ha dit...

Estimat Alietes, sembla que totes aquestes llumetes de nadal, de sempre m'han fet "pim, pam pom en mi corasón".

Achuchons i respecta la "puta", nen pervers; pots cagar-te en la forma com es reparteixen els "oros"!
Au!

Emili Morant ha dit...

Estimat sr. del Corralot: parlant de l'aparell maleït, l'he vist per la tele (local) fa uns minuts i m'ha apetit felicitar-lo. I de passada, suggerir la incorporació de son pare (que no sé si és amo i fundador del corralot o no) a la plantilla d'El Penjoll, pel sentit de l'humor i naturalitat que ha mostrat davant el públic i les càmeres.

Alietes el del Corralot ha dit...

Gràcies, com sempre, pels comentaris.

Gràcies per la felicitació, Emili. Mon pare es va criar senceret en la Casa del Corralot, del carrer de Sant Pere, número 39, d'Aixàtiva. És un gran xouman. I el meu representant literari (ell preferix dir que és el meu "assessor espiritual": això li ha amollat hui, sense tallar-se un duro, a Maria Josep Escrivà, a Marc Granell i a Jordi Cornudella. I clar, pôs mos hem descollonat.) quan jo no arribe als llocs.

Speaker ha dit...

Has escollit una bona cançó. Aquesta també hi aniria bé: Criaturas alienadas, por los tubos
catódicos de sus televisores...