divendres, 25 de setembre del 2009

Sobre l’últim "affaire" de Cal·linca

M’imagine que alguns lectors, inclús penjollaires, no s’hauran adonat de l’últim affaire del senyoret Cal·linca, consistent en esborrar una interessant entrada seua (la del Capítol 1 del llibre El dia que sempre era Setembre), que crec anava a donar un bon joc literari als autors d’El Penjoll, i en esborrar-se ell mateix com autor d'este bloc, ambdues accions sense donar cap tipus d’explicació. Este comportament em sembla d’una falta de respecte total als penjollaires i, en el que a mi respecta, és la gota que rebenta la canonada. Fins ara he escoltat i raonat qualsevol aportació de Tadeus Cal·linca, ara ja estic fart del xiquet malcriat que representa este pseudoautor d’El Penjoll.

Cal tindre present, senyoret Cal·linca, que alguns autors d’El Penjoll, a més de la col·laboració que fem amb els textos que signem, dediquen bona voluntat i un esforç personal a l’administració i funcionament d’este bloc apostant per un projecte obert i comú (en el que qualsevol pot ser partícep). Està clar que açò ningú ho demana i que es fa voluntàriament, però el seu últim comportament m’ha tocat personalment les pilotes tant que sol·licite a la cúpula i als copuladors d’El Penjoll que l’anomenen pseudoautor non grato i que li veten la possibilitat de ser autor d’El Penjoll indefinidament.

Senyoret Cal·linca, ¿per què censura i mobilitza l’expulsió de la Lluna en un Cove si vosté no vol saber res, ni té cap interés, ni li importa un pet El Penjoll, ni vol ser autor d’este bloc?… Per què ens mareja? Per a que m'entenga, vaig a dir-li-ho com vosté ho diria o, al menys, ho ha dit recentment en un dels seus comentaris (substituisc les referències a La Lluna en un Cove per les seues):

“¿Com és possible que haja tingut permís com a autor, després de tant de temps comportant-se com a autèntic paràsit? Ja està bé, home. Ací n'hi ha gent amb ganes de fer coses i poc a poc s'estan fent propostes més i més interessants. ¿Què pinten ací oportunistes de merda com vosté? JA ESTÀ BÉ! A la puta calle!

Que conste que tot açò, potser amb altres paraules, ho han suggerit alguns autors des de fa mesos. No és qüestió d'un dia només ni d'un cabreig momentani.”

Vosté és un censor i ja estic enfitat de tant de Tadeus Cal·linca. En un dels comentaris de l’entrada referida que ha esborrat deia que per a vosté la literatura és una cosa seriosa (utilitzant equivocadament seriosa com sinònima d’important), i en un comentari del bloc de monologuista literari que acaba d'encetar diu que “no està per a bromes”. No entraré en detallar-li la meua opinió, que és prou ampla sobre esta actitud adolescent seua, i donaria per a un post d'un esforç que vosté no és mereixedor. Només li dic: vosté s’ho perd.

Sincerament, m’alegre que es retrobe amb la literatura i li desitge molta bona sort. Però amb l’actitud que manté, veig que ací se separen els nostres camins. Adéu, Mr. Cal·linca.

18 comentaris:

Cul de sac ha dit...

És realment sorprenent com un recalfó, després d'un coitus interruptus d'unes setmanes entre vosté i Tadeus, acabe d'esta manera. No entraré a analitzar el perquè de l'assumpte, però l'inici, el nuc i el desenllaç se l'han berenat vostés a soles en el bloc del senyor Calinca, sense que s'arribe a entendre com una frase en un comentari seu, sobre si el dramaturg estava duent-se al seu bloc a la clientela del Penjoll o alguna cosa així, una frase com dic, que a més ha desaparegut d'eixe bloc junt amb la resta dels seus comentairos, haja pogut provocar una convulsió de tal grandària. Realment em fa pensar si açò no serà un joc mes entre vostés, en el que l'absurd ha arribat a les seues més altes cotes imaginables. El Penjoll, una autèntica caixa de sorpreses.

Tadeus ha dit...

NO tinc temps ara mateix de respondre com cal, però sembla evident, més que evident, que la foto que acompanya el text d'esta entrada és certament excessiva. No sé com s'ha atrevit a fer una cosa així, i demane que si queda alguna persona amb sentit comú dins del Penjoll, retire eixa foto, que és sumament ofensiva. Li recorde, Sr Superflipo, que vosté s'amaga darrere d'un personatge fictici i jo utilitze un seudònim que en realitat és el meu seudònim literari, amb el qual se'm pot reconéixer ja que he publicat i estrenat coses amb ell.

Més endavant faré alguns comentaris a esta entrada.

Bona vesprada.

escrivà de cort ha dit...

Una part ja l'explica Cul de sac, però algú pot aclarir realment què passa. Jo no entenc res de res!

Tadeus ha dit...

Sr Cul de Sac, una puntualització: els comentaris de Superflipo en el meu blog han sigut esborrats per ell mateix. Com que la meua contestació no té sentit sense aquells comentaris, passe a esborrar-la ara mateix. Una salutació ben cordial.

Tadeus ha dit...

Una pregunta, Sr Superflipo: ¿esta entrada l'ha escrita vosté o algun desequilibrat mental que ha suplantat la seua personalitat?

Capità Superflipo ha dit...

Sr. Cal·Linca, està clar que tenim valors distints. A vosté li pot ofendre l’ús d’una foto, com a mi altres accions seues. S’ho ha plantejat? En qualsevol cas, si li resulta excessiva, la lleve. En que vosté l'haja vist, jo em sent satisfet.

En quant al que pregunta, l’entrada és meua (a no ser que no m’adone què patisca un trastorn de la personalitat i estiga desequilibrat, com vosté insinua).

Tadeus ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Tadeus ha dit...

Anem a fer un poquet d'història.

El dissabte vaig publicar una entrada molt elaborada al Penjoll. A les poques hores, uns individus anomenats "La Lluna en un Cove" publiquen un dels seus anuncis, botant-se a la torera les més simples normes d'estil, i de convivència en El Penjoll. No vaig a entrar ara en per què critique als del Cove, ja que és un tema tracta ja massa vegades. Esta situació em va fer enfadar moltíssim, i em vaig queixar a) públicament i b) privadament en forma d'e-mail. Resultat? Zero. Els meus amics del Penjoll no em van fer ni puto cas. Llavors el meu raonament va ser: ¿de què serveix ser autor del Penjoll si, quan publiques una entrada elaborada, de la qual estàs orgullós, al moment hi ha uns oportunistes que te la tapen? En castellà diríem allò de "llueve sobre mojado", ja que els del Cove porten molt de temps fent els que els dóna la gana, i a la gent del Penjoll, particularment als administradors, els sembla molt bé. En eixe moment vaig pensar que valia la pena obrir el meu propi blog, per tal de publicar les coses a gust, i així vaig fer. La meua última entrada continuava penjada en El Penjoll i jo continuava com a autor, però la cosa estava en un equilibri difícil. Tenia la sensació que als meus amics del Penjoll els importava una merda el que jo havia escrit i que preferien entrades del tipus La Lluna en un Cove. Però bé, vaig mantenir l'entrada pensant que, arribat el cas, si això de la novela tenia algun tipus de ressò (cosa que està per demostrar) podria dur-se el tema a l'uníson entre un blog i altre. Això sí, després del tema del Cove les meues ganes de publicar en el Penjoll eren zero, ja que em vaig sentir tractat com una merda. És a dir, encara que continuara com autor, és molt possible que no publicara res en prou de temps. Esta és la realitat: estava MOLT enfadat amb moltes coses.

Ahir quan arribe a casa em veig un missatge de Superflipo en el meu blog, en to de broma, dient no sé quina xorrada sobre si jo volia fer competència deslleial al Penjoll, etc. El to era de broma, però jo no estava per a bromes, perquè de fet estava ja indignat des del cap de setmana, llavors em vaig tornar a enfadar i vaig prendre la mesura que no havia pres el cap de setmana.

Estic donant totes explicacions no perquè les entenga vosté, Sr Superflipo, o els altres penjollers que ja em coneixen i que van rebre les meues queixes per e-mail, sinó per aclarir-ho de cara als de fora, que no saben res d'esta situació tan estranya que vosté ha volgut divulgar.

Voldria per últim aclarir una cosa: el fet que haja esborrat la meua entrada sobre la novela no vol dir que jo anule tota possibilitat de que es puguen fer propostes al respecte en el Penjoll, si a algú li abelleix. L'acció d'eliminar l'entrada la vaig pensar ja fa uns dies, com a mer impuls. Ja sé que no em guanyaré mai el títol de 'Penjoller modèlic del mes' però és que jo sóc com sóc, i si no fóra així deixaria de ser jo mateix.

Pel que fa al ser o no ser autor del Penjoll, ¿com vaig a publicar entrades en un blog en el qual, per diversos motius que ja he explicat en anteriors ocasions, no estic a gust?

Anònim ha dit...

Este tio no és el que va publicar l'antologia de falos i falopes criticant els independentistes i després es va escagarrussar i la va llevar? la Lluna en el cove no té la culpa de res, este tio és un caga andanes! tireu-lo del bloc per botifler! que li done faena el Rus!

Tadeus ha dit...

Sr Anònim, m'encanta la valentia dels que parlen amagats com a anònims! Quin mèrit.

De tota manera, amable comentarista, li indicaré que no cal que em tiren com a autor, ja que es dóna la circumstància que jo, en estos moments, no sóc autor del Penjoll.

Curiosa interpretació la que fa sobre una entrada que vaig escriure un dia. ¿És vosté tan curt com pareix o només té un mal dia?

Per altra banda, la presència d'anònims impresentables com el que acaba d'escriure l'últim comentari és reveladora de fins a quin punt la tendència político-ideològica del Penjoll, que es pot notar en l'ambient i es pot comprovar amb el fet simple de la bandera que encara hui engalana la capçalera, ha atret per estos llocs a una sèrie d'indesitjables anònims que no tenen ni un dit de front i que, en vore la bandera, es creuen immediatament en 'territori amic'. No és casualitat. Com vaig dir algun dia, ja fa temps, tinc la impressió que des del primer dia hi havia algun penjoller que veia El Penjoll no com un lloc per a la creació o l'originalitat, sinó com una pedra més en allò de 'fer país'. És a dir: la creació no com a valor en sí, sinó com a valor per a altres coses. ¿El Penjoll, Art de Paraula? Fa un temps es van fer esforços per reconduir el tema, i la veritat és que la cosa ha anat a millor, però no s'ha de negar que durant algun temps hi ha haver algú que semblava voler convertir El Penjoll en una espècie de tauler d'anuncis o punt de referència de les Comarques centrals. Cosa de la qual ja es va discutir en el seu moment.

Anònim ha dit...

...o bien provocar flamewars, enfadando a sus participantes y enfrentándolos entre sí. El troll puede ser más o menos sofisticado, desde mensajes groseros, ofensivos o fuera de tema, sutiles provocaciones o mentiras difíciles de detectar, con la intención en cualquier caso de confundir o provocar la reacción de los demás.

Comtessa d´Angeville ha dit...

Hi haja pau! I jo què faig amb les classes de guitarra d'Amanda, que ja les tinc ací preparaetes??

Capità Superflipo ha dit...

Estiga's tranquil·la, Comtessa. Hi ha pau en este "debat".

Al Sr. Cal·linca:

De la bandereta de l’encapçalament del bloc que trau cada dos per tres, sap que està parlat, debatut i decidit, malgrat açò continua pegant la tabarra. Crec que tots els penjollaires excepte vosté veuen bé la bandereta (i si estic enganyat que manifesten la seua opinió) i continua encabotat en traure una i altra vegada un tema que ja esta discutit i decidit, i que l’únic que ens porta (per exemple a mi en estos moments) és a fer-nos perdre el temps. Li ho repetisc és un pesat i estic molt decebut en la seua aportació a El Penjoll. Estic fart.

No vull entrar en la seua actitud d’adolescent. Només li diré que a mi també hi han moltes coses que no m’agraden d’El Penjoll. ¿Potser pensa que hi ha algun penjollaire que li agrade al 100% El Penjoll? Qui ha parlat amb mi del tema sap que més de la mitat d’aportacions d’El Penjoll em resulten poc atractives (i de barra lateral llevaria tres quartes parts dels enllaços que hi han). També li dic que no tinc massa clar on es vol arribar amb este bloc, però si ho tinguera tampoc m’agradaria que El Penjoll fóra com jo vull (de ser així, crec es perdria un dels aspectes que claus del projecte).

Tot i així, continue col·laborant i implicant-me en un projecte que crec interessant (i que a mi personalment m’enriqueix, i no de diners), mentre vosté no para de sabotejar-lo en quant té oportunitat. Té potencial però a mi no m’interessa el punt de vista seriós, avorrit i poc donat a la broma de Tadeus Cal·linca.

Estic totalment d’acord amb l’anònim castellà. A mi també em sembla un troll, així que no pense continuar este debat, no voldria vore’l enllaçat, com si d'un trofeu es tractara, en eixe bloc copia-pega de textos seus publicats a El Penjoll.

Tadeus ha dit...

Diu que jo pegue la tabarra amb el tema de la bandera. En realitat, el que passa és que em veig obligat una i altra vegada a explicar el per què del meu comportament, i això em du a repetir-me. Recordem per altra banda que el protagonisme excessiu de Calinca en este blog es deu en gran part als capritxos de vosté, com aquell de convocar un referèndum perquè jo tornara com a autor del Penjoll, ¿se'n recorda? Després parla de comportaments infantils. Vosté és en part responsable de tot açò.

Abans, un subnormal disfressat d'anònim ha mencionat el Sr Rus. Curiosament, el comportametn de Superflipo en estos moments em recorda una mica a allò del Rus, quan va dir que Xavi Castillo no tornaria a actuar mai més a Xàtiva. En fi, és un paregut potser superficial.

El blog de Tadeus Calinca no tinc molt clar ni jo mateix el que és o el que vol ser, i és possible que es quede en no-res. Pel que fa a enllaços del Penjoll o coses similars no en tinc previst absolutament cap més; tinc altres idees en el cap.

En tot açò, Sr Superflipo, el que veritablement ha sobrepassat la frontera del que és el respecte minim és vosté, i això, més allà de la realitat virtual, ja ens està costant l'amistat personal. És una llàstima.

Sra Comtessa: si vosté vol escriure el segon capítol de la novela, no hi ha cap problema. Pot publicar-lo en el seu blog, amb alguna introducció o el que considere oportú. Jo personalment tinc ganes de vore el que ha escrit. Supose que amb tot el que està caient n'hi haurà gent del Penjoll que passarà olímpicament del tema. ¿Què hi farem?

Capità Superflipo ha dit...

El que és un llàstima, Sr. Cal·linca, és que es confonga: No tenen res a vore estes opinions meues sobre les seues actituds i accions relacionades, única i exclusivament, amb El Penjoll amb la nostra amistat.

Anònim ha dit...

Jo em negue a discutir sobre la banderola, si torma a eixir, me'n vaig...como Umbral

Anònim ha dit...

Que classe de guitarra ni qué xiquet mort...? lo qualo?

Anònim ha dit...

Acabareu tots barallats! Eixe serà el final del Penjoll. RIP.