dissabte, 25 d’octubre del 2008

Premis literaris "Ciutat de Xàtiva"

ENHORABONA ALS PREMIATS!!!
Estem d'enhorabona a El Penjoll. Ahir es van fer públics els veredictes dels premis Ciutat de Xàtiva. De nou entre els premiats es troba un xativí, Josep Lluís Cebrián (El Cebri), que és ja tot un expert en guanyar aquestos premis, i a qui felicitem sincerament. A més a més, s'han presentat els llibres premiats l'any passat entre els quals es trobava Aixàtiva, aixàtiva, del qual el nostre amic Alietes ja va difondre un poema (vegeu El Tast del Llamp). Res, enhorabona i ací vos deixem amb la notícia del Mercantil Valencià (traduïda això sí, a l'idioma de Miquel de Sirvent):
"L'escriptor d'Algemesí Vicent Josep Escartí va guanyar ahir el Premi Blai Bellver de Narrativa dels Premis Literaris Ciutat de Xàtiva. El també valencià Vicent Penya va obtindre l'Ibn Hazm de Poesia. Els guanyadors del Premi Carles Sarthou d'Assaig i Investigació, dotat amb 5.000 euros, van ser Josep Lluís Cebrian i Beatriu Navarro, amb l'obra Pintura ceràmica a Xàtiva.
Tots els guardons es van entregar anit en una cerimònia celebrada a l'antic convent de Sant Domènec de Xàtiva, on també es van presentar les obres guanyadores de l'edició anterior: Intercanvi, de Josep Martínez, i Aixàtiva, Aixàtiva, d'Elies Barberà.
L'obra d'Escartí es va fer mereixedora d'un reconeixement dotat amb 10.000 euros per l'obra L'abellerol mort, segons la decisió d'un jurat presidit per M. José Pla i format per Enric Salom, Josep Franco i Josep Martínez, guanyador de l'edició anterior. Pel que fa a la poesia, Elies Barberà -Premi Ibn Hazm 2007-, Josep Félix Escudero i Josep Ballester van ser els encarregats de decidir l'adjudicació del guardó -i els 4.000 euros- a Penya, pel poemari El cant d'Odisseu.
Escartí es va donar a conéixer amb Barroca mort i ha guanyat, entre altres, el Premi Ciutat d'Alzira 1991; el Ciutat d'Elx 1994; el Premi Andròmina i el Premi Joanot Martorell 2001."
Font (no de Mora): El Mercantil Valencià