dimarts, 1 de juliol del 2008

Editorial nº7



Estem ben prop de les 25.000 visites! Just a tocar-les! Això no ho podíem ni somiar fa vint anys quan fotocopiàvem El Penjoll en la impremta Herrero.
Cascú és de sa mare i de son pare, i això és el que interessa. Podem anar a mata-degolla en la forma i en el contingut, però en el fons, tots estimem Cal·linca, i als altres, i a tu també, anònim lector que ens esguardes des de l’altre cantó del ciberespai, a tu, també.
Quan ja la dinàmica d’El Penjoll esdevenia rutina, un sacseig, un trencament: El 1r Concurs de Micro-relats,... i tots a crear! Com xiquets enjogassats. Tots volíem ser Ploma d’Ànec! Pocs ho han aconseguit. I així accedim de ple a l’estiu, envoltats de micro-relats.
Segur que hi haurà nous concursos d’altres gèneres (però no de moment…o sí?).
El més de juny ens ha oferit també el primer Simposi de Penjollers, concelebrat el dissabte 28. Ja aniran apareixent les cròniques i contracròniques de tan singular esdeveniment, barreja de germanor i anarquia. ¿Arribarem algun dia a l’excelència? ¿Com saber-ho?
Dir, per últim, que durant aquest mes de juny ple de bodes, exàmens i cotxes d’auto-escola hem tingut l’aparició d’algun nou autor del Penjoll, com ara Paco (¿O ja havia escrit abans?) i el retorn d’algun que altre fill pròdig, com el benvolgut Lo Pol. La comunitat penjollera va creixent. Uns i altres, nouvinguts i benvinguts, habituals i esporàdics, autors i comentaristes, afables i inefables, assenyats i destrellatats, fan possible que el Penjoll continue, revife, redole, avance. Gràcies a tots!

12 comentaris:

Tadeus ha dit...

Parlant de tot un poc: ¿Per què des de fa un mes hi ha a la capçalera del Penjoll una frase tan patètica com "301 anys del genocidi"? ¿A què ve aquest victimisme? ¿És el Penjoll un blog-revista dedicat als suposats 'màrtirs de la pàtria'? Recordem que la capçalera és una part important en qualsevol publicació.

Capità Superflipo ha dit...

Potser seria més encertat parlar d'etnocidi. Així estariem d´acord, Cal·linca? O prefereixes que fiquem "Campions d´Europa"?

Tadeus ha dit...

Sr. Superflipo, vosté té una manera molt peculiar de vore la història, que no compartisc. Com deia, la frase que apareix a la capçalera em sembla patètica. El típic rollo sobre víctimes i màrtirs m'interessa ben poc, li ho assegure.

Xàtiva no és una ciutat màrtir. Xàtiva ´és una ciutat viva.

Capità Superflipo ha dit...

Crec que no m'ha entés, Sr. Cal·linca.

Tarsan, President de la República de les Mones ha dit...

Crec que la capçalera s'havia de retirar hui ja que l'incendi de Xàtiva va durar des del 17 aproximàdament, fins a principis de juliol. Ningú havia preguntat i no s'havia comentat, però en vista que per fi ha suscitat el debat, propose que es quede fins que assolim les 25.000 visites (almenys).

Per cert Cal·linca, ha participat vosté en l'editorial? a què ve això de Paco? que no saben perfectament que ja havia participat? o és que no va ser suficient la "crítica constructiva" a l'Andreu Galán i cal ser gracioset damunt?

Tadeus ha dit...

No me'n recordava de qui era "Paco". De tota manera, és evident que això té fàcil solució, eliminant la referència que erròniament vaig escriure. I sense cap segona intenció, li ho assegure.

Pel que fa als genocidis i als incendis, ¿què vol que li diga? ¿Que els xativins ens hem de passar la vida amb el record de coses que van passar fa 300 anys? ¿Em pot explicar per a què serveix això? ¿Per a justificar l'odi?

Tarsan, President de la República de les Mones ha dit...

Vol dir que el descobriment d'Amèrica i la colonització són coses que seria millor no recordar per a no despertar l'odi? amb aquest argument els indis es podrien quedar en la reserva. Chiapas no tindria sentit i Evo Morales no haguera sigut mai president de Bolívia.

El record servix també per a comprendre i evitar les manipulacions.

Tadeus ha dit...

Si vol, ens remunten als temps bíblics i reivindiquem la injusta destrucció de Jericó a toc de trompeta.

Això de recordar la història està molt bé, però de vegades hi ha qui es passa amb tant de record.

Anònim ha dit...

El templo estava en Jerusalen

Tadeus ha dit...

No em referia al temple de Jerusalem, sinó a les muralles de Jericó.

Per cert, és dur que t'enderroquen les muralles de la ciutat, però que t'ho facen al so de trompetes celestials ja és recochineo.

Alietes el del Corralot ha dit...

No havia vist mai una polla d'aigua amb ulleres de sol!

Unknown ha dit...

I el bé que li senta? I es que no hi ha res com tindre una bona perxa!!!!