dilluns, 21 d’abril del 2008

Músiques al vent: València, eres una puta

Crònica de la Nit de la cançó 2008 de Manuel

Aquesta cançó d'amor de Senior, València, eres una puta va ser una de les més corejades en l'actuació conjunta de Pau Alabajos, Senior i Toni del Hostal a Manuel el divendres passat, gràcies a l'Associació Cultural Mitja Galta. L'objectiu de Músiques al vent no és fer cròniques de concerts, però en vista que Capità Superflipo i Tarsan de la Selva fallen més que una escopeta de perdigons, i al final no cobriren eixe event com s'havien compromés, allà que em vaig haver d'acostar.

De primeres actuà Pau Alabajos acompanyat de la seua inseparable Laura al violí. Repassaren alguns dels temes del seu primer disc i en presentaren d'altres del nou, Teoria del caos. Junt a les cançons d'amor barretjaren les de compromís. D'aquestes et quedes ràpidament amb el tema dedicat a l'accident del metro de la línia 1, i amb Contra el ciment que podeu escoltar a la seua web. Pau és un cantautor en evolució i té l'avantatge de ser molt jove. En sols un any ha millorat molt la seua tècnica vocal i el seu rodatge es promet llarg i ric en fruits. A les seues cançons afegix a més carisma i simpatia i, entre cançó i cançó, unes textos en prosa poètica que declama amb passió i sentiment.

Senior
(o Sènior?) habita el perillós territori en el qual el públic dubta si llançar-li una tomaca o retre's al seu atreviment. Si no l'has escoltat mai és difícil saber si s'està inventant la cançó o realment és així. Acompanyat sols pel seu baixista, després que filaren dues cançons, Senior havia sumit al públic en el desconcert. Però com quan entona el seu hit, València, eres una puta, es posa a tots en la butxaca. Tothom feia palmes i corejava aquella tornada dedicada a una dona anomenada València (vés tu per on). Deprés Senior ja es va atrevir a baixar al "pati de butaques", mentre tocava desenxufat entre els assistents, i acabà amb la famosa Deixeu que les dones s'acosten a mi.
Però el punt culminant de la nit arribà amb la perla de l'Alcúdia: Toni de l'Hostal. Amb el dinamisme que el caracteritza i la seua veu prodigiosa, el versàtil interpret va botar a l'escenari al crit de "Paella! Paella!" i ens va sorprendre a tots amb una versió culinària del Chiki Chiki. Comentà, sense donar-li importància, que ja hi havia qui l'havia proposat com a representant d'Andorra a Eurovisió. Deprés, seguiren els èxits Soy Putero, versió del Soy minero inspirada en el Ladrón de Cartagena, i altres com la versió country de Tio Pep se'n va a Muro.
Finalment, reberem la sorpresa inesperada de l'actuació del cantautor alcoià Hugo Mas, a qui Toni de l'Hostal va donar l'alternativa. Amb evidents influències d'Ovidi Montllor, es tracta, no obstant, d'una veu pròpia que promet. Però hui ja n'hi ha prou. Si volieu saber més, haver vingut!!!
Pau Alabajos en plena actuació

Senior amb un cor brutal: deixeu ja d'una vegada que les dones s'acosten a ell!
El del bigotot tan guapot, al costat de les botelles de vi i cervesa, que escruta a Senior, no és de la Mitja Galta, ni membre del jurat d'Eurovisió, ni crític musical de Disco Exprés,
I tampoc és Rodolfo Chikiliquatre... ésss Sant Antoni del Hostal!!! (mireu com el sabio de la Valenciclopèdia ha posat una carpeta blaveta al costat de la banderola, no siga que el prenguen per panca!)
Hugo Mas, quan per fi va aconseguir afinar la guitarra de Sant Antoni del Hostal

Tots alhora! Moltes gràcies a Mitja Galta!!!

7 comentaris:

Peguie ha dit...

Va estar molt bé!

Es una llàstima que a Xàtiva no es facen actes com aquest!

Per cert, algú sap que ha passat amb l'Almodí?

Olga ha dit...

És cert, va estar molt rebé!

La dolçor inicial es va anar capgirant, a velocitat vertiginosa, cap a una poca vergonya intel·ligent i molt entretinguda!!

Anònim ha dit...

Per les fotos jo diria que el concert haguera pogut ser en el saló d'alguna casa, així les cabotades hagueren pogut ser més comfortables.

Capità Superflipo ha dit...

Quin a enveja. No vaig poder anar. A la pròxima serà... igual al saló de casa de l´anònim. T´animes?

Alietes el del Corralot ha dit...

Uns documents de gran interés musicopològic (musical i antropològic). Xe quins pardals, tu! Gràcies, Refelet, ets un gran reporter de directes.

Tarsan, President de la República de les Mones ha dit...

Ehhh! Superflipo! no és mala idea, ara ja he conseguit una càmera!

S'anima vosté, anònim?

Unknown ha dit...

i és que el Senior és un molt bon element, i un bon músic...o siga que per lo que veig ho passareu bé, i es que tampoc fa falta un macrofestival per a passar una bona nit...
ah! Peguie, l'almodí esta un poc becant, de sesta... l'equip dinamitzador sembla que pateix astènia primaveral (o potser siga anual) i almenys aquest que firma torna a estar cansat... el funambuliste és l'únic animal que esvara dues vegades al mateix fil d'aram... i les que vindràn!!!!
ah!!! (altre ah!) hi ha un blog on pugueu deixar les vostres crítiques (amistoses, per favor): http://agora-almodi.blogspot.com/