divendres, 27 d’abril del 2012

25 d'abril només hi ha un: Terradelfoc!

¿Com es pot commemorar un 25 d’abril el 28 d’abril? ¿Ningú s’adona que són dies diferents? ¿Potser se celebra el 28 d'abril el 25? Ja ficats ¿Podem commemorar el 25 d'abril en mesos diferents? O no commemorar-lo. O commemorar esdeveniments diferents... Què més dóna! Total ¿per a què?... Menys mal que hi ha gent que ni perd els orígens, ni perd identitat. Ni tampoc es ven als mercats, ni està en crisi. Un exemple d’estos atrinxerats milicians són els Terradelfoc que van oferir el seu poderós i contundent directe, o millor dit uppercut, a l’emblemàtica sala de l’Escola d’Adults d’Ontinyent, el 25 d’abril... I no com eixos maulets aburgesats que ho celebraran demà dissabte, 28 d’abril. Només tinc un nom per a eixa gent: pseudomaulets!

Per a qui no sàpia res dels Terradelfoc, dir-los que són un veterà grup que, amb només un parell de concerts a les seues esquenes, són coneguts més enllà del veïnat del carrer Caputxins..Els seus components (no hi ha acord si en són 6, 5, 4 o 3, jutgen vostés veient la foto) toquen la quarantena i els seus familiars tenen la gosadia de deixar-los eixir de casa per a anar a tocar com si foren adolescents.


Es difícil catalogar l’estil musical d’aquest polièdric grup. Segons la corrent indie, els Terradelfoc pertanyen a l’electropunk. Els grups d’electropunk no els volen al seu costat i diuen d’ells que fan sarsuela. I des del Palau de la Zarzuela, dieuen no! Que els Terradelfoc no són s’eixe món. Tampoc els crítics musicals s'han ficat mai d'acord i han acabat per descatalogar-los. Des d’esta situació privilegiada, els Terradelfoc no tenen por ni vergonya en arriscar-se i experimentar exprimint al màxim els seus instruments i la problemàtica veu del seu carismàtic líder, sempre a la recerca de l’atonalitat. De fet, conta una llegenda urbana que Arnold Schönberg tenia a la tauleta de nit del seu dormitori una foto del cantant i guitarra dels Terradelfoc.


Sé que venen al cap moltes preguntes al respecte: ¿Com seria la foto? ¿En color o blanc i negre? ¿Apareixeria nuet? ¿Dormiria Arnold Schönberg amb una goteta de Chanel nº5? ¿Per què va morir Arnold Schönberg, el 1951, si el cantant dels Terradelfoc encara no havia nascut? ¿És el líder dels Terradelfoc la reencarnació de Arnold Schönberg? ¿Seria compatible esta reencarnació amb la d’Arnold Schwarzenegger, encara viu? ¿Hi hauria aleshores dos Arnold Schwarzenegger, un austríac i un altre polaco? ¿Es cert el rumor que els Terradelfoc faran la banda sonora del Terminator 6? ¿Es farà Terminator 5 abans?... Siga com siga, els Terradelfoc aconseguixen allò que molts pseudomúsics aspiren: fer el que fan i no somriure a l’escenari.

3 comentaris:

Aquil·les Sisternes ha dit...

Com que sembla tenir vostè alguna idea sobre reencarnacions, anacronies, fenòmens paranormals i coses així, potser em podria aclarir uns dubtes: ¿Hi ha esperits en aquest blog?

Ho dic perquè he comprovat, estorat, que han desaparegut la signatura i totes les il·lustracions de les meues entrades. Ara, totes exhibeixen un enigmàtic «Penjollat per Unknown».

¿Es tracta d’un sabotatge o d’una represàlia dels administradors? No crec que els monàrquics hi tinguen res a veure; les entrades de Ximo, que ha escrit vàries vegades sobre els Borbons, estan intactes. ¿Sap Eros alguna cosa de tot açò?

Escolten, si les meues entrades els avorreixen i no volen que penge cap més, m’ho poden dir sense embuts.

Aquil·les Sisternes ha dit...

Comprove, alleugerit, que ha estat vostè molt ràpid solucionant el problema. Gràcies, Maraca!

Unknown ha dit...

T'he concedit un premi. Pots veure-ho en el meu blog www.flickr.com/photos/joanot/
Salut!

--
Joanot Bellver