dimarts, 3 de gener del 2012

La crisi arriba a la muntanya

—Zzz, zzz, zzz...
—Nzuri, hauríem de llevar-nos ja.
—Zzz, zzz, zzz...
—Nzuri!
—Què passa, Kiume? Tan a gust com dormia. Fins i tot estava somniant.
—I quina cosa somniaves, si es pot saber?
—Somniava que un parent nostre llunyà, Mike, dels sokwe... Sí, aquell tumbili que tocava la tarumbeta i treballà al cinema amb els binadamu, fent papers de xica... Espera, com es deia el seu personatge?
—Cheetah!
—Sí, sí.
 —Doncs he somniat que Mike estava en una residència geriàtrica i tocava el piano. Després es moria i li celebraven un funeral solemne al qual assitien els sokwe, els mlima sokwe, els macaques... Fins i tot els binadamu i la gent del Penjoll.
—Quin somni més bonic. Amb la retallada de serveis socials que ha decretat el serikali ya savannah, nosaltres només podrem veure les residències geriàtriques en somnis. I quant als preus d’un soterrar... Au, alcem-nos! El xiquet ja fa estona que està despert.


—Com serà el futur de la criatura, Kiume? Quina vida durà?
—Com la dels nostres besavis, estimada: rossegar herbes, tiges i arrels, i espollar-se a les clarianes del bosc.
—Anem arrere, per culpa del savage ubepari.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Zzzz Zzzzz Zzzzzz

EROs Ramatxoto ha dit...

Excel·lent domini del suahili, Sr. Sisternes.

Sr. Anònim, vosté tampoc es queda curt en el domini de la variant dialectal suahili-polla.

Davit del carré Blanc ha dit...

Ramatxoto president!!!!!

el pidolaire entretingut ha dit...

Senyor Aquil·les, torna a estar vosté parabòlic, és a dir, que no passa el temps i els seus ensenyaments són bàrbars per a la gent d'aquest país.

Aquil·les Sisternes ha dit...

De veritat, senyor Ramatxoto, que m'ha vingut un atac de rialla quan li he llegit això del suahili-polla. Té vostè uns coneixements filològics inabastables.

Pidolaire, ja sé que torne a estar paragògic, perdó, parafàsic. És com si les criatures dels apòlegs anaren a la seua, sense que jo hi puga fer res...

Alietes el del Corralot ha dit...

Estan vostés sembrats! Em lleve el birret.

escrivà de cort ha dit...

No, home, no, Alietes. No es lleve vostè de beure's una birreta a la nostra salut, ja que és vostè tan car de veure. Per on para, perdulari?

Alietes el del Corralot ha dit...

Pôs, mire, sí, vaig a fer-me una birreta a la salut de vostés mentre mire com juga el meu equip de futbol (i el del gran Tadeus!) contra el Barça. Ho veuré a la tele, tot i que ara per ara estic a escassos cinc-cents metres del Camp Nou.
Salut i vaja per vostés!