dissabte, 26 de febrer del 2011

El mapa del temps

Primerament, vull donar l’enhorabona a tots els premiats, especialment a l’amic Xavi Aliaga, guanyador absolut dels Premis Blocs de les Comarques Centrals del País Valencià. Després de llegir les cròniques i veure les fotos de l’esdeveniment, la malícia —o la mala íxia, no sé— s’empara de mi per no haver pogut assistir al magne acte celebrat a l’Alcúdia. Pel que es veu, el paper dels presentadors fou inenarrable, el despistament dels jurats majúscul i la bellesa del guardó astrofísica. Quant a les actuacions dels diversos artistes i pseudoartistes —Pep Gimeno Botifarra, Josep Lluís Abad abillat de monjo franciscà i The Mateta de Fenoll Faulk Band, entre d’altres—, no m’ha quedat massa clar si foren memorables, deliciosament dislocades o per a tirar a córrer. Supose que el gran i meravellós espectacle degué ser apte per a menors i seguidors de dietes macrobiòtiques. Si eren presents la petita Olímpia i el gran Calinca... (En què van quedar els anuncis del superagent Pardo?) Reitere: quina malícia haver-me perdut la saragata. En fi, les cròniques i les fotos m’han provocat, això sí, certa perplexitat. ¿És que la xerinola ha fet entrar en estat catatònic tots els autors i els pseudoautors presents a l’auditori de l’Alcúdia? Dic açò perquè ha transcorregut una setmana des de l’esdeveniment i —ressenyes al marge— no he vist penjat al blog cap post relatiu a matèria, assumpte o fets d’aquells que acaparen l’actualitat local, nacional o internacional. ¿Ha provocat sequera creativa el sarau penjollaire? Si fos així, ens hauria passat igual que als equips de futbol: quan celebren, abans de començar un encontre, qualsevol efemèride (una Copa d’Europa, el centenari del club...), està comprovat que solen perdre irremeiablement el partit. ¿Caldrà, doncs, alguna mena de revulsiu que traga del sopor els penjollaires? Propose que meditem sobre el següent assumpte: ¿Acceptaria el senyor Camps que es veiés la TV3 al País Valencià si el govern d’Artur Mas obligués els directius del canal català a suprimir el mapa del temps que apareix a l’espai dedicat a l’oratge? ¿És aquest mapa “el gran problema”? ¿És aquesta la qüestió que pensen discutir el mes d’abril —a més del tema de la Commonwealth Catalunyesovalenciana, clar— els dos honorables presidents? Au, vinga! A veure si ens animem i parlem de coses de trellat.

6 comentaris:

Alietes el del Corralot ha dit...

Quan lleven el nostre país imaginari del mapa del temps de Tele3, el senyor Camps exigirà que els periodistes catalans empren el mot "açò". Quan empren el mot "açò", exigirà que anomenen "comunitat" al país. Quan anomenen "comunitat" al país, exigirà que pronuncien les erres dels infinitius. Quan pronuncien les erres dels infinitius, exigirà que pronuncien les tes dels adverbis acabats en -ment. Quan...

Per a quan el repoblament de valencians al Principat?

escrivà de cort ha dit...

Acabe d’entrar al blog de Toni Cucarella, per llegir l’últim post que té penjat, i seguint l’enllaç que proporciona, he entrat, aquesta vegada sí, en estat catatònic.

Quant a la pregunta d’Alietes, jo no descartaria que, de continuar les coses com van, haguérem d’immigrar a qualsevol país del nord.

escrivà de cort ha dit...

Perdó, he volgut dir "emigrar".

el pidolaire entretingut ha dit...

Vols dir Alietes que farà tot això el zombi valencià -segons resa Petits escrits-? Mira que li agraden els còmics a Tadeus. A mi m'agrada Bleach.

Si ha nascut cansat aquest zombi campeador...

I d'allò que preguntes, em sembla que el Principat es repoblat de valencians reals i virtuals.
Potser ens tenen una mica de malícia aquests del Nord o és enveja sana?

Demana-li opinió a Partènope i veuràs què et conta!

Aquil·les Sisternes ha dit...

La veritat és que dóna una visió “distinta” de la festeta de l’Alcúdia. Sublim això de Como canguelo por acequia!. Xe, quina barbaritat!

el pidolaire entretingut ha dit...

Seguint el teu enllaç, Escrivà, he arribat a la cooperatòria d'arràdios honda i m'he adonat que astó no té res a veure amb els del Colgajo. De ben segur que estarà relacionat amb algun event de la Comunidad Balenciaga, però no res amb el Penjoll.
A tot cas l'única que ens pot donar una mica dellum és Toni de l'Hostal, però com que se n'ha anat amb la complicada Lucrecia, desconec si estarà centrat del tot perquè ens ho aclarisca tot.