dijous, 30 de desembre del 2010

Feliç 2011 a tots els pseudoautors!

Les persones solem recordar, inclús celebrar, algunes dates. Per exemple: la del nostre natalici, la de l'entrada de Jaume I a la ciutat de València, la de la derrota de la batalla d’Almansa, la del Dia de l’Orgull Gai o, si parlem numèricament, en este mes de desembre trobem diversos dies assenyalats: el 6, el 8, el 25, el 28... Bingo! Precisament, un 28 de desembre de fa tres anys, un tal Calin ficava la primera pedra d’esta obra faraònica i fanfarrònica que és El Penjoll.

Com que tota pedra fa paret, volem reivindicar una altra data significativa per als penjollaires de bon cor: la del 23-6-2009, el dia en què el Comitè d’Empresa del Sant Orifici (CESO) d’El Penjoll va portar a terme el 1r ERO. Creguem que els EROs són un pseudosubgènere literari que combina aspectes de la cantiga d’escarni galaicoportuguesa, l’enquesta d’opinió popular, el ritual cristià de l'eucaristia, la carta d’acomiadament empresarial, l’edicte inquisitorial, l’epitafi virtual i, per què no? la milonga gautxesca. Un ERO ben executat és una meravella. És més que un art: és un pseudoart!

Ens sembla una falta de respecte als pseudoautors, l'haver-nos oblidat d'ells i no haver-los dedicat cap ERO durant el 2010, com bé és mereixen. Per això, volem fer-los la nostra modesta i molesta contribució i retribució. L’any no pot acabar sense un ERO. Ja sabeu com funciona la implacable maquinària suïssa d’un ERO: Es fa publica una llista amb els pseudoautors que incompleixen el seu contracte d’autor (és dir, la norma 2 d'estil), per a que els lectors decidiu, mitjançant els vostres vots, si cal salvar-ne a algun dels nominats al sever castic de l’expulsió morisca (recordem que els nominats també es poden autosalvar escrivint un post al llarg d'esta setmana).

Volem començar esta nova etapa dels EROs de bon rollet i fent una aplicació políticament correcta de la normativa vigent. Per evitar ser masclistes, hem elaborat la llista aplicant la discriminació positiva. Ací teniu les quatre heroïnes nominades:
- Heidi
- Peguie
- Clídice
- Tricia Barrachina

Comprovareu que dues d’elles són repetidores en açò d’estar assenyalades pel dit inquisitorial. Fem memòria històrica: Peguie és l'única pseudoautora que s’ha vist salvada per decisió popular en un ERO.... La salvarà per segona vegada el comodí del públic? Heidi, després d’haver estat fulminada en el 8é ERO, sembla que es va acollir a la 5a esmena i continua estant en plantilla. Per la seua part, Trícia només ha publicat dos posts, l’últim d’ells el passat i llunya mes de març. I el mèrit de Clídice és que ni tan sols ha debutat amb un post.

A la columna de la dreta teniu actiu el formulari per votar.

Oh, lectors d’El Penjoll! Vosaltres voteu, vosaltres decidiu!

No podem acabar este post sense dedicar-lo a la memòria dels pseudoautors ajusticiats per la desgràcia divina dels EROs. Concretament a: La tomaca socarrà, Ángel Canet, Kaito, Rociner, Paco Pérez, Carles Mulet, Toni de l’Hostal, All i Berator, Maia (l’abella), Assemblea de Joves de la Costera, Valldalbaidí, Aleshores Gairebé, Sor Neguera, Dorademon, Emili Morant, L'Anticrist, Jordi, l'Aschenbach, Sra Rotten Mayer, Jorodowski, En Xim de Ca'n Prunes, Perlateuaculpa, Smokman, Miquel de Sentfeliu, Kurtz, Paco, Menta amb fraula, Capità Superflipo (el fals), Albert Compte, Petit Príncep, Endsi, Vicent, Vicent Lluna, Ecosafor, Marxi, Refelet, Heidi, Lluís (el Tarrascla), Ací o per allà, Drac Mondúver, La Lluna en un Cove i a El funambuliste. Si ens hem oblidat d’algú, preguem ens disculpe.

Feliç 2011 a tots i cadascun dels pseudoautors!

7 comentaris:

Clidice ha dit...

Apa tu, un altre! Si és que estic sembrada! :P

l'home de tinta ha dit...

Senyoreta Clidice, estic una mica confós, vostè en realitat no participava d'aquesta cosa amb una altre nom? Com és que li fan un EROS amb un pseudònim que no utilitza per publicar? No es considera víctima d'una injustícia?

Clidice ha dit...

Ai senyor l'home de tinta i ja és ben veritat, que "l'altre" ERO em té el magí ben confós. INJUSTÍCIA! RECLAMO! mmmmm un arròs? :P

Davit del carré Blanc ha dit...

aarrgggl, Camilo Sesto is here!!!!!
Espere que el post que vaig fer fa temps amb el títol "Modern Talking" no tinga res a veure amb el comentari de la Jupiter Family.
Dear Jupiter, it has not been my intention to confuse you, this is a humorous blog and you seem very serious. Sorry.
D'altra banda, Clídice, no em dirà que no és una bona forma de començar l'any: ser tocada per la mà d'un Ero ( per cert, segur que Ramatxoto és l'instigador en l'ombra d'aquesta nova diazferranada)

el pidolaire entretingut ha dit...

Estic d'acord am l'home de tinta i Davit; i crec que no li aniria mal un altre plat d'arròs (pis i pos) a la nostramada Clidice, però que no tarden tant en servir-lo.
Per altra banda valorar positivament els Eros, però no mai de la vida equiparar-los als del diazmarranada.

Eros té un colp que si et "toca" t'enamora.
Oh la, la, c'est l'amour!

Anònim ha dit...

Ero,Ero,Ero

els xics del penjolls són marrulleros!

EROs Ramatxoto ha dit...

Este ERO és la primera trompeta!

Per l'amor de Tadeus, que òbriguen les portes de l'Esglèdia Cal·linquista!

El dia de l'ERO final s'apropa!