dilluns, 2 d’agost del 2010

Poesia assagística II: Bramah Xoto.


A EROs Ramatxoto, setena reencarnació de Bramah Xoto.


Bramah Xoto va excel·lir en el camp de la meditació vèdica i la il·luminació elèctrica. Els seus defectes, haver nascut dona i voler continuar sent-ho; una voluntat d’autoafirmació que el col·lectiu de meditands consideraven simple cabuteria feminista. Com que el gremi de santons no hi permetia l’accés a les dones, Bramah Xoto va estudiar el mòdul superior d’electricitat i commutadors que el govern ofertava a les dones índies d’acaballes del XIX. Il·luminava pels matins i meditava a les nits: un no parar. Tota llums. Els rampells d’il·luminació matutins els rebia en forma de descàrregues elèctriques (obliden-se de la formació en seguretat i riscs laborals) i els de les nits en forma de dístics assagístics.

Sobre qué versà Bramah Xoto? Sobre física de la llum:


«Un cec amb raigs X als ulls

és com una llengua amb papil·les però sense boca.»

Atenció al poder visionari de Bramah Xoto: Concep els raigs X quinze anys abans que Röntgen els descobrira en la remota Alemanya!

Iniciat l’ascens de Bramah Xoto en la via del coneixement, el seu íntim Ramala Din Don li suggerix obertament el canvi de sexe a fi de ser admesa en el gremi de meditands:


«La pura llum de l’ànima-far quedaria enfosquida

per l’atzucac-trampa del cos-presó.», li respon la Xoto.


Veiem una altra de les seues creacions, titulada L’Oroneta, barreja de física corpuscular, teoria de l’atzar (posterorment assumida per Monod), meravellament i agraïment vèdic:

«La dansa dels corpuscles, llibertat i atzar

miracle de la llum, benedicció de la visió.»


O esta altra delícia:

«Un forat negre

és el florí de la llum.»


Com es natural, de la llum es desprén una investigació especial sobre els colors, a l’estil de la que féu Goethe, el pare del romanticisme alemany. Veiem dos exemples:


«Aspiració i llibertat, extensió dels blaus

fins anul·lar l’horitzó-frontera entre mar i cel i èter.»


«La saturació de grocs

denota malaltia.»

Hauria llegit Van Gogh Bramah Xoto?


A la tendra edat de 22 anys, fent la instal·lació elèctrica del palau del paixà de Calcuta, una descàrrega voltaica de dimensions inhumanes la deixà fregida i negra com un tió.

7 comentaris:

Príncep de les milotxes ha dit...

Alietes, m'hauràs de dir de quina font beus, car la teua creativa imaginació és de categoria.
Enhorabona pels dos articles de poesia assagística... i els que potser, vinguen...

Alietes el del Corralot ha dit...

Gràcies, Príncep. Per ser de la reialesa ets un paio molt ben educat.

Ja que m'ho preguntes et diré de quina font he begut per escriure sobre poesia assagística. Després del dinarot que tancà el darrer Congrés Penjollaire em vaig adreçar a EROs tot manifestant-li la meua baixa creativitat. Li vaig demanar un tema qualsevol sobre el qual discórrer literàriament. Es va rascar la closca i em va amollar: "Poesia assagística". I ja està. EROs em va il·luminar en la nova sèrie.

Davit del carré Blanc ha dit...

Trobe que Bramah Xoto va influir molt a la fundació de l'Església Catòdica. Els catòdics formen una perillosa secta: tenen opinions radicals sobre l'anonament i els marimonis d'hemoglobina però alhora es camuflen bé, doncs mai no van als temples catòdics.
Un famós poeta catòdic, Josif Maria de Pila Màster (que va arribar a ser Amperidor de Matrix), va escriure un poemari que pense que es pot incloure dintre de la poesia assagística, "Letrino", al qual explica el camí per arribar a la galvanitzaci i evitar els perills del Watt-er.

Alietes el del Corralot ha dit...

Però, qué m'està contant, Davit? No tenia ni puta idea de Josif. Havia sentit parlar de l'Església Catòdica i del seu fundador, Arthur Acell, però no del seu profeta, Josif Maria de Pila. Podria escriure el següent capítol de la poesia assagística vosté? Estaria bé citar algun vers de la font.
Gràcies.

Davit del carré Blanc ha dit...

Vaig a consultar alguna biografia de Josif i intentaré comentar el més destacable de la vida d'aquest catòdic. Però conste que difícilment arribaré a fer un post del nivell dels anteriors sobre la poesia assagística.

Alietes el del Corralot ha dit...

No siga tan humil, Davit, segur que l'aportació està de puta mare.
Espere l'entrada amb candeletes. Serà un nou poeta-assagista a tindre en compte.

EROs Ramatxoto ha dit...

Agraït, per la dedicatòria. A més, el post m'ha agradat molt. És divertidament imaginatiu. Perdó per la tardança en el meu comentari. He estat una setmaneta de vacances. A vore si està nit tinc temps i vos conte en un post a qui em vaig trobar.