dijous, 12 d’agost del 2010

La Fira sa tia (II)

Tal dia com hui de l’any passat, l’inefable, inesperable, inestable, inescrutable, inexorable, inexpiable i, a hores d’ara, inexistent Capità Superflipo feia un post amb el títol La Fira sa tia, on aportava la seua proposta de programa per a la Fira d’Agost de Xàtiva. En la seua absència, m’agradaria donar continuïtat a esta iniciativa amb un segon post i si algun o alguna penjollaire s’apunta a escriure algun altre, doncs millor que millor. El meu post el centraré en explicar tres esdeveniments que trobem al programa firer oficial d’enguany:


El primer d’ells, per ordre cronològic, és el de demà a la nit. M’estic referint al Concurs d’emboladors. Després de la polèmica prohibició de les corregudes de bous a Catalunya (que ja vaig comentar ací), veig molt encertat que a Xàtiva es faça un concurs d’estes característiques i que passe a explicar succintament en què consistix. El concurs és una competició a torns entre quadrilles que es disputa a la plaça de bous. En cada torn es selecciona per sorteig a un espectador entre el públic assistent. L’objectiu consistix en ficar-lo en boles en el menor temps possible. Guanya la quadrilla que tarda menys temps en embolar a l’espectador.

El segon és l’esdeveniment més repetitiu del programa firer: la Gran Mascletà. Tots els dies que dura la Fira a les dues hores del migdia, al Jardí de la Pau, es fa una soltada d’ homes virils i matxots que fan la cort, castigant els timpans, de quantes dones assistisquen a l’acte. Este esdeveniment, co-patrocinat per GAES i per la SGAE, no té caràcter competitiu; és d’exhibició.

El tercer, i últim esdeveniment, és el de la nit del 19 d’agost, al Camp de Futbol La Murta. Tot un clàssic: Gran Festa de les Palles. Increïble vetlada onanística! Tots tombats panxa amunt, arreu de la gespa artificial i sota les estreles, acariciant-se el manubri fins que rebente de salut Els organitzadors es passegen controlant, en tot moment, que ningú sacsege la ferramenta del veí (no oblidem que és un acte col·lectiu, però d’introspecció). Recordem, també, que els mancs poden participar acompanyats i que el repartiment de condiments (olis lubricants, tovalletes...) es farà a partir de les set i mitja.

Que passeu bona Figa!

PD: Píndolaire entretingut, el dia 20 a les 20h. és el X Concurs Internacional de Bevedors d’Orxata i Fartons, si vols que t’apunte per a participar, estàs convidat.

6 comentaris:

El Palleter ha dit...

Magrá espesialment el ultim actec, pero dig jo...no podria estar amenisat per Lluis el Sifoner i El Tio Fredo. Eys podrien anar cantan mentres els demés toma toma toma mos fem sifons i mos frotem en el dedo

I pa inaugurar lacte o pa acabar, no ho se, podria sonar Per ofrenar i cantarla fransisco, pa machor gust y corriment del personal

Lluís Bosch ha dit...

Parlant de Figues, sincerament; us recomano el Figa Rock de la Figuerosa on ho va actuar amb poca fortuna el senyor Remigi Palmero.

I deixeu-vos d'hòsties.
I el proper cop de l'Eros Ramatxoto prevegui que penjarà un post just darrera del meu que ho digui, que jo m'espero.
Aquest blog és anàrquic, però em toca els ous que no mirin res quan jo sí que ho faig. Si jo busco un forat per penjar un post sense molestar ningú, tamé ho poden fer els altres.
I si de cas, per penjar una bestiesa com la teva, podies esperar a setembre.
Au, a fer la mà.

El Palleter ha dit...

Perdona, has dit fer la mà? aiso minteresa!

El Palleter ha dit...

Tamé m' agradat lo de buscar un forat i penjar, penjar per darrere, tocar ous, ummmmm, necessites sifons, manubrios, vach a posarme al tio Frigodedo!

EROs Ramatxoto ha dit...

Té tota la raó, Sr. Bosch. A les normes d’estil d'El Penjoll es diu que hi ha que deixar 12h. des de la publicació de l’últim post. Vosté va publicar el seu post el dimecres, a les 22h, i la meua bestiesa és del dijous a les 9:43h., per 17 minuts (però, sobretot, per no haver-li fet cap gràcia el meu post) m'autoimpose el castic de la seua penitència, així que estiga's tranquil que no publicaré cap bestiesa més fins setembre. I perdone.

Ara, també he de dir (i no s’enfade amb mi per esta part del comentari) que em resulta paradoxal que el post que precedix al seu siga també del dimecres a les 10:48h. És dir, que vosté tampoc ha deixat les esmentades 12h. Però ja li dic que, pel que a mi respecta, no tornarà a passar. Per cert, aprofite l’avinentesa per convidar-lo a participar al X Concurs Internacional de Bevedors d’Orxata i Fartons.

Pau i amor.

el pidolaire entretingut ha dit...

Recordem alguna paraula del Decameron: no hem fet l'home per fer- lo esclau de la llei, ans el contrari la llei ha de servir l'home.
Lluís, no veus que per ací, fa més calor que per allà dalt i anem una mica més calents. Sigues una mica més generós que, darrerament, hi ha crisi d'idees, però no al Penjoll.
No t'ho agafes tot tan literalment.
Per cert, això de fer la mà en quin economato s'ha de fer cua? La veritat, tants culs uns rere d'altres, em fa pensar i pensar i pensar.
Et contestaré més avant sobre el tema de l'orxata...