dijous, 29 de juliol del 2010

Sobre la prohibició de les corregudes de bous a Catalunya

Anit me’n vaig anar a dormir pegant-li voltes a la decisió del Parlament de Catalunya de prohibir les corregudes de bous. Com m’importava tan poc este tema que no podia pegar ull, em vaig alçar del llit i em vaig connectar a Internet per tal d’informar-me, tindre una opinió al respecte i fer un post a El Penjoll. El primer terme que vaig ficar al cercador va ser tauromàquia. Com que no em va satisfer el que vaig trobar, vaig provar amb bous, i tampoc. Després amb corregudes i, en compte de calmar-se'm la meua inquietud, se me'n va excitar la meua quietud. Abans que fóra massa tard, vaig decidir navegar per assumptes menys rebolicats. Vaig canviar a un tema que m’apassiona tant o menys que el bous: la música Indie. Vaig teclejar esta paraula a l’ordinador amb la fortuna que em vaig deixar la “e” final. No em vaig adonar d'esta subtil errada. Les hores de la matinada que eren feren que els meus ulls començaren a embolicar-se i a vore térboles les imatges de la pantalla. Com si d’un ser abduït es tractara, deambulava per pàgines web fins que, de sobte i no em pregunteu com, vaig anar a parar a la pàgina personal de Tatanka Iyotake. Digueu-li casualitats del destí, però tenia davant de mi a la persona que més sabia de bous. Aprofitant que la pàgina mostrava la seua adreça de correu electrònic, de seguida li vaig enviar un missatge demanant-li la seua opinió sobre la prohibició de les corregudes bous a Catalunya. Amb la convicció que deixava la qüestió en les millors mans possibles, me'n vaig anar a dormir ben tranquil.

Este matí, només alçar-me del llit, he entrat al meu e-mail i allí estava la resposta de Tatanka Iyotaque que vos reproduïsc a continuació:

Sr. Ramatxoto:

Curiosament, és la primera persona que em pregunta sobre el tema. Pense que la prohibició de les corregudes de bous a Catalunya va contra natura i és confosa. Va contra natura perquè, si no es permet córrer-se als bous, qui prenyarà a partir d'ara les vaques a Catalunya? I és confosa perquè tampoc queda clar que siga este animal en concret: I si la prohibició es referira a les persones cognomenades Bou? En qualsevol d'ambdós casos, on no cap el dubte és que estem davant d'un genocidi.

Espere que les meues paraules puguen servir-li en algun sentit i en algun lloc,

Salut i República.

Tatanka Iyotake
Cap dels Sioux

13 comentaris:

Alietes el del Corralot ha dit...

Bona navegació, EROs.

Ara bé, Tatanka noo s'entera de res, el pobre.

La prohibició de les corregudes de bous (les que es fan amb toreros i picadors i bous i tota la parafernàlia) ha alçat bona polseguera! Estan molt revolucionats estos catalans. I fan que Rajoy s'enfade, cosa que a mi em provoca el riure quan el sent escridassar i blasfemar amb aquella fonètica tan deficient.
Però potser no hi ha per a tant. En Canàries els bous estan prohibits des del 1991. I tampoc no passa res. Això sí, van mantindre les lluites de galls, que són ben tradicionals a les illes.

Lluís Bosch ha dit...

Suposo que ara els periodistes carpetobetònics passaran uns dies distrets i enfeinats, però després res. Suposo que això serà el principi, i que els grups anti-taurins que hi ha per tota la geografia hispànics s'animaran.

Davit del carré Blanc ha dit...

No havia parat en les implicacions que apunta Tatanka: pobres bous, quin mal de bossa.
Potser una solució serien les corregudes assistides. No sé què pensaran Rajoy i la caverna.

Alietes el del Corralot ha dit...

Davit, proposa vis a vis per a bous? Qui se'n farà càrrec? Els de la protectora? Aixina sí que estarien ben distrets!

el pidolaire entretingut ha dit...

Jo seria partidari del vis a vis, a pèl, l'home o la dona i el bou o la vaca; en acabar la corregida els tancaríem al corral i després dels nou mesos, col•locaria a Ra- joieta de palafrener... perquè replegara amb les seues manetes la "trencà d'aigües". Però la pregunta clau és: trencà d'aigües de qui?
Feu- me memòria, amics.

Tadeus ha dit...

El desfici ens porta al coneixement i ací tenim un bon exemple de la mà d'Eros. Tatanka és tot un descobriment.

Debat sobre la tauromàquia, sobre el vel islàmic, sobre tantes altres coses: debats eterns. Tatanka ens mira des del passat agarrant la pipa. És coneguda l'expressió "estar més cremat que la pipa d'un indi"; l'altre dia vaig escoltar una altra versió: "estar més cremat que el cendrer d'un bingo". ¿Què té l'estiu que ens du a referents impensables? Visca l'estiu!

Clidice ha dit...

Vaja, i jo que de Tatanca només en coneixia l'hípica de la Núria http://www.hipicatatanca.com/ca/index.php?id=131,0,0,1,0,0 ves per on el que s'aprén :)

ei! que s'hi munta amb autèntiques muntures de cow-boy!

kaito ha dit...

A mi el que em sembla, es que està tot el mon mig idiota.
Guanya el mundial aspanya i hi ha gent que és capaç de fer-se 800 km en un dia, no sopar, per tal d'escoltar a 22 monyicots dir que la copa (de mentiretes) ja està ací. I què?
Prohibeixen els bous, i eixen quatre idiotes a favor dels bous i quatre idiotes en contra.
Jo personalment no les haguera prohibit. Potser demagògia, però penseu en la vida d'una gallina ponedora. Preferixc cente vegades ser bou.
Ara el més preoucupant és que hi haja gent que ixca a manifestar-se a favor o en contra, hi ha gent que es manifesta per què el Mallorca jugue la UEFA, altres que es no dorguen per veure-li la bancà a Casillas, i, la gent que s'ha quedat en l'atur? ha eixit al carrer a trencar dos faroles). Ens estan assassinant a impostos i taxes, i no hi ha ningú que diga res.
Tal vegada, seria millor ser un bou de lídia, que no les vaques en que ens hem/estan convertint.

Alietes el del Corralot ha dit...

Kaito, és que tenen raó, que el Mallorca jugue la UEFA toca els collons!

kaito ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
kaito ha dit...

Alietes, tens la mateixa sensibilitat que el volant d'una formigonera.

Davit del carré Blanc ha dit...

"tenir la mateixa sensibilitat que el volant d'una formigonera": apunte, Tadeus, un altre refrany estiuenc!

Alietes el del Corralot ha dit...

Aclariment al meu comentari anterior: Era una broma.