dimecres, 10 de febrer del 2010

CONCURS DE PENJOLLS ARTÍSTICO-LITERARIS 2010

El passat 16 de gener vam fer el IV Simposi Penjollaire i, com bé ha reflectit Alietes en l’editorial de febrer, hem fet alguns fitxatges. Però recordeu que El Penjoll és un projecte obert i que qualsevol que vulga pot ser autor o autora, fent-nos-ho saber enviant-nos un correu a la nostra adreça: elpenjoll@gmail.com. Nosaltres us donem d’alta com autor o autora i, a partir d’ací, només heu de respectar les normes d’estil (si no voleu veure’s involucrats en un ERO).

També vam decidir fer-li un ERO als premis que organitzem i deixar només la convocatòria bianual del Premis Blocs (de la qual ja us informarem més endavant). La resta dels premis (microrelats, poesia satírico-política, biografies fictícies i fotografia) els anem a reconvertir en una nova iniciativa: un concurs de penjolls (posts) publicats a El Penjoll al llarg del 2010. En ell participaran els penjollaires amb els seus penjolls, però també podran participar tots aquells que no siguen penjollaires, i no vulguen donar-se d’alta com autors, creant un penjoll de caràcter literari original i inèdit, i enviant-nos-el per correu electrònic (elpenjoll@gmail.com). Al finalitzar l’any, l’equip penjollaire farà una selecció dels millors penjolls de cada mes que després es publicaran en un llibre en paper.

En els penjolls té cabuda qualsevol temàtica i gènere, subgènere, pseudogènere o pseudosubgènere literari: relats breus, microrelats, nanorelats, biografies fictícies (o pseudobiografies), refranys, elegies, ditiràmbics, odes, èglogues, cançons de gesta, himnes, poesia satírico-política, poesia immoral, poesia visual, poesia virtual, poesia casual, poesia de la que queda, succeïts, acudits, paròdies, contes, contes infantils, contes alevins, contes benjamins, contes per adults, contes per a la 3ª edat, contes per a la 4ª edat, contes des de la 4ª dimensió, contes xinesos, mites, llegendes, panegírics, dissertacions, sainets, saibruts, diàlegs, monòlegs, simiòlegs, entrevistes, entreoïdes, entremans, entrepans, cartes, epístoles, sermons, psalms, pamflets, manifestos, assajos, aforismes, crítiques, cròniques, recensions, articles d’opinió, classificats, obituaris, necrològiques, epitafis... També caben les iniciatives artístiques de caràcter audiovisual com fotografies, dibuixos, dissenys gràfics, collages, vídeos, àudios... En definitiva, cap tot allò que puga ser expressat en un penjoll. Sorpreneu-nos amb la vostra creativitat i originalitat!

Encara que publiquem hui esta informació, ni nosaltres mateixos sabíem que el concurs de penjolls 2010 va començar el passat dia 1 de gener. Animeu-vos a participar! I si necessiteu algun aclariment, digueu-ho amb un comentari. Esteu convidats i, sobretot, convidades!

2 comentaris:

pintamones ha dit...

Tenen cabuda les fotografies i dibuixos, és a dir, la imatge com mitjà de comunicació??

El Penjoll ha dit...

Es pot concursar amb fotografies, dibuixos, dissenys gràfics, collages, vídeos, àudios o qualsevol altra iniciativa artística original que puga ser expressada en un penjoll.

Ja s'ha afegit este aclariment al text informatiu.