dilluns, 7 de desembre del 2009

Commemorem el 4t centenari de l’expulsió dels mariscos: 8é ERO a El Penjoll!

Com ens està recordant Escriva de Cort, enguany es commemora el 4t centenari de l'expulsió dels moriscs, “descendents dels mudèjars –musulmans– que continuaren habitant a la Península Ibèrica després de la Reconquesta”. A El Penjoll no tenim moriscs, ni tampoc mariscos, ni barbarescs... Però encara trobem pseudoautors! Què millor manera de commemorar aquest esdeveniment que fent un nou ERO (Expedient de Regulació de l’Ocupació) a El Penjoll?

Els EROs van ser iniciats pel Comité d’Empresa del Sant Orifici d’El Penjoll el passat 23 de juny. Amb la precisió d’un formatge suís, el 21 de setembre es va dur a terme l’últim ERO “oficial”. I l’11 de novembre, l’ERO va eixir de l’armari, transformant-se en personatge per a fer la feina bruta i autocrítica d’esta revista-bloc. La dura pressió sindical va tirar marxa enrere l’intent d’un 8é ERO. Quasi un mes després, les coses no han canviat gaire. D’aquella llista negra, només Ko-jons i Lo Pol s’han salvat de la crema per mèrits propis. El 8é ERO s’ha de dur a terme. No és només una qüestió d’escarni públic dels pseudoautors per incompliment de contracte, sinó que també es fa necessari per no cometre un greuge comparatiu amb els pseudoautors que han estat fulminats en els set EROs precedents. Esta és la llista negra i, si els damnificats tenen algun interés per continuar, ja saben que publicant un simple post al llarg d’esta setmana se salven... I si no, han d’esperar ser salvats pel dictamen dels vots dels lectors. Ací teniu la llista:

- Refelet
- Peguie
- Heidi
- Lluís, el tarrascla
- Ací o per allà
- Drac Montdúver
- La Lluna en un Cove
- El Funambuliste

Ah! I que conste en acta que, si per mi fóra, ficava en esta llista també a El Penjoll per no haver fet l’editorial de desembre.



17 comentaris:

refelet ha dit...

Per favor! el dubte ofén! Pose també El Penjoll, ací no podem anar amb favoritismes!

Unknown ha dit...

xé! igual és per que él que tenia que fer-la ja l'ha expulsat vosté...
jo que vol que li diga, després que voste tinguera la gosadia de passar per l'ERO al mateix amo/propietari de El Penjoll, ja m'ho espere tot de vosté, hala... faça el que vullga, total com deia el gran filòsof, "xé, açò pâ que!!!!"

Davit del carré Blanc ha dit...

Pense, senyor Ramatxoto, que quan ja no quede ningú, vosté ja no podrà publicar més ERO, així que no podrà complir amb l'article mensual i haurà de fer-se un ERO a vosté mateix. Tinga un poc de consideració i salve algun pseudoautor! Jo vote per deixar a Endsi que torne a publicar!

Anònim ha dit...

La mare que vos ha parit a tots! Però què Endsi ja no pot publicar ací? Vaja el mon a fer la mà...

peguie ha dit...

Açò és indignant. EM volen fer fora estan de baixa per maternitat.Això és il.legal! Denunciaré al Penjoll i aniré a juí fins ales darreres conseqüències.

Açò és masclisme repugnant!!!!!

El Penjoll ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
El Penjoll ha dit...

Denuncie vosté al Ramatxoto aquest que acaba d'arribar i vol fer-nos fora a tots... Açò sembla una república bananera qualsevol!

Davit del carré Blanc ha dit...

Si tiren a Peguie estant de baixa vaig a fer una vaga de comentaris i anime a què tots els pseudocomentaristes s'afegisquen!!!

Un altre pseudoautor és possible: Endsi som tots i totes!!!

EROs Ramatxoto ha dit...

Pels comentaris veig que, per fi, s’està entenent que açò dels EROs és un simple joc que no té major importància que fer la broma i animar la cosa. A El Penjoll no s’expulsa a ningú. Quan s'obri un ERO, si un dels pseudoautors de la llista vol, té una setmana de termini per publicar un post i salvar-se. I si, pel que siga, no ho fa i és fulminat, només ha de sol·licitar tornar a ser readmés com autor de El Penjoll.

peguie ha dit...

Gràcies que encara queda gent solidària al Penjoll!

Per cert Eros Ramatxoto me recuerda a Super Fiplo que pau descanse, no us sembla?

Unknown ha dit...

aleshores, quants dies em queden per quedar-me prenyat i agafar la baixa?...

Alietes el del Corralot ha dit...

Fora Ramatxoto! Superflipo era més graciós! I no només elimina pseudoautors sinó que també ha fet llevar un relat de Ko-jons. No se'n passe amb la podadora!

Pau ha dit...

Sóc Pau i volia desmentir que Superflipo estiga amb mi descansant. Només m'agraden les morenetes.

heidi ha dit...

Pegui jo també vull ser solidària amb tu, em faig càrrec.

Nosaltres parim, nosaltres decidim...

EROs Ramatxoto ha dit...

Una llàstima no haver conegut al tal Superflipo que citen. Sembla que era un tipus graciós. Jo, en canvi, no estic ací ni perquè em riguen les gràcies, ni perquè em donen les gràcies.

Senyoreta Peguie, és vosté una demagoga populista. ¿I el pare de la seua filla, que també està en la llista, què? Què fem en ell? Ell també està de baixa per paternitat, no? Malgrat la seua situació la seua parella no s’ha queixat com una marieta. I crec que la seua situació és molt més delicada que la de vosté, senyoreta Peguie, doncs ell a més de la condició de baixa laboral per paternitat resulta que ens hem assabentat, gràcies a la quarta entrega de la sèrie d’Escrivà de Cort, que un dels seus cognoms el delata com un autèntic morisc. Per tant, no estem davant d'un ERO masclista, sinó racista.

En quant al senyor Del Corralot, crec que el seu comentari cau en l’exabrupte. La seua resolució em sembla massa violenta, per a un personatge amb una llarga trajectòria de només dos posts en esta revista-bloc. Admet que el 8é ERO conté una comicitat agra i crítica que, en certa manera, desorienta i refreda un xic al clàssic lector i autor penjollaire. Dit açò, cal situar les coses en el seu context i acceptar que, EROs Ramatxoto, és un personatge crític necessari. He de dir-li que encara que puga haver comés alguna errada, el meu 8é ERO és d’una factura professional impecable. És un ERO molt radical i sabia que tindria una característica especial en el judici que provocaria: o bé, despertaria l’entusiasme, o bé, el refús total. No hi ha mitges tintes. Crec que en el 8é ERO es pot trobar una excel·lent interpretació de la normativa vigent de El Penjoll i una manera magistralment senzilla i eficaç de resoldre les transicions.

peguie ha dit...

Sr. Ramaxoxo,

a més de masclista, vosté atempta contra la meua intimitat desvelant dades que a ningú l'importen més que a vosté que és un tafaner empedernit.

També li he de dir que pense que vosté està actuant per venjança ja que no va poder celebrar aquella boda a las Vegas i així mostrar la seua vertadera vocació de retorot frustrat.

Que s'entere tothom vosté és Superfiplo...

refelet ha dit...

És un honor haver estat expulsat del Penjoll per tal de commemorar el 400 anniversari de l'Expulsió dels Moriscos. Enhorabona a tots els expulsats i també a Peguie per un motiu ben distint: ser l'única autora del Penjoll que s'ha salvat d'un cruel Ero per votació popular.