diumenge, 20 de desembre del 2009

Bon Prenadal! (2)

Com va fer l’amic Alietes del Corralot, ahir dissabte de matí jo també vaig eixir a fer una compra de Nadal, concretament la referida als elixirs que m'acompanyaran els menjars d’estos dies. Com en el cas d’Alietes, jo també vaig fugir de les grans superfícies comercials i em vaig dirigir a la tenda “El Tossalet” de Xàtiva. Allí ens trobem molts vins, però esta ha estat la meua selecció dels beuratges que em remullaran la gola estos Nadals.

Vins negres (els preus que fique són aproximats, ja que no els recorde bé):


Celler de la Muntanya (Muro). Collita 2008. 8 mesos de criança. 43% monastrell, 20% giró (garnatxa del país), 17% bobal, 10%, garnatxa tintorera i 10% bonicaire. 14º. 9€.

Casa l’Àngel. Anneccop-La Viña (Font la Figuera). Ull de llebre i cabernet sauvignon. 14º. 7€.

Rafael Cambra Uno (Ontinyent). Collita 2006. Monastrell. 14’5º. 13€.

Rafael Cambra Dos (Ontinyent). Collita 2008. Cabernet Sauvignon i Cabernet Franc. 14º. 9€.

Mestizaje. Bodega Mustiguillo (Utiel). Criança 2007. Bobal 50%, resta: cabernet sauvignon, garnatxa, sirà, ull de llebre. 14º. 9’5€.

Domino Los Pinos. Bodegas Los Pinos (Fontanars dels Alforins). Criança 2007. Monastrell 30%, merlot 20%, cabernet sauvignon 50%. 13’5º. 5€.

En quant als caves, mireu quina selecció amb preus al voltant dels 7€:


Trias (Vilafranca del Penedés). Brut Nature Reserva. 30 mesos. Macabeu, xarel·lo i parel·lada. 11’5º.

Puig Munts (Martorell). Gran Reserva Especial. 36 mesos de criança. 11’5º

Roig Ollé. Maria Casanovas (Sant Sadurní d’Anoia). Brut de Brut. Macabeu, xarel·lo i parel·lada 11’5º

Mont Marçal (Castellví de la Marca). Reserva. Xarel·lo, macabeu i chardonnay. 11’5º.

Després de la ingent caça matinal, repose en ma casa on m’espera un "putxero" i aprofite per estacar-me la botella de Domino de los Pinos. Després de fer la digestió i llegir el post d’Alietes m’anime a escriure estes lletres. Bon profit i bon prenadal!

10 comentaris:

Alietes el del Corralot ha dit...

Bones reconamacions!
I és que sempre hi ha hagut classes, Superflipo, dic... Ramatxoto. Vosté perdent-se entre l'espessor del Domino de los pinos i les benevolències d'un senyor "putxero", i jo menjant papetes i enganxat al filet daurat d'una Estrella.
Bon prenadal! I ànims, que ja queda menys per arribar a l'altre port de muntanya, el més temut: el Nadal en si.

Alietes el del Corralot ha dit...

Un preguntat, senyor Superf... dic, Ramatxoto: No sé qué em passa, que últimament no puc amb el cava. La meua sogra, que en mama cosa de no dir durant els àpats, seguix bevent-ne com si res, però jo, que intente imitar els bons costums allà on vaig, des de fa un temps que estic inutilitzat per a la ingesta de cava. No em "llama". És més, no puc amb ell. Deu ser el gas. El preguntat és: creu vosté que hauria de continuar intentant-ho? O millor ho deixe córrer i em dedique exclusivament al vi negre? Potser és la barreja de vi i cava? Si ho vull seguir intentant quin tipus de cava em recomana?
Gràcies per la seua atenció (en cas que me la done, clar).

Comtessa d´Angeville ha dit...

Quan he vist la foto anava a atribuïr esta entrada a Culdesac però després de mirar-la bé he pensat que no podia ser esta la seua tria i en efecte. Eros, com tria el Casa l'Àngel de La Viña quan tenen el Venta del Puerto Nº 18????

Tadeus ha dit...

Trobe a faltar un poc de sidra... I que siga estiu!

EROs Ramatxoto ha dit...

Senyor del Corralot:

El gas no és el problema: ben bé que beu cervesa, no? Paladars hi han tants com paladins, per tant, no force el seu paladar. Bega el que vulga. Tot depén del moment, les companyies, el menjar, la temperatura ambient… A mi el cava quan més m’agrada és lubricant un pollastre rostit. Per a mi fan un maridatge perfecte. Prove a vore que tal li funciona.

Senyora Comtessa:

Home he triat el Casa d’Àngel perquè val uns 7€ i el Venta del Puerto 18 val uns 12€ o més. En eixe preu preferisc un Rafael Cambra Uno. Així i tot, mire el que diu esta notícia:
http://www.lasprovincias.es/valencia/20080917/costera/tinto-bodega-vina-valorado-20080917.html

Senyor Cal·linca:

La selecció de sidres la deixe en les seues sàvies mans.

Per cert, El Penjoll podia organitzar un tast d'elixirs per a estos Nadals, allà pel 28 de desembre, commemorant el 2on aniversari d'este bloc...

Tadeus ha dit...

¿Seria un concili ecumènic, amb heretges inclosos?

EROs Ramatxoto ha dit...

Sí, amb heretges i pseudoautors inclosos.

Fixes que ànimes pures lliures de pecat a El Penjoll només queden Alietes el del Corralot, Aquil·les Sisternes, Cul de Sac, escrivà de cort, Ko-jons, Lo Pol, Peguie, Superagent Pardo i Ximo... Ells diran.

Tadeus ha dit...

Supertxoto, jo ja estic preparant la meua ponència, titulada "Epistula ad Pendiculares".

Robert Parker ha dit...

Excel·lent el Domino de Los Pinos i el Mestizaje. La resta encara no els he tastat.

Josep Penyin d' Ifach ha dit...

El caves: ben triats! El Trias m'ha rebentat el biscuter!!!!!!