dimarts, 29 de setembre del 2009

Pluja al sud de València i al nord d'Alacant


Aquesta frase ha estat molt repetida aquestos dies de climatologia inhòspita. Fins i tot ha arribat a la televisió del Regne d'Espanya: La pitjor part se l'han en dut al sud de València i al nord d'Alacant. No és la primera vegada que passa. I no passa per casualitat. No és que la pluja no entenga de fronteres i ploga on vulga. Al contrari, sovint les delimitacions territorials es relacionen amb la orografia i, per tant, també amb la climatologia. Per exemple: el País Valencià té com a frontera amb Castella, la Meseta "Central". On comença la Meseta, acaba València i al revés. En el nostre cas, el sud de València i el nord d'Alacant, on està eixa frontera? A Canal Plou Jordi Pallàs ho ha explicat: plou més a aquesta zona perquè hi ha més muntanyes, però...i aleshores on està la frontera? Poden repetir una i una altra vegada els pobles afectats, però les ulleres de la província ens impedixen voreu. On està ploguent? al sud de València i al nord d'Alacant. I mentre plou i plou sense parar. La pluja es du, muntanyes avall, terra, pedres i brossa, fins arribar a la mar. Se'n du fins i tot els conceptes. I sense conceptes no podem pensar. I si no podem pensar...

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Però ningú s´adona que bona part d´estes "catastrofes" són per obra i gracia de l´home? Sí, es clar que l´orogafia valenciana permet que l´arrivada dels vents de llevant portadors dels núvols plens d´aigüa de la fi de l´estiu, topen amb ells i descarreguen trombes d´avant de les quals no estem preparats. Si aixó ho sabem, TOTS!!! i que es fa desde l´administració? RES!!! davant d´un problema es mira cap a un altre lloc (eixe lloc sempre és el mateix, la muntanyeta de dines de les promotres-constructores).
Canviar l´orografía d´un vall afegint terrenys per a tindre superficie on construir, produeix la reducció del canal natural de l´aigüa, i el nivell de l´aigüa creixerà sempre (vaja, oh sorpresa!), ó construir polígons industrials en zones históricament inundables al igual que innumerables urbanitzacions...per donar alguns exemples de la mala gestió del terreny al nostre país. Tot, tot és sabut pels sabuts de torn, els "listos" que saben que quan pase una catàstrofe es restablirà tot amb els diners públics (clar tot menys les vides de les víctimes, però això es el de menys, no?). Perquè mai ningú els demanarà comtes.
Qui controla a esta gent? qui controla al controlador?

Alietes el del Corralot ha dit...

Amb este nivell de comentaris d'Anònims val pena engegar l'ordinador cada matí. Gràcies pels vostes comentaris Anònims plens de trellat. És que últimament esteu sembrats. Visca interneeeeeeeet!

Em pregunte si Heidi no estarà apuntant la reivindicació callada del concepte de Comarques Centrals, concepte tan estimat pel nostre amiguet Refelet.

Heidi ha dit...

Ha pegat vosté en el clau Sir Alietes, el concepte era Comarques Centrals

Capità Superflipo ha dit...

Home, el rencontre del matrimoni Heidi-Alietes, guanyador dels Jocs Florils de Poesia Satiricopolítica... Entranyable.