dilluns, 20 de juliol del 2009

Macroabocador de Llanera


Ahir vaig participar en la marxa organitzada per la plataforma cívica contra el macroabocador que pretenia donar a conèixer els terrenys afectats per les instal·lacions d'aquest femer en el terme de Llanera (en roig).
Volia retindre en la memòria el que està apunt de desaparèixer per a transformar-se en un lloc totalment diferent de no fer força aviat.
Es curiós però en bicicleta he recorregut aproximadament una distància de sis kilòmetres des de Xàtiva fins la futura ubicació del macroabocador i he tardat uns 30min. en arribar. ¿Quant tardaria el vent?
El lloc actualment és terreny forestal i la gent fa un ús lúdic del mateix: caça, senderisme, ciclisme de muntanya,... aquest lloc no produïx benefici econòmic a la població, més be el que provoca és benestar i activitat saludable, per tant, qualitat de vida. Hi han raconades de bosc mediterrani realment boniques que al llarg dels anys s'han recuperat d'antics usos agrícoles.
El que serà d'ací a pocs anys jo no ho se, però, fent un xicotet treball mental utilitzant la lògica: el fem de tantes comarques i poblacions acumulat i tractat en un únic lloc no pot portar res bo.
Treballem, vivim i convivim en la comarca de La Costera, els nostres fills creixeran i viuran junt a nosaltres si poden. M'agrada pensar que les decisions que es prenen es fan pensant a llarg termini. En la meua opinió:
Cal canviar els hàbits consumistes que tenim en l'actualitat que estan lluny dels que teníem fan vint anys.
Cal investigació respecte al tractament de residus i fer que siga un procés respectuós amb el medi ambient.
Cal que cada població siga responsable dels seus residus i el seu tractament.
Cal tindre uns polítics seriosos que treballen per a la gent del poble.
Si no fem res a curt termini l'aire que respirem estarà més contaminat, els aqüífers també i patirem malalties amb el deteriorament de la nostra salut.
Us anime a informar-vos i a reflexionar què voleu per al futur.
Salut.
Concentració ciclista davant l'Ajuntament de Llanera.

Marxa en bicicleta.

Concentració als terrenys del futur femer.

Video del macroabocador de Valdemingómez en Madrid.

Enllaços:
No al Macrovertedero de Llanera. Plataforma cívica.
Localització del macroabocador.
Bloc de Cuquerella.
Article de Crítica de la Argentina.

10 comentaris:

Capità Superflipo ha dit...

Bona entrada Drac. El vídeo del macroabocador de Valdemingómez és molt suggeridor: gavines revolejant el fem… Metàfora del PP? Menuts "pájaros"!

Anònim ha dit...

La convocatòria un èxit, tot i que encara falta gent. Sense ànim de superficialitzar el tema, una de les fotografies podria servir per jugar a "on és el penjollaire amagat?"

Anònim ha dit...

Gràcies Capità, un comentari molt incisiu, m'agrada la metàfora.
Efectivament Sr. Ko-jons, del Penjoll forem alguns representants i espere que la resta d'autors i simpatitzants participen en les següents accions-protesta.
Al pobles s'acabarà això d'eixir a prendre la fresca a la porta de casa i d'altres costums que formen part de la nostra cultura a no ser que ens cremem la pituïtària.

Capità Superflipo ha dit...

Jo no vaig anar perquè acabava d'arribar d'una setmaneta de vacances i no em vaig assabentar. Encara que El Penjoll no és un tauler d'anuncis, els seus autors poden fer post on s'expliquen les coses i es convide a la mobilització dels penjollaires. Si ho haguera sabut, haguera acudit.

Cívic ha dit...

Molt bona la metàfora :)

Tarsan, President de la República de les Mones ha dit...

Sí que és bona. Jo la vaig suggerir ara fa un any i un poc.

http://elpenjoll.blogspot.com/2008/03/blog-post.html

Un penjollat relacionat amb aquell dels Pollastres, pollastrets i pollastrots:


http://elpenjoll.blogspot.com/2008/01/secci-grans-erudicions-el-penjoll-hui.html

refelet ha dit...

Com va dir Toni de l'Hostal el diumenge a Cap i Cua, durant la seua actuació: eixos del Penjoll ara només volen que fer microrelats.

Ens estem perdent molta informació darrerament al Penjoll. Sense anar més lluny, divendres es presenta el llibre alternatiu de la fira de Ulleye que tal vegada no ha estat suficientment valorat i que, ves tu per on, presenten Toni Cucarella i Xavi Aliaga (aquest darrer també hi escriu).

refelet ha dit...

Perdó, adés havia posat que el llibre es presentava hui i era divendres. Ja he canviat el missatge.

Anònim ha dit...

Fique l'enllaç al bloc del Cucarella que acertadament expressa millor que jo el que pense respecte al conflicte de l'abocador:
http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/140461

Unknown ha dit...

Ie, drac! i eixa excursioneta "penjollera" pendent? ara a l'agost no podria ser?