dijous, 14 de maig del 2009

1s Jocs florils de de poesia satiricopolítica



El Penjoll. Art de Paraula torna a l’atac organitzant els seus 1s Jocs Florils de Poesia Satíricopolítica en honor als dramaturgs polonesos supervivents a la batalla d’Almansa de 1707. Ací teniu les bases, que res tenen a vore amb les de l’OTAN:

1. Podrà participar en estos Jocs qui senta la inspiració divina i la puga extreure de manera original i inèdita pel florí en forma de poema.

2. La diana dels poemes en qüestió serà la política, els polítics i les polítiques. Les fletxes han d’anar sucades del verí de l’humor satíric.

3. Els poemes estaran escrits en català (o valencià, o eixativí, digueu-li com vulgueu).

4. No cal que els versos s’ajusten a mètriques ni rimes. És a dir, que s’hi val això que es diu vers lliure. S’hi val també la prosa poètica. Però el poema no podrà tindre més de 14 versos o línies.

5. Si no s’és autor d’El Penjoll, cal enviar el poema (o poemes) a elpenjoll@gmail.com El poema cal que vaja encapçalat per un títol i signat, ni que siga amb pseudònim, per tal d’identificar-lo. Cada autor pot enviar tants poemes com siga capaç de crear.

6. El període de rebuda i penjollat de poemes va des del dia de la publicació d’estes bases a la revista-bloc El Penjoll. Art de paraula fins el dia 15 de juny de 2009.

7. Una vegada s’hagen rebut i penjollat els poemes fins la data assenyalada, començarà un període de votació popular per triar els millors treballs.

8. El premi consistirà en una gran satisfacció i emoció personals que embargaran al poeta i que seran impossibles d’expressar. Però hi haurà distintes condecoracions. A saber:
• Florí d’or, al millor poema satíricopolític (el poema més votat).
• Petet galant, al millor decasíl•lab satíricopolític (el decasíl•lab més votat).
• Caracollons honoris causa, a tots el poemes que continguen les paraules aleshores i gairebé.
• Ploma d’ànec, al pitjor poema satíricopolític (el poema menys votat).

I ara qui tinga ous, o colomins, o ovaris, que participe!