diumenge, 19 d’abril del 2009

MiM 2009 (5): Primera dona que entra a la Comunitat de l’Anell

Quart entrene oficial. Dia esplèndid, solejat i sense vent que ha servit per donar la benvinguda a la primera dona que s’incorpora a la Comunitat de l’Anell (una oportunitat perduda per a tota una pionera de l'alpinisme com la Comtessa d’Angeville). La dona en qüestió ha sigut Rocio qui ha estat acompanyada pels sherpes Gaspar, Jose i Superflipo. Ací teniu les fotos de la gesta de la pujada al cim del Benicadell (1100m), des de Beniatjar, que hem fet dins les quatre hores previstes (tot i que també hem anat a vore la cava):

Eixida de la font de Beniatjar i pel camí que conduïx a Les Fontetes:

El trajecte per senda i les seues espectaculars vistes:

Cim del Benicadell i en plena faena en el tram aeri final:


Consells per a esta setmana:

Esta setmana toca pujar el cim més alt de la serra Mariola, el Montcabrer (1389m). Com veieu anem a pujar prou amunt. Com podem entrenar l’altura? El següent vídeo recull una manera possible:




5ª eixida de preparació de la MiM 2009 (dissabte, 25 d’abril): Agres – Cim del Montcabrer – Agres

Lloc d'encontre i hora d'eixida: Santuari d’Agres, a les 8h.

Recorregut: Des del santuari d'Agres (700m) seguirem el PR V-27 travessant una pinnada ("n" geminada?) que ens porta al mirador del Comptador (1200m) on es troba el Refugi de Centre Excursionista d'Alcoi. D’allí anirem a vore la cava (no a beure el cava) i buscarem el PR V-37 que ens porta pel Racó Llobet i la Font del Pouet al cim del Montcabrer (1389m), on esmorzarem i tornarem pel mateix camí.

Dificultat: Mitja (per dir alguna cosa)

Temps estimat: 4 hores (parant 20' al cim a esmorzar, si el temps ho permet).

Observacions: Ruta quasi tota per senda que puja i baixa al Montcabrer. Esta ruta ha estat recomanada per Cal·linca i la Comtessa d'Angeville.

13 comentaris:

Alietes el del Corralot ha dit...

Enhorabona a tots els intrèpids sherpes!

I els he de dir que m'han fet enveja i que m'ha pegat la volada i que ja poden comptar amb mi per al dissabte. Capità, em puc desplaçar amb vosté fins al santuari d'Agres?

Cagarri qui no vinga!

Capità Superflipo ha dit...

Sr. Del Corralot, em sembla a mi que vosté el que vol és eixir en les fotos.

M’alegra que ens acompanye. A vore si algun penjoller o penjollera més segueix el seu exemple i no queda catalogat de per vida, i per a deshonra eterna del seu llinatge, com un cagarri.

L’arreplegue a les 7:10 del matí a la porta del comerç que està on abans estava el Banc Central (em reconeixera perquè aniré amb el meu Gran Torino).

Recorde portar calçat adequat (evite especialment les espardenyes de careta, les xancletes, les plataformes i les sabates de tacó alt d’agulla). Porte també una motxilla amb aigua, esmorzar, bombones d'oxigen (o bombons de xocolate) i desfibril·lador.

Ens veiem el dissabte!

Santíssim Pare ha dit...

Jo no quede com un cagarri. M'apunte! Feu-me un lloc en el Gran Torino que vaig. A més, pel Santuari d'Agres igual tinc l'oportunitat d'entrevistar a algú.

D.ª Reencarnación Palomino ha dit...

Si va el Santíssim Pare, jo no puc faltar a la cita. Vos espere al Santuari d'Agres a les 8h. Per cert, ja que eixirem d'un lloc tan emblemàtic, no podríem dedicar-li un parell d'oracions coordinades copulatives al nou arquebisbe de Blavència?

Jesús ha dit...

Me apuntaría a la expedición del Montcabrer, pero ese dia estaré en Groenlandia.

Tadeus ha dit...

Ara fa una setmana que vaig anar precisament al Montcabrer, i encara que la companyia és grata i possiblement incomparable, he de manifestar que, una vegada més, em perdré la convocatòria. A l'altra segur que vaig.

Els darrers dies no m'estic dedicant tant a la muntanya, o millor dit ho faig d'una altra manera. Podríem dir que estic en procés de convertir-me en el "segon Indurain" amb la flamant bicicleta que em vaig comprar l'altre dia. Xe, quina ilusió més gran! Hui he anat al paratge de la Murta, costa amunt, i he sigut feliç dins de l'esforç.

Alietes el del Corralot ha dit...

Superflipo, m'ha pillat! Ja sap que per eixir en una foto jo mataria, i com veig que ací les fan de bades...

Jo realment al que vaig és a fardar d'equipatge de muntanyer: demà a primera hora estic al Decathlon comprant-me de tot!

Cabrem tots en el Gran Torino? Em puc desplaçar fins a Llou Nou seguint les pistes que un tal Rambito/Libèl·lulo m'ha dit que deixarà.

Val a portar la cantimplora dels campaments?

Estic tan comboiat que no sé si hui podré dormir.

Alietes el del Corralot ha dit...

Per anar fent cames vaig a marcar-me uns steps!

Comtessa d´Angeville ha dit...

Estic per dir-los que si no vaig a festes d'Alcoi (d'anar necessite una setmana per a recuperar-me) potser sí m'apunte a aquesta eixida. Tinc moltes ganes de tornar al Montcabrer!!

El Penjoll ha dit...

El Penjoll informa que no es fa responsable de les més que probables seqüeles mentals i físiques d'aquest esclat d'activitat desmesurada per part d'alguns dels seus membres.

(i el funi tampoc)

Comtessa d´Angeville ha dit...

podria algun penjollaire confirmar-me que demà estaran pel Montcabrer??? Que pegar-se la matinà per a res...

Capità Superflipo ha dit...

He consultat l'oratge per a demà i la probabilitat que ploga no és massa alta, el que sí que farà és frescoreta. Així que ens abrigarem un poc i cap a dalt. De Xàtiva eixirem a les 7:15, passarem per Alcúdia a pel meu germà i a les 8 esperem estar al Santuari d'Agres.

En principi serem: Jose, Josep, Alietes, Enric, el que escriu i vosté i tots els sherpes i portejadors que vullga dur.

Comtessa d´Angeville ha dit...

Capità Superflipo, que me podria fer el favor de manar-me un e-mail a la direcció que tinc al perfil? La pregunta és si tenen lloc a algun cotxe per arreplegar-me a Muro, que els ve de pas. Si no pos igual té, ja m'ho monte pa anar fins al santuari a les vuit, però estaria bé saber la manera de contactar amb algú, lalalà