dilluns, 27 d’abril del 2009

Internet, crear i compartir

En primer lloc, bona vesprada, sent aquest un espai horitzontal per a compartir el que creem, el que s'ha creat, el que crearem i el que som, hem sent obligat a fer ressò i reflexió sobre el conflicte entre alguns membres d'aquest bloc, que podeu veure vosaltres mateixa als comentaris de l'article:

OBJECTIU COMPLIT, XARXA CREADA

que data del dia 22 d'aquest mes. Sense cap intenció malèvola, i si creient en la màxima "compartir és créixer", m'agradaria fer saber a tots els membres d'aquest bloc les meues reflexions sobre aquesta polèmica, i convidar a tots (ja que no se a qui dirigir-me directament ja que, aquest bloc és possible gràcies a la participació voluntària dels seus membres i per tant dubte que hi haja algun superior) a participar en la resposta al següent comentari que he penjat aquesta vesprada en aquest bloc, i que reflexa la meua forma d'entendre la creativitat no com a un producte exclusiu si no com un tret a compartir (impossible de no fer-ho en aquest mitjà d'informació anomenat Internet).

Repeteix, faig aquesta entrada per la necessitat d'escriure que hem suscita aquest tema amb la més bona intenció de portar a la reflexió, i no a l'atac, als membres d'aquest blog. Gràcies per tot, espere els vostres comentaris i perdoneu les molesties.


"Blogger Marxi ha dit...

molt bona tarda a tots, en primer lloc no considere que aquest espai per als comentaris siga el millor espai per a dur a terme un batalla campal sobre el contingut del bloc, així i tot faré la meua pròpia reflexió.

Soc Vicent, de Cremats i de Camot, ambdues coses a l'hora, en primer lloc i com a consideració prèvia, des del penjoll s'ens va demanar a Camot que publicarem al penjoll aquelles noticies o histories interessants ja que era molt difícil administrar tota la informació que arribava al correu del penjoll, amb l'únic objectiu d'agilitzar la incorporació de informació al bloc, considere que es un dels millors espais per a fer ressò sobre les diferents mogudes que hi han a Xàtiva i no SOLS un espai creatiu, considere que informació i creativitat no son coses incompatibles, en cas contrari, que se'ns comunique hi retirarem les nostres entrades.

segon, la noticia l'ha penjada cremats, no s'ha copiat, es l'original de cremats que m'enorgulleix d'haver penjat en aquest bloc, aprofitant que jo mateix soc una de les personetes que gestionem els blocs de cremats i de camot, i a la volta, el del penjoll, si açò es considerat un abús de poder o algo així al haver-nos auto convidat a penjar coses a aquest bloc des de cremats, demane les més sinceres disculpes, i com ja he dit, si és així, retirarem el contingut.

tercer, si el contingut de l'article no reflexa creativitat, considere que no s'ha entès massa bé o que fins i tot tal vegada està mal escrit, ja que es la primera vegada en molt de temps que un grup (majoriatariament jove) s'organitza per a no fer el de sempre, construint una alternativa d'oci, que no siga la d'anar al mercat a consumir als bars de moda.

així i tot considere que la definició de creativitat no és exclusiva d'un petit grup de personetes, i tampoc crec que creativitat i exclusivitat vagen juntes, sinó tot el contrari, creativitat amb compartir és l'equació perfecta. No podem demanar exclusivitat a un mitjà d'informació com Internet, basat en l'intercanvi d'informació, aquest no es el lloc, caldrà buscar una presó per a la informació creativa.

27 / abril / 2009 16:59 "

Sols cal mirar la secció "Què és El Penjoll?"

8 comentaris:

Alietes el del Corralot ha dit...

Gràcies, Marxi: Este post em sembla encertat del tot. I va en la línia de l'editorial d'abril. S'ha suscitat un debat interessant i El Penjoll dirà la seua en el pròxim editorial.

A alguns penjollaires ens ha semblat desmesurat l'espai informatiu en qué s'havia (o s'ha) convertit El Penjoll; desmesurat respecte a l'espai creatiu que creiem que El Penjoll ha de ser.

Informació i creativitat no estan barallades, però crec que ha de pesar molt més la CREATIVITAT. La informació ja la podem trobar anant a visitar els blocs que apareixen enllaçats a la dreta de la pantalla. No té sentit en El Penjoll la informació duplicada.

Pel bé d'este bloc en concret, crec que els qui hi participem hauríem d'anar pensant en este canvi de rumb.

Més CREACIÓ. O si volen, fins i tot, (o com diria el Runa, "hasta inclús")creació a partir de la notícia, però creació.

Marxi ha dit...

OK, perfecte, la veritat es que no sabia a qui dirigir-me exactament, ho tindrem en compte, gràcies, almenys algú ha contestat. i molt interessant la reflexió d'Aquil·les sisternes (que no se qui és, la veritat), sempre ve bé que et peguen una xerrada per a reflexionar.

no ho fèiem pensant en ser el melic del mon, si no pensant en que som el seu forat del cul, pensant que era una bona merda difondre aquesta historia ja que Internet és dels pocs espais als que podem accedir degut a la nostre curta vida com a grup.

així doncs, i per últim sols hem queda dir que el bloc de Cremats és el

http://cremats.blogspot.com/

jo no tinc poders per a posar d'enllaç, així que si algú pot fer-ho, estaria de cine.

gràcies per tot, ha sigut de molta utilitat, i repeteix-ho, ho tindrem en compte. Gràcies i a passar-ho bé.

peguie feliç ha dit...

Mira que m'agrada entrar al penjoll i vore bones notícies!

Entre tots i totes farem un penjoll millor, gràcies pel bon rotllo.

refelet ha dit...

En primer lloc crec que cal donar-li les gràcies a Marxi per portar informació al Penjoll desinteressadament. En segon lloc cal deixar clar que vam ser nosaltres mateix qui li ho vam demanar. Perquè era des del mateix Penjoll que es penjaven els correus amb informació de Camot i això sobrecarregava de feina els administradors. Una altra cosa és que ara El penjoll es troba en un debat intern sobre com enfocar el bloc. Està clar que l'espai és un recurs limitat, que hi ha descoordinació i reticència a programar les entrades. Per altra banda, fa uns mesos eren menys autors i no es penjava tanta informació, però darrerament, és cert que hi havia un allau. De tot això, evidentment, vosté no té la responsabilitat, Marxi, i, per tant, lamente que s'haja pogut sentir incomode. També ha de tindre clar que l'opinió de Calinca és sols l'opinió de Calinca. Per tractar el tema, l'emplace com Alietes a l'editorial de maig.

També aprofite per a dir-li que, en juliol, segurament se celebrarà un dels congresos penjollaires que són una oportunitat per a que la gent es conega i es parlen les coses.

Ah! jo mateix pose l'enllaç ara!

Capità Superflipo ha dit...

Este tipus de post és El Penjoll! (Faig un comentari més extens en el post de dalt del Sr. Sisternes "Abusant de xarxa")

Anònim ha dit...

Calla mico!

Capità Superflipo ha dit...

Ano-nimi, m'has pillat! Em ficaré una disfressa a vore si ara passe desapercebut.

Anònim ha dit...

xe que mono que estas!