dissabte, 7 de març del 2009

Patafísica en estat pur!


Fa ja quasi un any que la humanitat es troba òrfena d’una de les institucions més inútils i intrascendents de la cultura, a saber: l’Institut Independent d’Estudis Patafísics del Pais Valencià, abreujat i més conegut com el IIEPPV, i de la que m’honra ser Co-Rector (malgrat ocupar este càrrec en solitari).

L’última entrada del bloc d’este organisme data del 20 de Març de 2008 i diu clarament que el mateix romandrà tancat indefinidament per ocultament. També s'assenyala que si algú està interessat en obrir-lo i desocultar-lo, pot ficar-se en contacte a través de la meua adreça personal (a dia de hui ningú s'ha ficat en contacte amb mi). En la penúltima entrada, a més, es troba publicat el Decret d´ocultament del IIEPPV, pel qual es fa saber que: “una vegada cremades totes les Falles de València 2008, el IIEPPV procedirà a fer efectiu un període indefinit d´ocultament. Mentre dure este periode, el Co-rector del IIEPPV viurà exiliat al bloc de El Penjoll mantenint, però sense exercir, este càrrec acadèmic”.

Ja en el meu exili, vaig donar una detallada explicació del perquè s’havia procedit a l’ocultament del IIEPPV i que havia estat en la falta de col·laboració, sobretot en l’absolut desinterés pel projecte per part de Fernando Arrabal. Ni jo, ni els comentaristes d’aquella entrada, ens explicàvem com el Sr. Arrabal no s’havia dignat a contestar el missatge que li vaig enviar per correu electrònic. Ara, a punt de celebrar-se el primer aniversari de l’ocultament del IIEPPV, trobe una possible causa: el sàtrapa d'Arrabal es trobava treballant en un poemari... que ja ha finalitzat! (encara que continua sense contestar la meua carta).

El poemari en qüestió té 2000 versos i es publicarà en anglés i xinés. Estarà dividit en 5 volums de luxe de 54kg. de pes, repartits entre els 1,25m. d’alçada, els 85cm. d’amplària i els 18 de grossor, i dels quals s’editaran 150 exemplars. Cada exemplar constarà de 20 pàgines i contindrà il·lustracions dels artistes xinesos més cotissats com són els pintors Yue Minjun, Wang Guangyi, Zhang Xiaogang, Yang Shaobin i el fotògraf Wang Qing Song. A cadascun d’ells es dedicarà un volum de l'obra. Cada volum del poemari d'Arrabal podrà costar prop de 300.000€.

Patafísica en estat pur!

Per cert, el passat divendres 4 de Març, Arrabal va ser entrevistat per Buenafuente. Ací vos deixe el vídeo de la primera part (de 3) de l’entrevista i els enllaços a la resta. També vos adjunte alguns enllaços a la notícia a la que he fet ressó... per si hi ha algú que dubte de la veracitat del que ací he dit.

7 comentaris:

anmorsigol ha dit...

iep!
ací us deixe un video de la marxa que es va fer la setmana passada en defensa de la valleta d'agres...

http://www.youtube.com/watch?v=lqKH7HS8PvA

salut!!!

Universitat de Xàtiva ha dit...

El Sr. Arrabal no és digne de formar part de tan insigne centre com és l'IEEPV. Per la present, li oferim al Capità Superflipo la possibilitat de ser el primer professor convidat de la Universitat de Xàtiva.

Tarsan, President de la República de les Mones ha dit...

Universitat de Xàtiva???

Vosté no para d'inventar, Superflipo!

Aquil·les Sisternes ha dit...

Jo m’he dut una sorpresa molt gran. Universitat de Xàtiva? Durant un temps, a la nostra ciutat només es podien cursar aquells estudis universitaris de pega relacionats, crec, amb la fusta i el moble. Ara, el centre associat a la UNED d'Alzira ha creat una extensió a Xàtiva. És a dir, altra universitat de pega. Què serà això de la Universitat de Xàtiva? Per fi anem a tenir una veritable universitat? Impossible saber-ho. Quan he punxat l’enllaç, m’he trobat que no es pot accedir a la seua URL sense invitació. És una universitat privada? Si algú sap de què va la cosa, que ho explique!

Capità Superflipo ha dit...

Davant una proposició tan fina i segura com la de la Universitat de Xàtiva no puc fer altra cosa que aceptar-la sense dubtar ni eructar. Però aclarim abans una qüestió ¿en què consistiria la convidada: en anar de dinarot o en un seminari d’investigació de 10 crèdits ECTS al voltant del perquè un llibre de 54kg. no és una edició de butxaca?

Anònim ha dit...

Això és el que haurien de fer totes les editorials valencianes: publicar en anglés i en xinés (mandarí, per suposat).

Alietes el del Corralot ha dit...

Màgic Arrabal! Per cert, un dels seus primers mestres, no, Calinca?