diumenge, 8 de març del 2009

MILERS DE PERSONES DIUEN NO AL MACRO-ABOCADOR DE LES ALCUSSES


Milers de persones, al voltant de 3.000, segons els organitzadors, s'han concentrat aquest matí en la zona de les Alcusses, en el terme municipal de Moixent, per a dir "no" al macro-abocador plantejat en aquest paratge natural, de gran valor vitivinícola, paisatgístic i natural, per donar servei a 93 poblacions de la Costera, la Canal de Navarrés, la Vall d'Albaida, la Safor.

Els assistents formaren un "no" humà, de 600 metres lineals, que va ser captat des de l'aire. La zona és molt propera a l'eix vitivinícola Alcusses-Alforins, on estan alguns dels millors vins valencians de l'actualitat i el de major proyecció internacional, al poblat ibèric de La Bastida, i a diverses micro-reserves d'àguiles. A més, es tracta d'un dels paisatges més bonics i impressionants de la Costera i la Vall d'Albaida i, per extensió de tot el País Valencià. Abans d'organitzar el "no" gegant, els assistents esmorzaren i provaren vins procedents de cinc de les bodegues de la zona.

Tot i que els ajuntaments afectats, Moixent, Fontanars i La Font de la Figuera, s'hi oposen a la instal·lació, la decisió final depén del consorci de residus zona número 2, on estan agrupats els ajuntaments de les comarques abans esmentades. El proper dia 13 de març acaba el termini per presentar propostes de construcció de l'abocador i, mentre, les empreses interessades, Fomento de Construcciones y Contratas y Sacyr-Vallehermoso, ja han adquirit opcions de compra sobre els terrenys.

(FOTO: Raúl Bertomeu Cardós)