divendres, 27 de març del 2009

Ciberacció: Immigració, rebaixes en drets humans

En els pròxims mesos es van a discutir diverses reformes legislatives en el Parlament espanyol. En allò relacionat amb la Llei d'Estrangeria, Amnistia Internacional reconeix el dret dels estats a controlar les seues fronteres i l'entrada d'estrangers en el seu territori, però de la mateixa manera, esta reforma ha de mantindre els estàndards de protecció dels drets humans de les persones immigrants. A més, la reforma de la Llei d'Asil no ha de suposar un retrocés respecte a les garanties ja reconegudes en la legislació vigent. Finalment, la reforma del Codi Penal no pot incrementar la capacitat punitiva de l'Estat contrària al principi de no discriminació, especialment en el cas de les persones immigrants.

D'altra banda, els temps de dificultats econòmiques són especialment sensibles a la construcció d'estereotips negatius sobre les persones immigrants, que acaben erosionant els seus drets. En els últims mesos han sigut diversos els incidents amb components de racisme i xenofòbia que s'han donat a Europa. Tots estos elements podrien contribuir a crear un ambient en el es fan encara més necessàries l'adopció de mesures de lluita contra el racisme i la xenofòbia.

Per això, Amnistia Internacional recorda el Govern Espanyol que ha de complir els compromisos internacionals subscrits en matèria de drets humans i, per tant, garantir que estes reformes legislatives no es traduïsquen en un retall de les garanties de protecció a les persones immigrants al nostre país o sol·licitants de protecció internacional (siga asil o altres formes de protecció). A més, ha d'adoptar les mesures necessàries contra la discriminació, el racisme i la xenofòbia que puguen derivar-se de la situació actual.

Unix-te a Amnistia Internacional i demana al Govern espanyol que no rebaixe els drets de les persones immigrants i sol·licitants d'asil.

1 comentari:

Unknown ha dit...

i lo fort és que et contesta el "Director del Gabinete de la Presidencia del Gobierno".
¡Quin esglai em dugué quan vaig veure el seu mail a la meu safata d'entrada! jajajaj!!!