dijous, 19 de març del 2009

Càrrega policial a Barcelona

Aquesta vegada m'estalvie els comentaris. Només vull dir que una funció evident dels mitjans de comunicació que vulguen oferir una alternativa als oficials, és canalitzar la informació que no es veu a aquestos. És sols una mostra dels molts vídeos que n'hi ha a la xarxa...


4 comentaris:

Tadeus ha dit...

He vist la notícia pels canals que podríem dir 'oficials', si per 'oficials' entenem cadenes de TV com ara Antena 2, TVE-1, etc., i he de dir que tots, unànimement, condenaven els excessos de la càrrega policial, sobretot la d'anit, quan la persecució es va estendre Rambla avall i la policia va repartir porrades sense distingir entre manifestants, vianants, periodistes o qualsevol ciutadà que s'hi trobara. Jo m'unisc a la condena d'estos fets.

De tota manera, crec que les càrregues policials són un recurs que tenen les policies de tot el món per a actuar en determinades circumstàncies, però és un recurs s'ha d'aplicar amb molta cautela. Les imatges que ens aporta en l'entrada, Sr Tarsan, són indicatives del que és una càrrega policial. Se suposa que la policia, una vegada desencadena l'acció, no ho fa per repartir caramels. Supose, a més, que abans d'actuar, la policia haurà avisat de mil i una manera els manifestants perquè deposen l'actitud, avisant-los del que els podia passar. En fi, la història no és nova. El que em resulta xocant és que durant mesos un grup d'estudiants haja estat vivint en l'interior de l'edifici de la Universitat. ¿Potser s'havien pensat que la seua protesta no trobaria mai resposta per part de l'autoritat competent?

Ara, als estudiants, que fan molt bé de protestar i manifestar-se, se'ls afegeixen estos curiosos éssers violents anomenats 'grups antisistema'. Unes quantes carreres davant de la poli i ja tenim nous 'herois'. ¿Què volen que els diga? A mi em sembla bé que la policia actue contra estos salvatges, entre altres coses perquè estos salvatges antisistema estan, precisament, buscant la confrontació, per exemple quan fan coses tan 'simpàtiques' com ara cremar contenidors. En fi, esta película ja l'he vista abans, amb la diferència que ara hi ha moltes més càmeres, cosa que és molt bona. I espere que es prenguen mesures per evitar que la policia tinga actuacions tan desencertades com la d'anit a Barcelona.

Anònim ha dit...

Quina vergonya.
Sembla que tracten amb terroristes i sols són joves que intenten fer-se escoltar. Està vist que alguns càrrecs de pes volen reviure altres temps.
Condemne els fets rotundament.
No cal ficar-se en la pell dels estudiants per saber que aquestos fets ajudaran a augmentar la motivació per continuar fent-se escoltar.

Alietes el del Corralot ha dit...

Les imatges posen els pèls de punta, i no només per la càrrega i les porrades repartides a tort i a dret; també hi ha altres actituds que m'indignen: no li tremola el pols al fill de puta que està gravant-ho tot en la seua camereta! Ni als cabrons que fan fotos amb els mòbils.
M'indigna tant esta posició freda d'alguns espectadors com la càrrega policial.

Alietes el del Corralot ha dit...

Ah, i gràcies pel post, Tarsan! Efectivament, al post li sobraven les paraules. Ja les anirem posant en els comentaris.