diumenge, 15 de febrer del 2009

LA PLATAFORMA PELS POBLES DE LA SAFOR CRITICA L’AEROPORT QUE LA GENERALITAT PRETÉN PROMOURE A LA VALL D’ALBAIDA

La classe política governant pensa que un Aeroport ens farà més grans i més forts, quan a Xàtiva i a Gandia ja en tenim un a 70 minuts en transport públic. Darwin ja va dir que no sobreviuen els més grans ni els més forts, sinó els que millor saben adaptar-se. I potser hi ha coses més importants i més interessants a fer que un aeroport, per tal d’adaptar-se a la crisi. Les millores en la línia de tren d’Alcoi i la construcció del tren Gandia-Dénia tindria un efecte multiplicador molt més gran en l'economia local que un menut aeroport.
Normalment aquests menuts aeroports funcionen en base a subvencions públiques, el que pot fer que la inversió siga irrecuperable per a la societat. Aquest aeroport possiblement només funcionarà si les companyies que hi operen reben subvencions, com està passant amb Ryanair a València.
En comptes de fer un aeroport subvencionat amb grandíssimes despeses públiques, de segur que seria millor arreglar la línia d’Alcoi i fer el tren Gandia -Dénia que molt probablement eixirà rendible a la generalitat i a l'estat, tal com ho és el de Gandia-València.
El transport amb avió és el que demanda més energia, el més insostenible, el que més molèsties i més soroll produeix a les poblacions circumdants. Per un altre costat tenim les realitats de transport entre la vall d’Albaida i la resta de municipis de les Comarques Centrals Valencianes, amb línies de bus que donen un servei deficient. També tenim les realitats de molts pobles de la vall d’Albaida, on arribarà abans l’aeroport que la connexió de banda ampla, tal com van les coses.
El problema no és sols haver de fer un nou aeroport, el problema és el model de transport a què ens volen acostumar els governs locals de les Comarques Centrals i el de la Generalitat: un model insostenible basat en els combustibles fòssils i el vehicle privat, i ara també en l'avió. Arreu de les nostres comarques s’està promoguent la ciutat del cotxe, situant els serveis i els usos de comerç i oci a l'exterior de la ciutat. Aquesta és una peça més del puzzle de la insostenibilitat en el transport que completa la generalitat valenciana amb tres noves propostes d'aeroports, un d'ells a la Vall d'Albaida.
Aquesta proposta, que ja va avançar en el seu dia Fernando Mut, ex-director general d’arquitectura amb Zaplana i ara regidor del govern socialista de Gandia, ens planteja si no li canvien el nom de la seua regidoria de Sostenibilitat i Territori per la de "Insostenibilitat i formigó”.

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Açò s'assembla cada vegada més al camarot dels germans Marx. En realitat, vosaltres què sou? Un blog literari? Una pàgina miscel·lània? Un blog polític? O un barrejat?

Anònim ha dit...

jajaja nosaltres som els qui farem alguna cosa mentre tu et rasques el melic, ruc!

Anònim ha dit...

Si vosaltres sou els autors de l'entrada, esperem que sigueu més espavilats que els vostres antecessors, aquells que van combatre el supercaminal.

Cívic ha dit...

El peix estava i està venut en el tema de l'apunt, tant com ho estava en l'epoca de la construcció de l'AP7, també dita supercaminal per Pluja Teatre fa un porró d'anys, quan va haver les primeres mobilitzacions ecologistes generalitzades al País Valencià, causades perquè la gent perdia uns terrenys molt valuosos de taronja sota l'autopista, qui ho diria ara.

I més amb l'aire socioeconòmic que corre, va costar un debat relativament llarg veure com enfocàvem el tema sense que la gent que està a l'atur es *%&#! en nosaltres.

També cal apuntar que no se si ho sabeu però qui realment governa aquest estat actual són els enginyers de camins i les empreses del ciment.

A més a més, la solució que han pensat a aquesta crisi és fugir endavant a tota velocitat, evidentment cap al precipici.

D'altra banda es recomana que preneu tila abans d'escriure comentaris, he dit, donat que hi ha un pacte no escrit que diu que ací hem de mirar tothom allò que tenim en comú, pas el que ens separa.

Que Peggy m'escolte i em faça costat. Una abraçada i bona nit a tothom, he dit tothom.

refelet ha dit...

Benvingut Ecosafor!

Peguie ha dit...

Ja estic ací. Estava estudiant alemà que ahir vaig tenir exàmen.

A vore, Ecosafor, en primer lloc benvingut! i en segon lloc, tu ni cas als anònims, que foten canya i no aporten res!

Per cert a mi m'encanta que açò s'asemble al "Camarote de los Hnos Marx" !

Boina entrada! endavant!

Peguie ha dit...

Volia dir BONA entrada, perdona per lo de la boina! es broma)

Cívic ha dit...

Jejeje a mi també m'agrada molt eixa frase del camarot dels germans Marx! L'escena del camarot dels Marx és la més divertida de la poca tele que vaig veure a la meua infància! Així estem... jajaja
Una abraçada a tothom

Tarsan, President de la República de les Mones ha dit...

Benvingut Ecosafor!

Aqueixa definició de la Cabina dels germans Marx és de les millors que he escoltat del Penjoll! Una altra molt bona era la de Cul de Sac: Caixa de Pandora!