dissabte, 3 de gener de 2009

Concentració a Canals: No al Genocidi del Poble Palestí

Els amics de Camot ens han enviat la següent informació i el manifest que l'acompanya:

Davant l'ofensiva israeliana contra la població palestina, diversos col.lectius i organitzacions de la Costera i la Ribera hem convocat una concentració que tindrà lloc demà DISSABTE 3 DE GENER A LES 19H a CANALS a la Plaça del Pont del Riu, sota la lloca. Després hi haurà un soparet al C.S.A. La Lloca (ben prop del lloc de la concentració) per l'autogestió i per a impulsar futures campanyes solidàries.

T'esperem!
Contra el genocidi de gaza: solidaritat, lluita i resistència!

Convoquen: C.S.A. La Lloca de Canals, Assemblea de Joves de la Costera- CAJEI, Amigues i Amics de caMot, Col.lectiu de Solidaritat de la Costera, Endavant (OSAN)- La Ribera, Ateneu Popular la Forca de Carcaixent.

Manifest:
NO AL GENOCIDI DEL POBLE PALESTÍ!

Davant els esdeveniments ocorreguts des del passat 27 de desembre a l’Orient Pròxim, en què el poble palestí està patint el setge militar més cruent des de la guerra dels Sis Dies (1957), els col·lectius i persones en lluita de la Costera, volem fer pública la nostra condemna cap a aquests atacs a la llibertat i sobirania del poble treballador palestí.

Les 420 morts que portem en set escassos dies i els milers de ferits que s’han comptabilitzat fins el moment deixen clara la gravetat de la situació propiciada pel govern capitalista i imperialista israelià amb la complicitat de l’administració nord-americana (ja siga administrada per Bush o per Obama) i d’altres estats. Israel es mostra així una vegada més com el que és: un enclau militar de l’imperialisme, una base ianqui al sí de l’enorme pou de petroli que és l’Orient Mitjà, construïda sobre el territori d’un poble, el palestí, del qual no accepta altra cosa que la més completa submissió.
Denunciem l’hipocresia de l’Estat israelià, presentant-se com a víctima, quan ha estat ell qui ha incomplit la treva signada amb Hamàs intensificant el bloqueig que exerceix sobre la franja de Gaza des que Hamàs va arribar al poder de forma democràtica. Per Israel no existeix la llei humanitària internacional, la protecció de la infància, el dret a la salut, a l’alimentació, a l’educació, a la justícia o a la mateixa vida. Davant aquesta violència quotidiana i permanent, el dret a la resistència és totalment legítim i irrenunciable.
Així, davant d'aquest genocidi, que només respon a interessos de domini i submissió de la zona, denunciem:
- Les actuacions de l’Estat israelià, similars a les utilitzades pels nazis al ghetto de Varsòvia, amb la complicitat dels hipòcrites governs occidentals i de tota la seua maquinària (des)informativa, opinió pública i demés, que pretenen justificar l’ofensiva, plantejant-la com una defensa legítima d’Israel davant el suposat terrorisme de Hamàs. És cert que Hamàs ataca, però mentre tan sols han mort 23 israelians des de principi de 2001 fins al passat estiu, han mort 3800 palestines.
- El paper del Consell de Seguretat de l'ONU, que ha sol·licitat el cessament immediat de la violència a la zona, posant en el mateix pla a víctimes i botxins, creant una falsa imatge de dos estats en guerra, quan els màxims agressors són els sionistes.
- El paper de la “comunitat internacional” que porta més de 60 anys cooperant amb l’Estat d’Israel, l’existència del qual i de l’holocaust palestí no serien possibles sense la seua complicitat.

Per tot això, exigim:
- Que es respecte el dret internacional, i finalitze el bloqueig exercit sobre Gaza, permetent l’arribada d’ajuda humanitària.
- L'aturada immediata dels atacs de l'estat israelià sobre la franja de Gaza i l'inici d'un procés de pau que finalitzi amb la constitució d'un estat palestí independent i sobirà.
- La denuncia oberta de totes les institucions que col·laboren, i defensen l'estat israelià i el genocidi contra el poble palestí, i la ruptura de relacions diplomàtiques i comercials de l’Estat espanyol amb Israel.
- Animem al boicot de tots els productes que s'hagin produït, o en algun moment de la seva producció hagin passat per l'estat sionista d'Israel. Aquests es poden identificar amb el número 729 al seu codi de barres, el número identificatiu de l'estat israelià.


Contra el genocidi de gaza: solidaritat, lluita i resistència!
Sense justícia no hi ha pau!
Visca la resistència palestina!

La Costera, 2 de gener de 2009
C.S.A. La Lloca (Canals), Assemblea de Joves de la Costera- CAJEI, Col·lectiu de Solidaritat de la Costera, Amigues i Amics de caMot, Endavant (OSAN)- La Ribera, Ateneu Popular La Forca (Carcaixent).

10 comentaris:

Anònim ha dit...

s'haurà suspés no?

Davit del carré Blanc ha dit...

Hola,
sí que s'ha fet la concentració. S'han llegit un manifest i un parell de poemes del poeta palestí Mahmud Darwish. Deixe més abaix un fragment d'un dels poemes llegits, el titulat "Carta d'identitat" (títol que fa referència a la negativa dels palestins, quan eren detesos, a dir el seu nom als militars israelians: només deien el número del su "dni"):

Inscríbeme
Soy árabe
Cabellos…negros
Ojos…castaños
Signos particulares
Un kuffiah* (*pañuelo palestino) y una banda sobre la cabeza
Las palmas rugosas como rocas
Arañan las manos que estrechan
Y amo por encima de todo
El aceite de olivo y el tomillo

Mi dirección
Soy de un pueblo pérdido…olvidado...
De calles sin nombres
Y todos sus hombres…en el campo y en la cantera
Aman el comunismo,
¿te enojarás acaso?

Inscríbeme
Soy árabe
Tu me has despojado de los viñedos de mis antepasados
Y de la tierra que cultivaba
con mis hijos
Y no nos has dejado
Ni a nuestros descendientes
Más que estos guijarros
Que nuestro gobierno tomará también

Como se dice
¡vamos!

Escribe
En lo más alto de la primera página
Que yo no odio a los hombres
Que yo no agredo a nadie
Pero…que si me hambrean
Como la carne del que me despoja
Y ten cuidado…cuídate
De mi hambre
Y mi cólera

(desconec qui és l'autor o autora d'aquesta traducció; tampoc no he trobat traducció catalana)

El Penjoll ha dit...

Hui, a les 12, s'ha convocat d'urgència una concentració a València, a la Plaça de l'Ajuntament, després que s'haja produït l'entrada terrestre a Gaza dels israelians. És una informació que ens ha arribat per correu.

Anònim ha dit...

Em sembla molt bé això de les concentracions però tal vegada hauriem de posar-nos també a la pells dels jueus, no?

Anònim ha dit...

Per què no escrius un article i ho expliques?

Anònim ha dit...

No em sembla malament posar-se a la pell dels jueus, així en general; una miqueta difícil, per la varietat de jueus que hi ha al món.

Si es tracta, en canvi, de posar-se a la pell dels governants israelians -i dels seus simpatitzants- estic disposat a intentar-ho. Però crec que no podré; de la mateixa manera que em resulta complicat posar-me a la pell dels nazis.

refelet ha dit...

Això és contradictori. Els governants jueus han estat triats pel seu poble que són jueues i els seus soldats són també jueus.

Per altra banda, ho sent, però no és el mateix nazis que governants jueus. Els nazis tenien un pla per exterminar a tots els jueus d'Europa. La solució final consistia en eliminar a tots els jueus del món. I de moment no s'ha pogut provar tal pla en el cas dels palestins. Podem parlar de genocidi cultural, d'atacs a civils, de matances, etc. Però on estan les proves que demostren que els governants jueus volen exterminar a tots els palestins?

I no obstant això, he d'afegir que em sembla molt mal el que estan fent els israelians i que s'ha de rebutjar i condemnar internacionalment la seua acció.

Anònim ha dit...

No hi ha cap contradicció: els governants jueus no són TOTS els jueus. Repassa de nou l'escrit anterior.

Moralment, el que està fent Israel és el mateix que el que van fer els nazis: l'extermini sistemàtic, l'infern diari dels palestins que viuen sense drets bàsics, el cinisme de capgirar la situació dient que les víctimes són botxins, etc...

refelet ha dit...

Doncs ja l'he repassat i continue afirmant que és una contradicció. I, sentint-ho molt, moralment no és el mateix. On estan les cambres de gas per a palestins? Cal ser molt rigorosos amb aquest tema.

Anònim ha dit...

Que barbaritat, no és pot comparar el genocidi nazi amb el que està passant! Que conste que no estic d'acord amb el que estant fent amb els palestins ells ara.