dilluns, 15 de desembre del 2008

HOMENATGE ANTIFEIXISTA, 15 ANYS SENSE GUILLEM AGULLÓ

Quatre xativins en l'Homenatge Antifeixista de demà dia 16 a Burjassot

Demà, dia 16 de desembre, a les 21 h en Burjassot, al Teatre Tivoli, tindrà lloc l'Homenatge antifeixista que porta com a lema 15 anys sense Guillem Agulló. Encapçalen l'acte el grup Al Tall, un dels membres històrics del qual és el xativí Manolo Miralles, i el seguixen els també socarrats Feliu Ventura i Pep Gimeno Botifarra. Posteriorment, durant els parlaments, hi participarà també l'escriptor xativí Toni Cucarella i l'escriptora d'Alcoi Isabel Clara Simó. En l'acte estaran també el grup de les Comarques Centrals La Gossa Sorda (La Marina) i altres com Obrint Pas o els cantautors Pau Alabajos o Cesc Freixas, a més d'una llarga llista d'entitats. Hi estaran també les families de Guillem Agulló i de Vicent Andrés Estellés i el supervivent dels afusellaments de Paterna, Josep Canal. El cartell de l'acte es basa en una obra de l'artista alcoià Antoni Miró titolada Tornarà al sud. El preu de l'entrada són 10 euros (venda anticipada) i 12 euros (guitzeta) i l'aforament és limitat. Han organitzat: Comissió 15 anys sense Guillem Agulló, Centre Social Terra,
Fòrum per la Memòria del País Valencià i Antifeixistes.org

Enllaços:
Quinze anys sense Guillem, article publicat al Levante per la comissió organitzadora.
Contra els nazis, amb Guillem de Vicent Partal (director de Vilaweb, que també hi estarà a l'acte)

2 comentaris:

Alietes el del Corralot ha dit...

Això és de veres però de de veres de veritat. I s'ha de dir. I està molt bé que El Penjoll ho recorde. A Xàtiva no només tenim alcaldes i presidents de la diputació de València que es neguen a llevar-li títols honorífics a Franco. També tenim una ben altra categoria de persones. Com un riu subterrani, com la rosa de paper que passava de mà en mà, tot anirà apareixent a la llum. Persistim en la creació!

Heidi ha dit...

Ja fa 15 anys que van assassinar Guillem Agulló, com passa el temps!

Recorde que aleshores jo estava en la facultat i tots anàvem d'acampada sovint.Ens podia haver passat a qualsevol.Te'n vas a divertir-te amb els amics i ten's la mala sort de que se te creue una pandilla de feixistes que porten l'odi a la sang.

...Fa poc vaig vore en la Tv un reportatge al que deien que al PV és on hi ha més caps rapats i gentola d'aquesta. Encara que vullguen no ens amedrantaran.

Tots i totes podiem haver sigut Guillem.Per aixó, 15 anys després,
Guillem Agulló, ni oblit ni perdó...