diumenge, 7 de desembre del 2008

Aquesta imatge d'ací poc serà història...


Pareu atenció al que s'ha descobert: un estudi realitzat per un equip d'investigadors del Institut Marqués que va movilitzar a 60 clíniques de fertilitat i bancs de semen espanyols per a analitzar mostres de 1.239 voluntaris d'entre 18 i 39 anys de Galícia, Andalusia, Madrid, Catalunya, País Valencià i País Basc, manifestava que els voluntaris de les tres primeres, resultaren tenir el semen més sa (Galícia, la que més) mentre que el de les tres últimes, amb Catalunya en cap, presentaven més joves per sota dels criteris de qualitat de l'Organització Mundial de la Salut. (OMS).

Les diferències entre les comunitats permeteren al equip dirigit per Marisa López-Teijón apreciar una relació entre el grau d'industrialització de les zones i la qualitat del semen. López-Teijón afirma : "Ni tabaquismo, ni estrés, ni alcoholismo, ni calzoncillos ajustados", assegura a ELPAÍS.com. Les seues investigacions la porten a asegurar que els responsables de la baixa qualitat del semen d'un home són els "disruptors estrogènics", un conjunt de substàncies químiques presents en els pesticides, indústries químiques i inclús en els anticonceptius als que les mares prenyades dels varons afectats, pogueren estar exposades.

La notícia és quan menys preocupant. Quina casualitat, quines coincidències, no? Ara resulta que sinó fora perquè Galícia està fora, seria per a sospitar, no?
El que està clar que és que al País Valencià no ens falta de res, que si central nuclear, que si indústria rajolera, que si experiments diversos en la agricultura i el resultat ja sabeu: l'extinció.

Bé, açò ho he volgut plantejar en pla broma, però espere servisca per a generar una xicoteta reflexió sobre la necessitat de preocupar-nos pel medi ambient i per despertar les consciències ecològiques dormides dels penjollers i penjolleres. Au, ja sabeu, a cuidar la nostra terreta.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

L'opció lingüística també influeix? Vull dir: al parlar clar i català ens engolim més apressa la toxicitat de l'ambient?

Tarsan, President de la República de les Mones ha dit...

Benvinguda Heidi!

Jo també estic molt preocupat pel medi ambient.