dijous, 23 d’octubre del 2008

Si L'Informador ha mort, visca la informació!!! (Resposta a Cul de Sac)

Segons ens informa Cul de Sac en l’article anterior, L’Informador de la Costera ha passat a millor vida. No sé si serà cert o una excusa per a acomiadar-lo, ja que veig que la seua web continua funcionant. Suposant que siga cert (almenys per a Cul de Sac ho és), no he pogut resistir-me a manifestar la meua humil opinió (només això): Quina alegria més gran! Ja era hora que eixa mollerica periodística passara a millor vida! Espere, a més, que si és cert que ha mort, no ressuscite mai! En un número d'agost passat recorde haver contat unes 9 fotos d'Alfonso Rus (en una publicació de 16 pàgines, 3 de les quals eren de propaganda!). Pareixia el butlletí propagandístic que Vicente Llop (que apropiat per a un alcalde!) va editar en L'Olleria, dies abans de les eleccions (eixien més fotos d'ell que pàgines n'hi havia). En el cas de "L'informador", a més, era prou fixar-se en les fonts informatives per saber de què anava el periòdic. La majoria provenien de Diputació de València o de Generalitat. Quan no eixia Rus, eixia un conseller, i quan no, eixia un rectorot. Com ara estem, perdó, "estan" en crisi, alguns dels subvencionadors no podran seguir pagant aquesta fidedigna font d'informació. L'epitafi enviat per correu en perfecte castellà del qual ens informa Cul de Sac, resulta molt rellevant del tarannà del periòdic. Això del català devia ser sols una pintura "progre" (que diuen aquestos) per a amagar el que hi havia darrere, que era sols un periòdic altament conservador, mal elaborat i poc crític. Al respecte vull recordar sols un detall. Quan alguns de vostés, els autors del Penjoll, van signar fa un any i poc eixe Manifest de Xàtiva 1707-2007, L'informador de la Costera, va ser l'únic mitjà de difusió que no se'n va fer ressó. Las Províncias (de Madrid), Levante (las manos) i El País (La Comunidad en València), inclús Radio Ser(à el Rus alcalde otra vez) informaren, però justament l'"Informador", l'únic netament local, va callar. Creguem, Cul de Sac, vosté ahí no feia res. Quin sentit tenia que vosté estiguera allí quan pot estar a El Penjoll? Primer es va parlar dels cines Lux, ara que si L’Informador. Amb una mica de sort, si continua plovent, igual es cau la Plaça de Bous. Però tranquils, si cau la Plaça, Xàtiva continuarà sent una de les Nocilles Valencianes i el nostre alcalde una gran Vedette. Si és deveres que L'Informador ha mort, llarga vida a la informació!

5 comentaris:

Tarsan, President de la República de les Mones ha dit...

He creat una nova categoria. Si cregueu que paga la pena, propose que classifiqueu en "Nocilles Valencianes" tot el que siga d'untar.

Cul de sac ha dit...

Tarsan, li conteste açí a la pregunta de baix. Si m'han acomiadat és improcedent i no m'han pagat el finiquito (crec que tenia dret a un entrepà de nocilla amb mantequilla i dos grapats de cacaus). Però em sembla que la web que funciona és la de "La Costera digital" no la de "L'informador de la Costera" (si és el mateix, o paregut, no entre a discutir-ho). Ja m'imaginava jo per on vindrien els tirs, i no els eludisc. A mi el que informaren o desinformaren esta gent, i d'on venien els torrons, me la bufa. Personalment el contingut del periòdic no m'interessava gens ni mica, però era el raconet on matava les meues dèries literàries o musicals, sense que ningú m'imposara res (faltaria més). No vull entrar en una discussió sobre el contingut i el continent, i sé que he obert una altra carcassa polèmica i explosiva al penjoll (com és habitual, i que no falte), però tan sols diria que un bon objectiu seria el de aconseguir que tota publicació, be siga en paper o en format virtual, de qualitat o barroera, subvencionada i propagandística o no, tota, deuria ser en la nostra llengua. O tan sols la qualitat i lo èticament lloable ha de ser publicat? (i en valencià). Salutacions, gràcies per el que entenc per suport, i espaiet amb les branques traïdores.


PROSTATA: Del grup no m'ha dit res

escrivà de cort ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
escrivà de cort ha dit...

No sé si “L’informador” haurà plegat, però dissabte passat encara el vaig prendre al quiosc. No el llig per masoquisme, no. És que m’encanta comprovar el despistament sideral del servei de premsa de Diputació. Em va pel cap que hi treballava, gràcies als bons padrins, l’exprocurador xativí Rafael Gil “Felete”, però ignore si encara continua. L’activitat d’aquest gabinet de premsa és certament inefable; ha arribat a enviar a “L’informador” —ho jure!— notes extenses escrites en català oriental en què utilitzaven les formes del present de subjuntiu acabades en –i. Aquesta setmana, sense anar massa lluny, una nota del mateix servei de premsa, sobre la Vall d’Énguera, utilitza per al demostratiu la variant ‘aqueix’ (en comptes de la variant valenciana ‘eixe’). Només trobe dues explicació possibles: o els membres del gabinet no tenien ni idea de la nostra llengua i tiraven mà del traductor “online” de "Softcatalà" o tenien un nan infiltrat que estava fent-los la paret. A no ser que... els redactors de “L’informador” hagen estat boicotejant els serveis de premsa de Rus... En tal cas, si els han descobert, tot s’explica: s’hauran vist obligats a plegar perquè els han retirat les subvencions... Suposant que siguen certes les notícies del seu tancament. "Sic transit gloria mundis!".

Tarsan, President de la República de les Mones ha dit...

Naturalment Sr Cul, té vosté tot el meu recolzament. I disculpe si no li he dit res del grup perquè no entenc d'eixe tipus de música. Jo em vaig quedar en els tambors de la selva. Però sé que n'hi lectors del Penjoll que són seguidors dels seus articles. Per altra banda, té raó escrivà, pareix que L'Informador no està mort del tot. Si punxa en l'enllaç del meu article, tardarà una estona, però li eixirà la pàgina de L'Informador amb informació prou actualitzada. Si és cert, que igual ha decidit castellanitzar-se. Algunes de les "informacions" estan en castellà i altres no se sap en quin idioma. Fixeu-vos en la que diu "Xàtiva acull este fi de setmana el...festival...". Què és això de "fi de setmana"?