diumenge, 26 d’octubre del 2008

El xativí Xavi Aliaga guanya l'Andròmina de narrativa dels Premis Octubre



El nostre amic Xavi Aliaga ha guanyat l'Andròmina de narrativa dels XXXVII Premis Octubre amb l'obra Els neons de Sodoma. La notícia recollida a Vilaweb diu:

El periodista autònom Xavier Aliaga va guanyar l'any 2005 el Premi Vila Lloseta (Mallorca) amb 'Si no ho dic rebente (Moll), una sàtira de la corrupció política i urbanística actual d'un poble inventat del País Valencià. Ara, amb 'Els neons de Sodoma', torna a situar la història en el mateix poble, però en una altra direcció, jugant amb elements més literaris, com les petites històries rurals al voltant de les dones, de les festes patronals... 'Se situa en l'època actual i continua havent-hi crítica social, però més lligada a la realitat. Al principi de l'obra jugue a parodiar les novel·les esotèriques i després mostre una realitat rural que al País Valencià es troba en decadència. Tot comença amb un misteri: la imatge de Sant Roc desapareix de l'església del poble. Tot plegat narrat amb una gran dosi d'humor negre i de sàtira mordaç.'

Des d'El Penjoll li donem la nostra enhorabona i li preguem que quan tinga temps s'en recorde dels amics i ens delecte penjant algun fragment d' Els neons de Sodoma.

Podeu trobar més sobre la notícia a:

El País
(que li fa una entrevista a Xavi)
Avuí
El Punt digital
Levante
Pàgina 26
3cat24.cat
La veu de Xàtiva
Toni Cucarella en roba de batalla

Xavi és el primer de l'esquerra (encara que no es presentarà a coordinador general d'EU) i el segon de la dreta no, no és el Runa (Foto: El Punt)

18 comentaris:

Tadeus ha dit...

LLOAT SIGA XAVI ALIAGA!!!!!

Serà qüestió d'anar llegint el llibre quan es publique.

PUBLICACIÓ JA!!!

Capità Superflipo ha dit...

Des d'ací donar-li la meua enhorabona. També tinc ganes de llegir "Els neons de Sodoma".

M'atrevisc a plantejar un desig: podria el guanyador de l'Adròmina dels Premis Octubre fer l'editorial de Novembre d'El Penjoll?

Santíssim Pare ha dit...

La meua admiració i felicitats Sr. Aliaga.

D.ª Reencarnación Palomino ha dit...

ENHORABONA!!!!

Alietes el del Corralot ha dit...

Molt bona notícia i molt bona la famfàrria merescuda al nostre Lo Pol. Enhorabona, Xavi!
Segur que ens tornem a descollonar llegint "Els neons de Sodoma".
No em negareu que el titolet de la novel·la està en absoluta sintonia amb les matèries transcendentals que toquem a El Penjoll.

I sí, el segon de la dreta sí que és el Runa!

refelet ha dit...

Moltes felicitats!!! és una molt bona notícia. El premi Andròmina l'han guanyat els millors escriptors valencians dels últims temps. Entre d'altres: Isa Tròlec, Joan Francesc Mira, Carmelina Sánches-Cutillas,Josep Piera, Josep Lozano, V.J.Escartí, Isabel Clara-Simó o Toni Cucarella, a més d'altres catalans o illencs. M'he pres la llibertat companys d'afegir l'enllaç. El Xavi ha guanyat una cosa gran: enhorabona Xavi!

Tarsan, President de la República de les Mones ha dit...

Enhorabona xiquet i que guanye molts més!!

Església Cal·linquista ha dit...

L'Església Cal·linquista es suma a les felicitacions al Sr. Aliaga i li recorda que té les portes obertes del nostre espai cinegètico-cibernètic sagrat.

escrivà de cort ha dit...

Enhorabona! Açò que guanyen certàmens literaris de prestigi conciutadans nostres s'està convertint en un boníssim costum. Ja tinc ganes de llegir 'Els neons de Sodoma'.

Cul de sac ha dit...

Enhorabona Xavi amic, ganetes tinc ja d'engolir-me "Els neons de Sodoma". A mi sempre m'ha interessat molt tot lo relacionat amb Sodoma i Gomera. Una forta abraçada.

Unknown ha dit...

Ié, Lo Pol!!!
enhorabona! quin anyet! ja has plantat l'arbre?
des d'ací rep la meua felicitació més afectuosa... una forta abraçada!!! (sense cap dubte)

Unknown ha dit...

ah!!! i no, crec que no és el Runi, la seua elegància innata no li permetria dur eixa americana...

Lo Pol ha dit...

Caguen l'ou! Ja m'heu fotut la identitat secreta penjollaire!
Moltes gràcies a tots, de veritat. Em fa molta il·lusió l'acollida entre els penjollers i penjolleres.

Però tot i el premi literari, i tret que no penseu una altra cosa, preferisc seguir amb la discoteca.

Una abraçada. La propera reunió física ho celebrarem.

Anònim ha dit...

Enhorabona a lo Pol.
la més sincera felicitació porquil.

Lo Pol ha dit...

I per cert: el xic de la foto no és Quique, però quan el vaig veure quasi se'm cauen els ous a terra i vaig estar a punt d'anar cara a ell i abraçar-lo pensant que Runa havia guanyat el premi de teatre. Encara no m'ha recuperat...

Tadeus ha dit...

Estem tots fent esforços sobrehumans per dir "Xavi Aliaga" en comptes de "Pol" i arriba el Funan i ens amolla un "Ié, Lo Pol!!! ". Ho comprenc, hi ha coses que no es poden controlar, que t'ixen del cor, i què collons! Visca lo Pol!

Va sent hora de fer una retrobada penjollera, per tractar i/o celebrar fenòmens diversos, com ara el recent premi literari, i també l'aparició d'un pseudo-runa a la foto. L'estil de vestir podria ser el d'un Runa de tardor, tot i que el recorde perfectament en un casament fa uns anys, també a la tardor, on el Runi va aparéixer amb unes colossals i irrepetibles espardenyes de careta. Va crear sensació i potser també escola.

Anònim ha dit...

Com no, jo tampoc vull deixar de felicitar a Xavi, pense que realment s'ho mereix. A la seua primera obra ja em va sorprendre. i ara amb aquest premi també ho fa. Segur que el llibre el tindrem que llegir. Per a quan la seua publicació? Què ens deleite amb un fragment els lectors penjollaires.... Felicitats!!

Anònim ha dit...

espere q siga millor q la novel.la anterior,plena d'errades