dimarts, 10 de juny del 2008

No ens han convidat a la Trobada de mitjans digitals en català!!!!

És increïble, hem tingut que enterar-nos per tercers de l'existència d'aquesta reunió que pretenien fer a les nostres esquenes!!! Però no importa, El Penjoll té informadors a tot arreu i els seus membres investigadors rastregen la xarxa a diari detectant qualsevol minúscul moviment que hi té lloc. Ací teniu la informació que hem trobat a Ca Cucarella, sense anar més lluny. I no patiu que (com podeu comprovar al cartell) ja hem enviat allí al nostre satèl·lit espia:


Taula redona a Gandia: Influència dels Mitjans Digitals en Català

El projecte en xarxa, neix i beu dels moviments contra la línia d'alta tensió, és des d'aquesta lluita des d'on s'engeguen les primeres webs destinades a l'hemeroteca i la difusió dels moviments ecologistes de La Valldigna. Des d'aleshores que estem en xarxa i amb l'entrada dels primers punts cat engegàrem la web, ara fa dos anys. Des d'aquest espai virtual i referencial hem teixit tot una xarxa que té com a objectiu posar els nostres pobles, les seues tradicions i costums, així com els seus trets culturals, llingüístics i socials a l'abast de tothom, mitjançant les noves les tecnologies que proporciona Internet.

El diari ValldignaDigital, el ForoValldigna, Valldigna TV, i el projecte de ràdio on line MarinyenRadio formen part d'aquest projecte en xarxa, que comença a esdevindre un referent comarcal. Entre els projectes pendents d'engegar, tenim pendent enllestir una edició local de VilaWeb a La Valldigna, i convertir MARINYENràdio (ara amb el servidor LAST.fm), en una veritable emissora on line, amb una programació pròpia que potencie la música en català i amb l'objectiu de difondre als músics valldignencs des de la xarxa.

La informació sempre ha estat prioritaria pels moviments socials que convergeixen el en nostre projecte, des de la consciència de la manipulació patent en els afers ecològics i culturals al nostre país, en el segon aniversari a la xarxa hem pensat dedicar l'esdeveniment a l'anàlisi de la possible influència dels mitjans en Català que informen actualment sobre les nostres comarques. Per tal de debatre el tema, el dia 13 de juny de 2008, a les 20:00h convoquem una taula rodona junt a la Fundació Casal Jaume I Valldigna-Safor, en el que intervindran:

Núria Cadenes [EL TEMPS]
L'Avanç [INFO lliure-PV]
Enric Gil [PÀGINA 26]
Joan Faus [InfoSafor]
Francesc Vila [VilaWeb.Gandia]
Carles Benítez [LLIBERTAT.CAT]

El Penjoll, art de paraula (Amics del Santíssim Pare)