dimarts, 27 de maig del 2008

CIBERACCIÓ: SALVEM LA PATAGÒNIA

Últimament les empreses dedicades al sector energètic estan associant la seua imatge al respecte a la natura i el medi ambient. És el cas dels últims anuncis d’ Iberdrola, Repsol o Endesa. Mireu quin vídeo més tendre i compromés:

Una llàstima que la mateixa empresa de l’anunci, associada amb l'empresa xilena Colbún, vullga construir 5 grans preses a la Patagònia xilena. De dur-se a terme este projecte seria un colp mortal a una de les reserves de vida millor preservades del planeta, afectant, a més, la cultura i tradicions de milers d’habitants.

Ajuda a evitar-ho,

CIBERACTUAR ENVIANT UN E-MAIL als presidents d'ENDESA a Espanya i Xile

4 comentaris:

Roxie ha dit...

Excel.lent iniciativa! Participaré.

"Oh Capital. Mi capital"

En 2003, les vendes de les 50 majors empreses d'inversió estrangera presents en les economies llatinoamericanes van sumar més de 222 mil milions de dòlars. Suma major que el producte intern brut de diversos països de la regió, fins i tot d'alguns de grandària intermèdia, com Colòmbia, Xile, Perú i Veneçuela.

Aquestes corporacions no lliuren recursos suficients als estats "hostes", i provoquen amb les seues operacions irreparables danys mediambientals.
Les crisis per la qual van travessar diversos països de la regió no van tenir major incidència en les decisions de les empreses trasnacionales, perquè la seua inversió està majorment desvinculada de l'activitat econòmica local.
És més, les seues cotitzacions van pujar com l´escuma i les seues exportacions es van incrementar fins a un 200%, sense benefici algun per a les economies dels països originalment amos dels recursos.
Els països receptors no han rebut més que la voracitat de les trasnacionales.

Empreses com: Chevron-Texaco, Royal Dutch/Shell i Exxon-Mobil, BHP Billiton , Anglo American, General Motors, Volkswagen, Ford, Carrefour, Telefònica, Nestlé, IBM, Esso, Cargil, Endesa, etc...han emprès un saqueig sense precedents de l´Amèrica Llatina.

"Sóc com Jesucrist: tinc deixebles"
(Hernán Cortés)

Alietes el del Corralot ha dit...

És fantàstic el grau de cinisme a què es pot arribar amb el llenguatge de la publicitat!

Ho dic en sério.

Per a quant un tribunal que puga jutjar estos excessos morals de la publicitat? Per a quant un tribunal que condemne les mentides i falsetats a qué diàriament som sotmesos mitjançant la publicitat?

Anònim ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Ja va quedant poca (de natura) de la què gaudir hui. Al nostre país s'han fet barbaritats per l'enriquiment d'uns pocs. Prova daçò son les actuacions fetes en qualsevol poble amb els PAI, o empreses que agredixen el nostre entorn sense que passe res com el cas de la contaminació reiterada del Cànyoles.
Conegueu algú que no tinga cotxe, que tinga una sola vivenda i que consumisca únicament el que necessita?
Propose com a campanya que cadascú dins de les seues possibilitats faça el possible per dur una vida compatible amb el medi ambient, nosaltres som els qui consumim per tant som el combustible d'aquesta maquinaria.
Jo de menut canviava els cascs de vidre?
Jo de menut anava a pel pa i la llet amb la bossa del pa i la lletera?
Jo de menut utilitzava roba dels meus cosins?
Jo de menut tenia amics o molts joguets?
Jo de menut tenia llocs on jugar?
No se si ho hauré somiat o què...
No ho necessite tot!!!
Crec en la sostenibilitat!!!