El vi vol repòs en la botella, però els ceps de raïm necessiten del contrast dels excessos. Hiverns freds i estius calorosos, amb grans diferències de temperatura entre el dia i la nit... La nostra zona és bona per al cultiu del raïm. Terrenys de secà... Com els de Bixquert que, abans d´urbanitzar-se, eren bancals de raïm. Els primers xalets encara mantingueren el seu cultiu, però ara ja poc queda d´aquells ceps. Una llàstima perquè qui sap si d´haver sigut d´altra manera no estaríem parlant d´alguna bodega a Xàtiva. Però, com que no en tenim cap, vos parlaré de les més pròximes que cada vegada elaboren millors vins.
Estes bodegues estan situades a les comarques de
- Comencem per la comarca de
- A
- La comarca de
- I al Comptat estan les bodegues de Vins del Comtat a Cocentaina amb denominació d´origen d´Alacant i el Celler
A que no creieu que hi havia tantes bodegues per la zona? Doncs ara quan vos conte els caldos que tenen veureu... Què dic veureu! Beureu! I això que estes no són totes les bodegues de la zona, són la meua selecció. Hi han més com la bodega Bataller i la cooperativa de Castelló de Rugat o les cooperatives d´Albaida, la Pobla del Duc, Quatretonda o alguna bodega de Benigànim (per dir-ne algunes). Però, de moment, considere que estos vins són d´una qualitat inferior a l´exigida a vini, vid i vici .
Per últim, indicar-vos que els vins que es comentaran a partir de la següent entrada, els podeu aconseguir en les mateixes bodegues o en tendes especialitzades on-line com TendaVins o Vinos Valencianos, però jo vos recomane que es personeu a la Bodega Tossalet de Xàtiva (C/ Francesc Rubio, nº2) i es deixeu assessorar per Àngel, que este sí que entén de vins.
6 comentaris:
Estimat Superflipo:
Esta entrada no mereix ser llegida, sinó, més bé, estudiada (amb deteniment).
Una curiositat: des de quan la seua afició al caldo del pare Dionís?
No sóc un aficionat, sóc un bevedor. Com a bevedor de vi en llimonada tinc una llarga trajectòria feta. En quant a la domesticació de la meua descarada gola, és un procés que va començar farà uns dotze anys. Però continue pensant que, en estiu, un porronet de vi amb llimonada ben fresquet en taula és un dels millors lubricants que hi ha per engolir-se el menjar.
bona tasca cap!!!
pense com tarsan, ara això sí, estes classes teòriques es mereixen unes bones classes pràctiques per a interioritzar bé aquestes ensenyances...
no cregueu?
Ah! i l'Angel del Tossalet, eixe sí que és un crack... quin bon element és! i efectivament un apassionat dels vins i altres beuratges...
A mi esta entrada em sembla molt interessant, però vull subratllar la reflexió inicial de Superflipo.
S'imagineu que a hores d'ara estiguerem parlant d'una denominació de vins Xàtiva? però no calla, era millor edificar-ho tot! quina gran visió de futur! que sabuts! que bons empresaris!
Publica un comentari a l'entrada