dissabte, 26 d’abril del 2008

Músiques al vent: Rock a Alacant

Per a que s'animeu a acudir hui a Alacant o per a que vos moriu d'enveja per no haver-ho fet, ací vos posem alguns vídeos dels grups que actuaran. Tots plegats demostren el moment de la música en català, eixa que Canal 9 té censurada.

La Gossa Sorda, el grup de Pego, és la gran esperança dels les comarques centrals al País Valencià. Començaren en 1999 i poc a poc han anat fent-se un lloc fins a esdevenir quasi tan populars com Obrint Pas. Cançons com Senyor Pirotècnic (2003), o Batiste Ceba (2003) són conegudes a tots els instituts meridionals del País Valencià. Amb fortes influències de l'Ska, la seu a música és, no obstant, eclèctica.


Mugroman , de Xixona, és, junt a La Gossa Sorda l'altre gran grup de les Comarques Centrals. A colp d'autoedició difosa en l'emule i en pàgines web com Musica lliure net han aconseguit fer-se un lloc al marge del sistema. Tot i que utilitzen la dolçaina, com La Gossa Sorda, el seu so s'acosta més al rock dur.

Antònia Font, és un grup de les Illes. Es tracta possiblement del grup en català més premiat i reconegut nacional i internacionalment dels darrers anys. Amb una tarannà clarament pop, la seua música es barreja amb diferents estils. Les lletres són imprevisibles i imaginatives. La seua obsessió són els viatges espacials. En Alacant oferiran un refinamentent el so i en la posta en escena que complementarà la proposta dels altres grups.


La Troba Kung Fú són del Principat. El grup és una iniciativa del cantant i acordionista de Dusminguet, Joan Garriga (de La Garriga). Recuperant el sentit de la paraula occitana Troba (que tant li agrada a l'amic Toni del Hostal), la Troba arreplega la tradició de la rumba catalana, que ja practicava Dusminguet, i l'afegix un rigor metòdic en l'experimentació amb altres músiques.




Betagarri ( d'aquí ve la famosa frase, si betagarri voràs), és un grup basc actiu des del 1993. També amb forta emprenta ska, el grup és molt popular a Euskadi i també a Catalunya, ja que ha fet versions de cançons com L'estaca de Lluís Llach.

1 comentari:

refelet ha dit...

Hola, disculpeu, ahir vaig escriure de forma improvisada i no vaig tindre temps de revisar-lo.

El vídeo de la Troba Kung Fú estava repetit i no apareixia cap de Betagarri.

Per altra banda el vídeo de La Gossa Sorda no era un vídeo de la Gossa Sorda, sinó un vídeo que havia utilitzat la cançó de la Gossa Sorda per a il·lustrar una ideologia. Desgraciadament, no hi ha bon vídeo d'este tema tan popular. L'he hagut de substituir per un altre que només eix la lletra, però ara, almenys, les imatges estan al servei de la cançó i no al revés.