dimarts, 1 d’abril del 2008

Editorial nº 4

Fa ara un any, va aparéixer el Manifest de Xàtiva 1707-2007, el qual recollia el malestar sobre la situació cultural, urbanística, ecològica i social que es viu a Xàtiva actualment. El Manifest va rebre el suport de molta gent d’àmbits i ocupacions variadíssimes, i va provocar el cabreig entre la classe política conservadora. Però el Manifest aplegava el sentir de molts i moltes i alguns dels que el signàrem ens vam retrobar després d’alguns anys. D’allà nasqué la idea de seguir fent coses per mobilitzar-nos, per continuar el rearmament ideològic en diferents fronts: d’allà nasqué, a finals de 2007, la tercera edat d’El Penjoll.
Des que encetàrem esta han passat 3 mesos i hem publicat catorze autors i autores (onze de carn i os), hem fet al voltant de 100 entrades (algunes s'han esborrat), la major part amb comentaris -una recent com la de la Llei contra el cristianisme de Nietszche n'ha obtingut 32- i des que obrirem El Penjoll al món (ara fa un mes escàs) estem prop ja de les 3.000 visites... Sembla ser que ens hem fet visibles! Però també ens han fet visibles des d’altres espais en línia: primer va ser La Veu de Xàtiva qui ens va enllaçar, després el bloc Xàtiva, punts de vista i un poc després Toni Cucarella en roba de batalla; i fins i tot eixim a la Valenciclopèdia. Des d´ací els agraïm el seu gest i els animem a que col·laboren com autors d´El Penjoll.

10 comentaris:

Tadeus ha dit...

No sabia que El Penjoll havia nascut "per continuar el rearmament ideològic en diferents fronts". És bo saber-ho. A mi no m'agraden les armes, ni els rearmaments, ni molt menys les ideologies.

Capità Superflipo ha dit...

Mira un altre que no té ideologia! Com els de dretes!
Una pregunta Cal.linca: què et sembla la campanya que està fent Esquerra Unida?
http://www1.izquierda-unida.es./leyelectoral.htm
Tu creus que és ideològica? És ideològic este comentari? Serà ideològic el teu? No serà filosofia la ideologia?

Anònim ha dit...

El mínim que devia fer Calinca és prendre nota del que es diu a l´Editorial i enllaçar El Penjoll en la seua pàgina web.
Felicitar a qui ha fet el muntatge perquè és realment bell.

Tadeus ha dit...

Mr Flip,
Em sembla bé la campanya d'Esquerra Unida, però realment no sé quina pot ser la solució al problema, ja que no proposen cap alternativa concreta. Només parlen de 'proporcionalitat'. ¿Què vol dir això? ¿Circumscripció única per a tota Espanya?

Sr Anònim (o Anònima),
La pàgina web de Calinca és molt sui generis i molt minimalista. Els links apareixen amb comptagotes. De fet, en la pàgina de links només hi ha un, i està relacionat amb el teatre.

Capità Superflipo ha dit...

Estic d´acord amb anònim: el muntatge és bell. Però em sembla que no és perfecte. Per a que fos perfecte caldria penjar a Felip V dels ous en la "J" de Penjoll. Podria fer-se esta modificació que demane?

Tarsan, President de la República de les Mones ha dit...

Una bona pàgina requerix lectors amb continuïtat i capacitat crítica. Que a vosté, estimat Calinca, no li agraden coses d'El Penjoll, és sempre un senyal positiu. Per cert, totalment d'acord amb el sagaç Superflipo, hauria d'escriure's amb ela geminada: Cal·linca (sona molt millor).

Jesús Badenes ha dit...

Vos seguisc gairabé des del primerd ia. Veig que el projecte molt consolidat. Vos enllace.

El Penjoll ha dit...

Ehhh, moltes gràcies, ens alegra molt saber que arribem fins a Girona!!

El Penjoll ha dit...

Per cert Jesús, es dóna la casualitat que no tenim corresponsal a eixa bella ciutat, t'interessa el càrrec?

Alietes el del Corralot ha dit...

Xe, Calinca, no es pot dir res! Tot li sembla malament. Primera, El Penjoll no ha nascut, ha renascut. I segona, vosté sap que en l'expressió "rearmament ideològic" no hi ha una intenció ni agressiva, ni defensiva, ni té res a vore amb armes; i coneixent als penjollaires, més. A mi em sembla que parlar obertament de filosofia, poesia, cultura, natura i història és rearmar-se ideològicament, en Aixàtiva i arreu del món: just perqué ens movem en el món de les idees i d'una ideologia de les coneixences i la creació (o és que això, tal i com estan les coses, no és una ideologia?). A manar.