dilluns, 7 d’abril del 2008

Aplec i romeria 2008 a El Puig

Crònica d´una mort denunciada: EL PUIG

Impulsat per la plataforma Salvem El Puig, ahir pel matí l´ermita d´El Puig va ser punt d´encontre de més de dues-centes persones que anàrem caminant des de Xàtiva, Torre d´En Lloris, Genovés i Lloc Nou d´En Fenollet. Com que dalt d´un cim és des d´on millor és veu el que l´envolta, vam entendre moltes coses. Què vam con
templar des de l´ermita d´El Puig?

1. Que El Puig, muntanya i ermita, no rep cap tipus d´atenció i cuidat per part dels poders públics.

2. Que tota la falda d´El Puig és propietat privada i l´accés a la senda que ens porta dalt s´ha de fer botant la cadena d´algun dels camins particulars que donen accés.

3. Que Xàtiva està fent-se monstruosa, tant en grandària com estèticament. El ciment va rodejant i ofegant l´horta i els, cada vegada menys, metres de natura que ens queden.

4. Que l´AVE és un terrible solc que divideix transversalment la nostra comarca en dos.

En definitiva, des de dalt d´El Puig hem contemplat ben bé l´artificialitat que ens rodeja. Com creiem que no es pot progressar destruint la nostra natura i oblidant la nostra història, des d´El Penjoll li demanem a Alfonso Rus, alcalde de Xàtiva i president de la Diputació de València, que es preocupe més per la conservació la natura i del patrimoni cultural del nostre entorn. I també li demanem que, amb el bon temps de la primavera, s´anime un dia a anar caminant de sa casa a l´ermita de El Puig i, des d´allí dalt, pense en el què veu.

Eixida des de Xàtiva a les 9 del matí.

Vista de Xàtiva des de la falda d´El Puig. Què vegeu de bonic i què de lleig?


N´érem o no n´érem?

Passen els mesos i no es restaura res. Els mateixos cadafals oxidats i perill per als visitants.


La clau de volta amb l'escut medieval de Xàtiva s'està desfent per la humitat


Algú sap què és este nou tallat a la muntanya? una cantera? una nova urbanització?

___El Penjoll TV:
(Disculpeu la mala qualitat de so i imatge, estem en emissió de proves!)

En este enllaç tingueu el text complet del manifest que es va llegir ahir. Podeu també, trobar més imatges a La Veu de Xàtiva que és d'on hem tret l'enllaç.