dimarts, 16 de novembre de 2010

Hip, hip: Co-Rrrüp-Ti-A!

Hi ha vegades que els processos de creació artística superen les expectatives inicials dels seus creadors. Això ha ocorregut amb CORRÜPTIA, de Teatre de l’Enjòlit.

La companyia d’actors volia fer un espectacle sobre la corrupció política. Volia conéixer i donar a conéixer els mecanismes de funcionament de les trames polítiques corruptes. Això sí, en clau de farsa on qualsevol paregut amb la realitat és i serà puta coincidència.

S’encarregà el text a Josep Lluís Fitó, periodista xativí versat també en teatre i guions; i la direcció a Carles Fernàndez i Giua, jove director barceloní en auge. Se seguix treballant amb els audiovisuals de Joan Sànchez i Coromina. I amb la música de Roger Marín. I la fotografia d’Aleix Marín.

I es fitxa l’escenògrafa Lluna Albert. I il·luminador Joan Grané.

La implicació de l’equip ha estat admirable. La implicació pel treball ben fet. Com bous tirant del mateix carro. Un curro que et cagues, ja vos ho dic.

Després d’un procés d’assajos de dos mesos i dotze dies s’estrena Corrüptia a Molins de Rei, dins el Festival Lola.

Com que el tema toca el voraviu, les reaccions no s’han fet esperar. Algun polític de primera línia ja n’està al cas, això sí, sense sentir-se al·ludit. Europa Press, l’agència de notícies controlada pels conservadors destria el gra de la palla i destaca el que més interessa. I encara n'hi ha de millors!

Desbordats per les primeres reaccions de premsa i públic, només desitgem llarga vida al xou que és Corrüptia; com diu Fitó, una comèdia sobre un drama.

8 comentaris:

el pidolaire entretingut ha dit...

Al bou per les banyes!
A veure si aquesta la veig. Encara que haja de fer nit en casa d'algun penjat del Penjoll:un festa així no me la perd.

Tadeus ha dit...

Alietes, mantinga'ns informats sobre possibles actuacions en terres valencianes, i anirem a vore l'obra. Abelleix, sí.

Davit del carré Blanc ha dit...

Molt encertat això de què és una comèdia sobre un drama. Com els anteriors comentaristes, també tinc ganes de veure l'obra: fa tant de mal aquest drama que ens cal un poc de distància per riure i pensar.
I el senyoret Ricardo Costa fent-se el moixo, arre haca!

Anònim ha dit...

Endavant, endavant!

Clidice ha dit...

A veure si l'encerto! :)

EROs Ramatxoto ha dit...

Esperem que es represente prompte al País Valencià. Molt bona pinta té. Ànim i molta merda.

refelet ha dit...

Molta sort amb el projecte! Jo per demanar...a vore si la podem vore a Xàtiva!

I Josep Lluís Fitó, redactor de La Banana, no s'animarà a publicar al Penjoll?

Alietes el del Corralot ha dit...

Gràcies pels comentaris, estimats.

Si teniu curiositat ja podeu veure imatges de l'espectacle al feisbuc de la companyia. Pegueu una ullada, val la pena. I ja em direu qué vos pareixen les fotos.