diumenge, 1 d’agost del 2010

Editorial Agost 2010

Benvolguts lectors i lectores: un altre any arriba agost i amb ell les vacances. Aquest fet sol comportar una baixada generalitzada de l'activitat penjollaire. Enguany però, hem volgut suplir aquesta manca d'acció enllestint una sèrie de propostes alternatives. I que millor que promocionar la gran festivitat xativina, la Fira d'Agost, celebrada des del 1250 per privilegi de Jaume I, i abans per privilegi del Moro Mussa, amb una nova fira alternativa, indi i independent: la GRAN FIGA NACIONAL I ERÒTICA DE XÀTIVA. Per això, reunits en el darrer Congrés Penjollaire, celebrat el proppassat juliol, els assistents vam mig parlar el següent programa, amb el que vos deixe tot seguit.

refelet.
.
Sus senyorinas reflexionant sobre el programa

Programa d'Actes de la Gran Figa Penjollaire de Xàtiva
(per Privilegi, en aquest cas, de Sa Magestat l'Amo del Penjoll)


Dia 5 d'agost. Tradicional Baralla d'Anònims al Penjoll durant tot el dia. Entreu i insulteu-vos!


Dia 12 d'agost. Interrupció per sorpresa de Mateta de Fenoll Faulk Ban i la Maraca Humana, d'algun espectacle celebrat a Xàtiva, o les seues immediacions, per determinar (perquè a vore, si determinem quin, ja no és per sorpresa).

Dia 13 d'agost. 20 h. II Jornades de la Sidra i I Jornada de Portes Obertes a Ca Cal·linca. Organitzatdes per la Colònia Xativina a Algemesí integrada unipersonalment pel sr Tadeus. Acudiu amb coques de pimentó i tomato i altres menjars vegetarians i entreu i eixiu lliurement. Cal·linca, sempre vostre, vos rebra afable i cordial (i nos vos oblideu del tabac!).

Dia 13 d'agost. 22 h Festival Músicovegetarià de música Indi a Ca Cal·linca amb el debut mundial dels Indis Broders i les actuacions com a teloners del blocaire Josep Manel Vidal (ex Shemà), Toni de l'Hostal i Terradelfoc. Artista Convidat: MI# (perquè vaja, convidat està, per la present, però no sabrem si vindrà). I finalment, possible interrupció per sorpresa de Maraqueta de Fenoll Faulk Ban (i recordeu, porteu tabac, perquè és un festival indi i haurem de fumar la pipa de pau!)

Dia 16 d'agost.
10 h Esmorzar Firero Tradicional, des d'Enguany, a càrrec dels i les penjollaires que hi vulguen participar a la Plaça del Mercat. I a continuació Simultànies d'Escacs "Cal·linca Contra Tots "a càrrec del mestre Cal·linca.

Dia 20 d'agost. 20 h Demostració Local de Menjada de Fartons a càrrec d'Eros Ramatxoto a l'Albereda de Jaume I de Xàtiva i cloenda oficial de la Gran Figa Penjollaire amb la ja tradicional mullada del fartó dins de la xufa i el seu llançament final.

Dia 20 d'agost. 24:00. Traca en Color amb un Magnífic Ero a càrrec de Ero's Ramotxoto amb la subsegüent Gran Expulsió de tots els Moriscos i Pseudoautors que no hagen publicat articles abans d'aquesta gran oportunitat. Ala, ja esteu informats!

26 comentaris:

el pidolaire entretingut ha dit...

Bon Po-grama, pos esteu la mar de bé. Ja vorem què puc fer...

Tadeus ha dit...

L'autor d'este editorial se n'ha passat de graciós.

Pel que a mi respecta, queda anulat l'acte del dia 13. És a dir, no es farà.

Agrairia que en el Penjoll no es publicaren detalls de la vida de les persones.

escrivà de cort ha dit...

Quasi preferisc que s’hagen suspès les II Jornades de la Sidra, la I Jornada de Portes Obertes i el Festival Musical Vegetarià a Ca Cal·linca, perquè jo no podria haver anat. Estaré de viatge.

EROs Ramatxoto ha dit...

No es fique així Sr. Cal·linca. Li agraïsc la seua defensa però no es per a tant. Pel que a mi respecta, no m’ha molestat que en El Penjoll es maltracte la meua imatge engolint fartons el proper 20 d'agost i que s’exhibisca com si d’un animal de fira es tractara. Gràcies Sr. Cal·linca però ja li dic que no passa res. Així que, per mi, continuem amb el programa previst. Per què el seu comentari era per mi, no?

La Maraca Humana ha dit...

Hòstia, Cal·linca això no es fa a un grup musical que vol debutar. Imagine's que Mi# ens haguera donat carabasses. On estaríem ara els Mateta de Fenoll Faulk Ban i la Maraca Humana?

Ximo ha dit...

Jo també estaré de viatge, per Torino, Novara, Asti, Pavia, lago di Como, lago Maggiore... (Em fa il·lusió saludar el meu vell amic George Clooney. I a la meua dona, no veges!) Per tant, experimente idèntica sensació que Escrivà, respecte de la suspensió de la Sidra, la Jornada de Portes Obertes i el Festival Musical Vegetarià. D’una banda, em sap greu que Cal·linca s’haja emprenyat. Però d’altra... preferisc que no se li passe massa prompte l’enuig. Així, mentre que se li’n va, se l'in ve, es reconcilien ell i Eros Ramatxoto —o l’amo d’El Penjoll, tant se val— i van passant els dies... pôs, donarà temps a buscar altra data en què jo ja haja tornat del país d’Itàlia. Així podré sumar-me a l’expedició cap Algemesí.

Per cert, estan molt guapos a la foto tots i unes poquetes. Qui és el qui es tapa la cara per a no ser reconegut? Té vergonyes?

Ràbia de no haver pogut anar al simposi!

Salut!

Anònim ha dit...

Crec que el que a Cal·linca li ha sabut mal és que les II Jornades de la Sidra i I festival Músicovegetarià no estiga al programa oficial de Fira. El Rus té la culpa de tot!

EROs Ramatxoto ha dit...

Sr. Ximo, m'atribueix dos coses que no em pertanyen. El text de l'editorial no és meu, per tant, dubte que el Nostre Senyor Cal·linca estiga enfadat amb mi. En quant a l'expressió "amo d'El Penjoll" cal utilitzar-la només per referir-se al Santíssim Crist que encapçala la taula (el de la camiseta de National Geografic). Eixe és el veritable, inimitable i únic "amo d'El Penjoll".

EROs Ramatxoto ha dit...

A tot açò, a mi m'ha semblat molt divertida l'editorial.

Ximo ha dit...

Senyor Ramatxoto, qui era, en El Penjoll, l’encarregat de dissenyar periòdicament un ERO per a expulsar la gent? En qualsevol empresa, segons tinc entès, qui tira al carrer els treballadors sol ser l’amo —o el capatàs— de dita empresa.

Quant a l'autor del text introductori, ja sé que és Refelet (porta la seua firma). Però qui és l'autor del programa d'actes?

Mi Sostenutto ha dit...

Mi# informa de que ja havia cancel·lat tres recitals simultanis (sí, simultanis) que tenia per al dia 13 a les 22:00h només per acudir completament trienc a l'esmentat Festival Musicovegetarià, i que li sap molt però que molt mal que al final s'haja cancel·lat perquè les organitzacions d'aquestos recitals ja han llogat respectivament a tres cansautors sense poders de desdoblament.

Així, confia plenament en que la Maraca Humana se'n recorde d'aquella vegada que Mi# es va jugar la pell pels Mateta (allà pels primers discos, quan encara molaven) i trobe una solució ràpida i efectiva.

P.D: Se li poden tirar coses rares al tabac de la pipa de la pau?

Tadeus ha dit...

Ho sent molt, Sr Mi Sostingut, però com vosté comprendrà la meua casa no és el Corral de la Patxeca... I pa txeca la que eixia en "Erotikon", la del gramòfon.

Va en serio: no hi ha trobada el dia 13. I Refelet, li pregue que canvie o elimine esta entrada si és tan amable.

EROs Ramatxoto ha dit...

Sr. Ximo, no siga tan mal pensat i no es confonga: jo sóc de Recursos Humans. Els pseudoautors del llistat dels EROs sempre tenien l’opció de fer un post en el termini d’una setmana i continuar com autors d'El Penjoll. Així que, en realitat, els EROs no haurien de veure’s com una expulsió, sinó com una oferta de renovació de contracte. Jo no tirava al carrer a ningú. Els pseudoautors no renovaven el contracte per voluntat pròpia. En quant al programa d'actes de la Gran Figa Penjollaire de Xàtiva, no tinc res a vore.

Sr. Cal·linca, no es preocupe. Si no hi ha trobada en serio el dia 13, la farem de broma. Siga en sa casa o en la de Refalete.

refelet ha dit...

Home! sr Artés, quant de temps sense vore'l per ací. Aprofite per felicitar-lo pel seu ingrés a la Facultat de Filosofia i també pel seu èxit als Premis Ovidi Montllor.

refelet ha dit...

Ah, i no patiu per Cal·linca, que està en la seua salsa! Pos no està disfrutant ni què!

Tadeus ha dit...

S'equivoca completament, Sr Refelet. Li estic demanant en serio que esborre esta entrada i amb ella tots els comentaris, que veritablement m'importen un pito.

Alietes el del Corralot ha dit...

Espere que amb estos comentaris no tinguen intenció de participar en el flamant 1r concurs de comentaris a un post. Són molt fluixets. I monotemàtics.

Tadeus ha dit...

Sr Alietes, jo no tinc la culpa que el Sr refelet es comporte de manera tan lamentable fent pública una convocatòria que és (o millor dit 'era') estrictamente privada, i en un domicili privat. Igual a ell li fa gràcia, però a mi no. Ho torne a dir: vull que s'elimine esta entrada. I que em deixen en pau.

Peguie ha dit...

Crec que les coses s'estan desmadrant.

No crec que Rafelet tinga intenció de fastidiar a ningú.

Si li molesta alguna cosa del post, se lleva i punt. Sempre podem quedar a un altra casa i si no és possible, doncs a un bar. Allò important és que la gent tinga ganes de passar una bona estona sense malos rollos.

Per cert l'editorial està molt bé però falta l'elecció d ela Reina de la Figa...

Anònim ha dit...

Ja ha començat la baralla d'anònims?

Alietes el del Corralot ha dit...

Que va! Fins i tot els Anònims estan de vacances!

Anònim ha dit...

S'haveu adonat que Calinca està posant-li "espantós" a tot el que es publica? i, i, i, i....

Tadeus ha dit...

A l'últim subnormal disfressat d'anònim que ha fet el comentari, li diria que comet un error d'apreciació: només pose "espantosos" a les entrades que em semblen espantoses.

Anònim ha dit...

i, i, i, i, ja s'ha cabrejat!

Anònim ha dit...

Puta mare! Tota la setmana afinant la guitarra, repescant els membres perduts de la banda a totes les associacions d'alcohòlics anònims(els pitjors anònims són els de l'associació d'alcohòlics), i ara acabe de llegir que no hi ha concert?!!

refelet ha dit...

Diga-m'ho a mi, que estava preparant-me el repertori de tres grups i em trobe que el Cal·linca ens eix amb esta excusa barata!