dijous, 1 d’abril del 2010

Editorial abril

Estimats amics i amigues penjollaires m'enfronte a l'editorial d'abril amb la inspiració més que seca que la moixama. I és que sembla que algú m'ha tirat un mal d'ull o tal vegada un donyet que m'està fent de les seues...En general, tots i totes, aquestos darrers dies estem pixant massa fora de test serà que la primavera la sang altera? El cas és que el mes de març no va començar malament, semblava prometedor amb els nous fitxatxes, fins que va aparèixer el Manopla, xe quin personatge! Encara no m'he recuperat del colp i sembla que dissortadament aquest tipus de persones són més reals del que pensem. Un agraïment en primer lloc, que se m'oblidava: gràcies Escrivà pel post del dia de la Dona que amb molta estima ens va dedicar, tot un detall. Continue repassant tota allò que s'ha penjat: els nous autors i autores ens guanyen per golejada...Després van arribar les Falles i, quasi sense temps per a reccionar, algú es va adonar que podíem haver fet una falla al Penjoll i el cas és que la idea és molt bona, així és que a l'any que ve podia reprendre's el tema. Ja m'imagine a Eros de Follonera Major, perquè això si, serà una falla alternativa, ecologista, antisexista i procatalanista o no serà...Un post que vull destacar per divertit, és el dels valencians penjollat per Rafelet, la llàstima és que aquestos especímens abunden per tot arreu donant una imatge molt distorsionada del que som els valensians, però això és un tema de debat que deixe per al futur. I ara: les Pasqües, així que aneu llevant-li la pols al catxirulo i prepareu la mona, la llonganissa i l'ou, que ja no fa fred i apeteix eixir al camp a gaudir d'una bona paelleta i fer la tertúlia penjollil necessària. O és que no vos abellix? Au, Eros ves buscant un lloc per a dinar, tots i totes, reserveu un lloc a l'agenda i Alietes, agafa els trastos i vine cap a la terreta que ja toca que parlem de futurs projectes desgavellats però il·lusionants...

Peguie

17 comentaris:

EROs Ramatxoto ha dit...

Bona editorial, Peguie. A vore si és de veres i fem una paelleta penjollaire.

Clidice ha dit...

congeleu-ne un plat i envieu-lo en una carmanyola :)

Sodapop ha dit...

Clidice.... la paella congelada no val rés.... si Alietes pot baixar, vosté també.... una bona paella paga la pena!!

Anònim ha dit...

paella de faves i carxofes...

el pidolaire entretingut ha dit...

Ostres, aviseu-me amb temps i quan feu alguna d'aquestes festes penjollils... Podria agafar el dit d'autoestopista i crec arribaria a Xàtiva.
Veure-vos les cares -rentades o sense rentar- seria tot un plaer.

Anònim ha dit...

Menja un plat d'esta paella, doctor!

Alietes el del Corralot ha dit...

Bon editorial, Peguie. Enhorabona.
Ara a les 11 agarre el tren i "pacavall". Però ho tinc apretadet per fer una paella.

Ara bé, per uns motius o d'altres ens veurem prou durant el mes d'abril: el 16 i el 23 tornaré a donar la murga per la terreta. I el 24 a la mani de València, no? Podria ser un bon acte de reunió penjollaire. Allí cabem tots!

Sodapop ha dit...

El dia 23 fan un concert a Manuel que pinta molt bé (Senior i el cor brutal, Mi#, etc.
Com a amfitrió vos convide a que assistim i fem un soparet a algun bar de la plaça.
Bo, ara marxe cap Andorra on la natura salvatge m´espera amb els braços ben oberts.
Ja dieu alguna cosa..

Davit del carré Blanc ha dit...

Bon editorial, Peguie. Vaig a fer-li cas i me'n vaig a per les mones, al forn de Piló, abans que s'acaben.
I la proposta d'Alietes m'agrada... i no és incompatible amb la que ens fa el Petit Príncep.

refelet ha dit...

M'ha agradat molt l'editorial i m'apunte a totes les propostes!

Alietes el del Corralot ha dit...

Petit, a quina hora és el concert del 23-A?

Elies Barberà i Pau Ortolà eixe dia fan uns Contes amb Jazz a Guadassuar a les 20.00h i aniré a vore'ls. Espere arribar a hora al concertasso de Minuel.

Eurofan ha dit...

Pel que estic llegint, interprete que a l’esdeveniment del 23 d’abril, a Manuel, acudiran Alietes, Re-Falete i el de les Maraquetes. Aixó vol dir que saltaran a l’escenari com espontanis per oferir el seu primer concert en directe? Traieu-me de dubtes, per favor.

Alietes el del Corralot ha dit...

Per mi que no quede! Ja els dic que em prepararé el poema Cançó de Bressol, d'Aixàtiva, Aixàtiva.

Es veu que som els components del primer grup musical de la història que es comunica entre ells sobre les actuacions a través de missatges d'altres. Per qué no? I ben agraïts que els estem. Faltaria!

Com diuen els titiriters: Assajar és de covards!

refelet ha dit...

Un moment, un moment!

Assajar és de covards, però sols si es tracta d'assajos de cos present. Cas de ser assajos a distància o/i en línia, aquestos deixen de ser covards i passen automàticament a ser considerats assajos creatius o experimentals. La meua proposta és que mamprenguem un. Com? vosté penja una pista amb la seua veu. Jo l'escolte, li pose guitarra i penge la meua gravació. El Sr Eros fa el mateix. I així successivament qui es vullga afegir. Per aquest motiu i amb la finalitat d'acomplir tal desficaci, i mentre concretem detalls, li pregunte, Sr Alietes: el seu ordinador té un foradet xicotet a la vora del teclat amb una icona d'un objecte com fal·lic o les lletres "mic" al costat? perquè de ser així, estaríem parlant d'un autèntic ordinador amb micròfon incorporat i no es pot imaginar el miracles que es pot fer amb això!

Traga'm de dubtes per favor!

EROs Ramatxoto ha dit...

Algú té unes maraques per a deixar-me? Ah! I un manual d'instruccions, també.

Alietes el del Corralot ha dit...

Ah, Refelet, vosté parla de muntar, no d'assajar. Això és una altra cosa.

I he trobat el foradet en qüestió! Està al costat esquerre del meu ordinador. Açò promet!

De maraquetes no en tinc.

refelet ha dit...

Bé, digam que és un muntatge que ens servirà d'assaig.

Si tenim foradet ara seria convenient que es baixaren un programa de so: L'audacity està bé, ja que és software lliure i es pot trobar al Softcatalà:

http://www.softcatala.org/wiki/Rebost:Audacity

Sr Alietes, punxe i seguisca les instruccions d'instal·lació. Com espere que no tinga cap problema, li avance el que seguix.

Una volta obert el programa vorà unes incones que imiten els botonets d'un radiocassette a piles. Presione el botó de gravació i diga unes paraules. Per defecte es gravarà amb el micròfon incorporat. Però com que grava a molt baix volum no l'escoltara.

Per a que funcione la cosa faça el següent. En la pestanya "Edita", trie "Selecciona--tot". Després vaja a pestanya "Efecte" i trie "amplifica". Espere i done-li a reproduir. Si l'escolta és que anem bé.

Ja em diu.