dijous, 18 de març del 2010

Dubte matiner

Si el director del MUVIM ha dimitit per no voler tragar amb les imposicions i la censura del Rus i els seus amics, ¿vol dir això que els directors de la Casa de la Cultura, del Museu Municipal i del Gran Teatre de Xàtiva són tan independents que no han d'enfrontar als dilemes ètics que ha hagut de resoldre amb la dimissió el director del MUVIM?

8 comentaris:

Alietes el del Corralot ha dit...

També pot voler dir que hi ha directors i directors. I això que presumiblement només un dels tres dels que vosté posa dins l'interrogant vota Rus.

TdlH ha dit...

Ai, fill meu, «no mossegues la mà que te dóna de minjar»...

Anònim ha dit...

Crec que s'equivoca vosté. El director del MUVIM és un càrrec de confiança i, per tant, si no està d'acord amb el que diu el cap que l'ha posat pot (i deu) dimitir. Ara bé, dels que vosté anomena, només un, el del Teatre, és un càrrec polític, els altres són funcionaris.
No cal confondre les coses, per tant. Ja que si ho fa, cada vegada que canviaren els polítics caldria canviar els funcionaris, com ocorria a l'Espanya del segle XIX.

Alietes el del Corralot ha dit...

L'anònim té molta raó. Que li paguen!
Gràcies per aclarir este punt. És important que les coses es valoren en la seua justa mesura.

Davit del carré Blanc ha dit...

Sí que té raó: els funcionaris no tenen problemes ètics i els càrrecs de designació política sí... o era al contrari? uff, quin lio! Però ara ja vaig comprenent perquè alguns tècnics amb plaça en propietat no discuteixen: ordres són ordres.

Anònim ha dit...

No sé on treballa vosté, però pel que veig ha de tenir una feina en què no depén de cap persona i, per això, posa per damunt de tot la defensa dels valors ètics, cosa, per altra banda, encomiable i envejable. Però jo li pregunte, per exemple, han de dimitir tot el professorat que no està d'acord amb la política educativa de la Generalitat Valenciana? Home, pense que hi ha altres formes de protesta, tant públiques com privades, que porten endavant alguns funcionaris. Ara bé, una altra cosa ben diferent són aquells funcionaris que amb els seus informes (amb mitges veritats, falsejats o incorrectes) donen corda als polítics de torn per tal de fer carrera llepant tot el que calga llepar. Són coses diferents, no cal confondre-ho.

Davit del carré Blanc ha dit...

Home, no dic jo que calga fer heroicitats. El professorat, mitjançant les organitzacions que els agrupen sí que han fet alguna que altra protesta, com vosté deixa entreveure. Però resulta que hi ha qui en 15 anys no se li ha escoltat dir ni pruna. Però vaja per davant que li agraisc els comentaris i trobe que apunta coses interessants.
Dit açò, no es prenga com una qüestió personal el que vaig a dir ara: d'ací a uns anys, quan es faça balanç i envermellim per haver permés una gestió tan terrible (deutes, censures, corrupció...), aleshores resultarà que tot açò va passar sense que ningú col·laborara!

Anònim ha dit...

Per descomptat que no m'ho prenc com una qüestió personal. I si, té raó. La gestió que patim des de fa anys els valencians no és obra solament dels polítics, també ha col·laborat el personal de confiança i, ai!, molts funcionaris que, sense cap necessitat, han fet costat, fins i tot signant informes tècnics, als lamentables projectes del PP, que són la majoria. Però ha de quedar clar, i jo no sóc funcionari, que no tots els funcionaris actuen igual.