dimarts, 8 de setembre del 2009

Propostes algemesinenques

Ací tenen una entrada amb alguna que altra proposta de coses que es poden fer a Algemesí tal dia com hui (8 de setembre, festa local), o en els pròxims dies. Està a punt de començar el curs escolar i la nova temporada, i supose que en El Penjoll continuarem amb propostes lúdiques o culturals, que tan (relativament) bona acollida van tenir l'any anterior.

Ahir baixava de ma casa amb la bici i em vaig trobar un parell de veïns vestits de muixerangueros, i agun altre de bastoner. Això em va recordar que, efectivament, estem en les festes de la Verge de la Salut, i hui precisament és el dia gran, on es fa la Processó de volta general pels carrers d'Algemesí, amb les famoses muixerangues i tots els balls tradicionals: bastonets, boleros, i molts altres, entre ells el dels tornejants, tota una curiositat, i una veritable relíquia del passat. La processó és a les 7:30 de la vesprada (programa de les festes, ací). Un detall molt important és el caràcter participatiu de la processó, on desfila mig poble (recordem que Agemesí és un 'poble' de prop de 30.000 habitants). Perdonen que no els haja informat abans, però si viuen prop d'ací i els interessa, encara estan a temps de vindre. Jo puc fer una mica de guia, però no esperen gran cosa de mi en quant a explicacions i informació que valguen la pena... Ara en serio: si no han vingut mai a vore la processsó de les muixernagues, els recomane vivament que vinguen, és tota una joia.

Una altra proposta seria fer alguna eixida en bici pels voltants d'Algemesí. La data i la hora estan per determinar, però tinc dos idees per al recorregut (i també dos bicis: la que em vaig comprar i la que em va tocar en una rifa): 1.- fer la ruta del riu Xúquer des d'Albalat a Sueca, per un camí que voreja el riu; 2.- anar a l'Assut de Carlet, un paratge poc conegut riu Magre amunt, on es pot disfrutar de la natura i contemplar també l'acció destructiva de l'home en l'entorn natural.

7 comentaris:

Unknown ha dit...

lo de la volteta amb la bici pot estar molt bé... si hi ha quorum es podria fer abans de que vinga el fred, no li sembla?

Tadeus ha dit...

I abans que me'n vaja a viure a un altre lloc. Efectivament, si anem fent quòrum podem pensar en dates i programes. Es tracta, com deia, d'excursions amb contingut esportiu, cultural i ecològic.

Capità Superflipo ha dit...

Estos dies estic prou embolic, però l'eixideta en bici amb un bon esmorzarot... M'imagine que seria per a més endavant. Quin dia podria ser?

Unknown ha dit...

jo m'apunte... que tinc la bicicleta més parada que un treballador de la construcció...

Tadeus ha dit...

Jo havia pensat en nun dissabte pel matí, seguint la tradició d'eixides penjolleres. Eixe dissabte podria el de la setmana que ve, 19 de setembre. De totes maneres, ho anem parlant. Quan estiga tot més clar, faré una entrada amb l'anunci com cal.

Podríem fer l'excursió a l'Assut de Carlet. En total no haurien de ser més de 2 hores i mitja (anada i tornada). El punt de trobada depén de si vénen en tren o en cotxe, ja ho parlaríem. Pel que fa a les bicis, ja saben que en tinc una de sobra, que podria deixar a algú.

Unknown ha dit...

amics ciclistes!
el proper dissabte ho tindré xungo per quedar, una més que probable anada a Castelló de la Plana m'impedirà acodir... es podria canviar/ajornar per al proper cap de setmana(26/09)?

Tadeus ha dit...

Sr Funambuliste: de moment no s'ha fet cap convocatòria per anar d'excursió ciclista; en tot cas, no serà este dissabte, dia 19. Podria ser el dissabte 26 o, més possiblement, algun dissabte d'octubre (no estic segur si podré el dia 26). Ja ho anirem parlant. Moltes gràcies per l'interés i a vore si s'anima més gent.