dissabte, 1 d’agost del 2009

VIATGE INTERIOR

L'esquena i el cul del convent de Sant Doménec.


Llegir la premsa valenciana em posa dels nervis, m’altera. A casa compren el Levante (el Lermante que déiem abans). Llig hui el punt de vista de Ximo Corts i el gorg de Josep Lluís Fitó, i clar, m’altere. Mira, potser ja em va bé, així em note viu perqué a mi l’estiu em deixa aplatanat: “Dia d’acusada atonia mental i psíquica per a vosté”, diu l’horòscop. I una merda que plou! Només m’he de posar la premsa davant dels ulls.

Ximo Corts parla de la restauració del convent de Sant Doménec, feta a mitges, i de les ordes dominicanes a Xàtiva. Sí, han mig restaurat el convent i ara ja tenim un altre espai tancat al públic, com molts d'altres. Per exemple, hi ha un Gran Teatre a l’Albereda, però els cursos d’estiu de Teatre de la Lluna, que ja porta tretze anys programant-los, continuen fent-se gràcies a les cessions d’espais en les escoles: Marta Montiel i jo mateix hem donat un curs de veu i expressió al Martínez Bellver en una aula multiusos a uns 50º a l’ombra i sense aire condicionat. El Gran Teatre, que és on diu el sentit comú que s'haurien de fer estes activitats, ni ensumar-lo!

Pepe Fitó parla de l'ultima edició de Nits al Castell que seguix dins la tradició flamenca que ja sabeu que hi ha hagut sempre a Xàtiva i la Costera. I també parla del «públic de clavell» que hi assistix.

Malgrat tot, en les fotos en blanc i negre que encapçalen els seus articles, Ximo i Pepe somriuen: bona cosa és que ningú ens lleve l’humor. (Ja parlarem de la millor fira d’Albacete que se celebra del 15 al 20 d’agost a Xàtiva per privilegi del rei Jaume I).

En la pàgina del costat, a tot color, està Anne Igartiburu, que també somriu i fa propaganda de viatges amb la mateixa desimboltura professional amb qué abans feia propaganda de Marina d’Or. Somriu i ensenya mitja mamella, la molt subnormal.

6 comentaris:

Ximo ha dit...

Senyor Alietes, ni les restauracions fetes a mitges, ni la porqueria de nits al castell, ni les putâes d’uns i altres, ni la nefasta política cultural de Rus i companyia, ni la merderada de fira que ens espera, ni els rotllos infames en lletra impresa, ni l’aplatament que provoca la calor estival, ni la rialla profident d'Anne Igartiburu... aconsegueixen agrir-me l’humor o llevar-me les ganes de riure. Ni permetré que ho aconseguisquen! Deu ser que, en el fons, em sent feliç.

Salut i aixeque l'ànim!

Ah, i no sé per què, però enhorabona també!

refelet ha dit...

Benvingut al paradís!

Unknown ha dit...

Alietes, mâ que li ho tinc dit, que a l'estiu no eixca de la piscineta... dediques a surar, i no es menege... que enseguida li entren les acalorades... jejeje

Ximo ha dit...

Ja sé per què li he de donar l'enhorabona. Ha quedat vostè finalista del concurs de microrelats. Enhorabona bis!

Alietes el del Corralot ha dit...

Fectivament, Ximo. Estic que reglote de satisfacció (o sastifacció, que diu mon pare).

Anònim ha dit...

És de rebut que supòsats progressistes demòcrates servisquen amb la seua presència física, en escrits, organitzant, recolzant indirectament o en altres manifestacions quotidianes en esta fira de 2009 organitzada per un govern local, en el que uns per acció i altres per omissió insulten, desprecien, amenacen, sotmeten, ningunegant, etc a col•lectius o persones de rellevància ciutadana social, cultural, educativa, etc i, per a rematar la seua falta d'educació i poc contingut ciutadà, democràtic i ètic, lloen feixistes que són una crònica negra i rebutjable de la història del nostre país?
Què perseguixen estos amb este comportament d'arribistes al poder local actual?
Acabaran estos boicotejant els actes del més pur estil franquista o participant en ells?
Eren antics maulets i ara botiflers o eren tapats botiflers?