dissabte, 15 d’agost del 2009

Falgueres





Generalment, el turista que visita qualsevol contrada, proveït de guia impresa i màquina fotogràfica, va a la cerca del tipisme, d’instantànies que certifiquen la seua presència en racons remots. En acabat, dirà als amics: «Jo hi vaig estar!». I ensenyarà, amb cara de satisfacció, les fotos que s’haja fet davant les diferents fites de l’indret visitat. Hi ha, però, viatgers que busquen altra classe d’al·licients, com ara el caràcter de la gent, els costums, la llengua, la gastronomia, l’arquitectura tradicional, el paisatge... Entre nosaltres, tenim el cas de Drac Montdúver, un explorador de paisatges nat. He volgut dedicar-li la meua col·lecció. L’he titulada “Falgueres” perquè, en realitat, l’ànima de tots els paisatges retratats és la falguera. Al nostre país de secà, costa de trobar. En altres contrades, és, però, omnipresent.

4 comentaris:

Capità Superflipo ha dit...

Una col·lecció molt bonica. A més de la frondositat i de la verdor que es veu, les fotos desprenen una agradable sensació de frescor, humitat... i tranquil·litat.

Jesús M. Tibau ha dit...

quina imatge de frescor!

garrotipadur ha dit...

que boniques fotos,això és al montdúver?

Anònim ha dit...

Quasi segur que no és el Montdúver.
Gràcies per a la dedicatòria Ximo, tinc pendent un post al voltant de les falagueres ja que són els primers vegetals adaptats a la vida terrestre, un món fascinant.
Les fotos són força boniques i en vore-les m'han transportat als boscos de Navarra, concretament a Irati. Molt agraït.