dissabte, 18 de juliol del 2009

2ons Premis de Microrelats El Penjoll 2009: quin serà el "finalista"?


S’ha acabat el termini de presentació d’originals als 2ons Premis de Microrelats d’El Penjoll 2009. Si l’any passat van ser 63 microrelats els presentats, enguany han sigut 115 microrelats, repartits entre un total de 21 autors. Els més productius han estat Alietes el del corralot i el Capità Superflipo, ambdós amb 17 microrelats. El President de la República de les Mones n’ha presentat 15. Ko-jons tampoc s’ha quedat curt amb 9. El Petit Príncep: 8. Aquil·les Sisternes i Cul de Sac: 6. Peguie, Heidi i Cal·linca: 5. Lluís (el tarrascla), Refelet, el Funambuliste i el Santíssim Pare: 3. Lo Pol i Marxi: 2. Escrivà de Cort, Vicent, Dª Reencarnación Palomino, Albert García Elena i Rosa Roig són els únics que han presentat un solitari microrelat.

Una característica d’enguany la trobem en les sèries de microrelats: El maleït microrelat amb un total de 30 microrelats elaborats a dues mans pel Capità Superflipo i Tarsan, President de la República de les Mones; els 9 microrelats Bàrbars d’Alietes el del Corralot; els 3 de Garrotades d’El Petit Príncep; i els 2 microrelats de Darwiniana de Lo Pol, Sexe i benestar/malestar de Refelet, Obsessió de Heidi, i Qui no recorda no viu de Marxi.

Fet este breu resum general, toca ara que comencem a dirimir els premis. Recordem què diu la base 8 dels mateixos:

Premis. El primer premi es declara automàticament desert. El segon premi, anomenat ‘finalista’, es determinarà mitjançant una enquesta oberta on els lectors d’El Penjoll votaran entre els diferents microrelats presentats. Tots els autors que no reben cap vot en esta enquesta obtindran la menció honorífica de ‘ploma d’anec’. El veredicte de l’enquesta serà inapel·lable.

Com són tants els microrelats presentats, en el 3er Simposi Penjollaire es va decidir fer un post (este) on es duga a terme un debat obert on cadascú amb la seua identitat (ací no val l’anonimat) defense i propose els seus microrelats candidats a finalista (aquells que considere millors, siga 1 o en siguen 13). No val autoproposar els propis microrelats. Els 10 microrelats més assenyalats entre els comentaris dels penjollaires seran els que es ficaran com opcions de resposta en l’enquesta per a la votació del finalista. Tots aquells microrelats que no siguen nominats com candidats a finalista o no reben cap comentari de suport rebran la menció honorífica de ploma d’anec.

No volem acabar este post sense assenyalar un altre aspecte a destacar d’estos 2ons Premis i que ha sigut la no participació del finalista de l’any passat: Sir Drac Montdúver. Què li haurà passat? Per què no ha participat? Recordem les seues paraules en El Maleït Microrelat (XVII): “Paciència estimat Capità Superflipo, tot arriba. Li promet un micorelat aviat”. Però això no ha ocorregut. Què l'ha dut a faltar a la seua paraula? Por escènica? Falta d'inspiració? O, tal vegada, considere que enguany no hi havia nivell suficient entre els microrelats participants? Què ha passat realment? Estarem atents al seu comentari i a la seua proposta de candidats a finalista d’enguany.

Alé, ja podeu opinar i fer les vostres propostes de candidats a finalista dels 2ons Premis de Microrelats El Penjoll 2009. Recordeu que els 10 més assenyalats entre tots els comentaris, seran els que conformaran l'enquesta on es decidirà el finalista.

Ah! Les propostes de candidats es podran fer fins el proper dissabte, 25 de juliol.

20 comentaris:

Capità Superflipo ha dit...

Primer de res felicitar i donar-los les gràcies a tots els participants en un concurs on no es dóna res i on el primer premi es declara, abans de començar, desert.

Al principi creia que el nivell era fluix, però la nova rellegida que li he pegat als microrelats presentats m’ha fet vore les coses d’una altra manera. De fet, crec que el nivell general ha sigut bo. Trobe molts microrelats que estan bé. A mi m’han agradat:

Sort, d’Alietes el del corralot
Obsessió, de Heidi
Espill, d’Alietes
Memòria, de Peguie
Penitència notarial, de Cul
Jugant, jugant! d’El petit Príncep
Vocació, de Refelet
Maria, Mareta! de Rosa Roig
Bàrbars VII: Pèrdues sostenibles, d’Alietes
Una nit a l’opera, d’El Petit Príncep
Mutació, de Peguie (encara que no conec els referents i les claus per desxifrar-lo i acabar-lo d'entendre)
Carta d’amor, de Ko-jons
Bàrbars VIII: crisi, d’Alietes.
Energia positiva, de Vicent

Ara, ja dic que estos microrelats em semblen que estan bé i que a mi m’han agradat, però cap d’ells el trobaria mereixedor de ser reconegut com “finalista” perquè hi han altres que m'han agradat més i, per tant, no els proposaré com a candidats. Però ja que tenim l’oportunitat els done la meua menció honorífica i els salve de rebre la "ploma d’anec". Els que sí que veig que tenen més qualitat, en la meua molesta opinió, i que propose com candidats a "finalista" són els següents (no estan per ordre de preferència):

Vides paral·leles, de Tarsan (encara que continue pensant que no està arrodinit)
Anit, de Cal·linca (rellegint-me’l he descobert un magnífic microrelat).
Llest, Certes incertes i Paciència infinita, els 3 de Ko-jons
Sexe ràpid, de Refelet
Darwiniana I i II, de Lo Pol

També vull incloure en este llistat dos microrelats que destaquen per la manera en què estan escrits, aportant un mode distint d’escriure microrelats. Em semblen originals i evocadors, i que en cada relectura et diuen alguna cosa diferent. Són:

Celebrant el temps, del Funambuliste.
El Cigronet, d’Alietes.

Anònim ha dit...

Faig un esforç per triar-ne només 10 finalistes:
"Obituari". Cul de sac
"Darwiniana II". Lo Pol.
"Sexe ràpid". Refelet.
"El maleit microrelat (X)". Tarsan
"El maleit microrelat (XI)". Tarsan
"Contrastos vitals". Heidi
"Onan". Alietes
"Bàrbars VII: pèrdues sostenibles". Alietes
"L'enveja". Alietes
"Memòria". Peguie

Ala, jo ja m'ha destapat!

peguie ha dit...

La clau del microrelat mutació no l'he posada ja que esperava que algun avispat s'adonara. Es fuma el peta i es transforma en Virginia woolf,ja que tot el que apareix en cursiva són obres escrites per ella.Espere k ara ho entengues i t'agrade igualment.

Tadeus ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Tadeus ha dit...

M'he estat rellegint els microrelats i esta és la meua tria de possibles finalistes (per ordre cronològic, segons la data de publicació):

- Paradoxes, de Cul de Sac.
- El cigronet, d'Alietes el del Corralot.
- Contrastos vitals, de Heidi.
-Bàrbars VII: pèrdues sostenibles, d'Alietes el del Corralot.

Peguie ha dit...

Hola a tots i totes:

He de dir que encara m'ha resultat difícil triar 10 ja que m'agraden més però crec que els millors son:


Darwin I y II, de Lo Pol.

Penitència Notarial, de Cul de Sac.

Crueltat, de Ko-jons.

L'adúltera, del Santíssim Pare.

Qui no recorda no viu I y II, de Marxi.
Onan, de Alietes.

Contrastos vitals, de Heidy.

Sexe i Benestar, de Rafelet.

He de dir que tinc la sensació que l'any passat el nivell era millor, encara que aquest any ha hagut més participació. Jo mateixa estava espesa algún dia, així que perdoneu alguna que altra pifia que m'ha eixit de micorelat.

Enhorabona als participants per la bona intenció.

El Penjoll ha dit...

A vore, aclarim un cosa on sembla haver confusió:

No cal proposar 10 candidats, com creuen Ko-jons i Peguie. Cadascú pot proposar els que crega convenient (1 ó 33), però els que entraran en l'enquesta final seran els 10 microrelats més proposats. Penseu també en salvar-ne algun de la menció honorífica i horrífica de "ploma d'anec".

Cívic ha dit...

Jo vull ser acceptat com a participant, doncs ni a la segona ho he aconseguit, amb les estadístiques del word em ficava que tenia 300 caracters i ara he vist que no estic acceptat, doncs el jurat ha considerat que n'hi ha més de 300..
Ho seguirem intentant en una altra ocasió i enhorabona al micorelat finalista!

Anònim ha dit...

Sent molt haver faltat a la meua paraula i vull demanar disculpes als amics del Penjoll. No tinc una disculpa perquè les circumstancies del dia a dia són les que m'han impedit arribar a tot el que tenia previst. Questió de prioritats. Enhorabona a tots els participants i gracies per enriquir el Penjoll.

El Penjoll ha dit...

Hola Ecosafor:

Ens imaginem que et referixes al teu microrelat “Humida”, un microrelat que, efectivament, té 300 caràcters sense comptar espais, però 372 comptant els espais, i la base 4 del concurs diu: “L’extensió màxima dels microrelats serà de 300 caràcters (espais inclosos)”. A més, tenies un comentari del Capità Superflipo en el post del teu microrelat que t’ho advertia.

Encara pots participar en els premis fent la teua proposta de candidats a "finalista". Vinga anima't.

Lo Pol ha dit...

Bé, allà va la meua proposta de micro-relats:

1) La darrera discusió (Funan)
2) Bàrbars (Quitança i Crisi), d'Alietes (en realitat, tota la sèrie és brutal).
3) Memòria, Peguie.
4) Mutació, Peguie (deu ser cosa de les hormones, però està sembrada)
5) Love is in the air, Alietes.
6) Estómac, Petit Príncep
7) Taxi Driver, Alietes
8) Carta d'Amor, K-jons
9) Cul i Cidae, Culdesac
10) Anit, Calinca.

Amb una menció especial a la sèrie el maleït micro-relat, de Superflipo, per l'esforç (i perquè alguns, dintre de la seua lògica interna, tenen molta gràcia)

Unknown ha dit...

hola a tots i especialment a totes!

ací deixe la meua tria:

"Sort" Alietes el del Corralot
"Una vida de gos" Aquil.les Sisternes
"La revolució pendent" Aquil.les Sisternes
"Lapidació" Santíssim Pare
"Capella Ardent" Albert Garcia Elena
"Dia d'estiu" Tadeus Calinca
"Love is in the air" Alietes el del Corralot
"Una nit a l'òpera" El petit princep
"Marieta, Marieta" Rosa Roig
"Penitència Notarial" Cul de Sac
"Memòria" Peguie
"Espill" Alietes el del Corralot
"Models de família" Cul de Sac

Vull mencionar també per la seua qüalitat les series de micro-relats "Bàrbars" d'Alietes el del corralot (m'han agradat molt el VIII i el V), la mini serie Darwiniana de Lo Pol... i com no, per indesxifrable i destarifada, també vull mencionar la serie "El maleït microrelat" del Capitá Superflipo, inclosos els capítols sabotejadors de Tarsan...

hala! ara a esperar als finalistes, i aprofite l'avinentesa per a pregar-vos:

¡¡¡ VOTEU AL FUNAMBULISTE !!!!

(el meu maltractat ego vos ho agrairà eternament, jejejej!!!)

au, cacauets!

Heidi ha dit...

Hola penjollaires:

els meus micorelat favorits són:

- La darrera discussió, del Funambuliste.

- L'engany, de Lluís el Tarrascla

- L'enveja, d'Alietes

- Vocació, de Tarsan.

- Humilitat cristiana, de per aci o per allà.

- Mutació, de Peguie.

- Confessió, de Ko-jons.

- Anit, de Tadeus.

- Taxi Driver, d' Alietes del Corralot.

- Maleít microrelat XIV, de Capità Superflipo.

- Nefasta redempció, de Cul de Sac.

- La Revolució pendent, de Aquil.les.

- Darwiniana I i II, de lo Pol.

- Pare novell, de Santíssim Pare.

- L'escopofilisme de l'hidra, de Dª Reencarnación.

- Sexe i Malestar, de Rafelet.


Bé, tot un èxit de concurs del qual em sent orgullosa d'haver participat.

Salut amics, amigues.

refelet ha dit...

Dear Penjoll, propose aquestos relats com a finalistes:


*Desengany, d'escrivà

*Darwiniana I i II, de Lo Pol

*L'adúltera, de Santíssim Pare

*La revolució pendent, d'Aquil·les

*Contrastos vitals, de Heidi

*Tarda d'estiu, de Calinca

*Qui no recorda no viu, relat 1 i relat 2, de Marxi

*Dia d'estiu, de Calinca

*Llest, de Ko-jons

*Anit, de Calinca,

*Confessió, de Ko-jons

*Mutació, de Peguie

*Bàrbars VII: Pèrdues sostenibles, d'Alietes

*L'enveja, d'Alietes

*Bàrbars VIII: Crisis, d'Alietes

*Memòria, de Peguie

*De garrotades II, del Petit Princep

*Models de familia, de Cul de Sac

*La darrera discussió, de funambuliste

Pel que a les mencions d'honor, només en tinc una, per a Superflipo, per la seua sèrie del Maleït midrorelat, en la que també ha col·laborat Tarsan. No puc proposar cap com a finalista, ja que no són autònoms i sols cobren sentit dins de la sèrie. Però és clar, que, amb pujades i baixades, hi ha relats molt bons.

Salut a tothom i don.

Alietes el del Corralot ha dit...

Ací van els meus preferits:

Models de família, de Cul-de-sac.
La clepsidra, de Tadeus Calinca.
Anit, de Tadeus Calinca.
El maleït microrelat XV, del Capità Superflipo.
Darwiniana i
Darwiniana II, de Lo Pol.
A sant Joan... bacores!, del Funambuliste.
Paciència infinita, de Ko-jons.
Locus amoenus, d'Aquil·les Sisternes.

Algú ha dit que el nivell de l'any passat era millor; estic en total desacord: la qualitat de la collita d'enguany és molt i molt superior.

Cul de sac ha dit...

Estic amb Alietes en que de nivell més baix, res de res. De fet, a mi fer esta tria de set m'ha costat un ou.

ahí va:
-El Cigronet, Alietes el del corralot
-Darwiniana (I i II), Lo Pol
-Onan, Alietes el del corralot
-Sexe ràpid- Rafelet
-Capellà Ardent, Albert Garcia Elena
-Dia d'estiu, Tadeus Calinca

Tarsan, President de la República de les Mones ha dit...

Vostés em disculparan, però no acabe d'entendre bé el funcionament de les votacions. En qualsevol cas, com em sembla que ningú els ha votat, apunte aquestos relats:

1)"Obsessió" 1 i 2, de Heidi
2)"L'escopofilisme de l'hidra" de Dª Reencarnación Palomino
3)"Pare novell", de Santíssim Pare
4)"Crueltat" de Ko-jons

Salutacions cordials des del garrofer de la Costa del Castell!

Anònim ha dit...

Hola penjollaires.
Tots els microrelats m'han agradat però com a finalistes propose:
"Contrastos vitals" de Heidi
"De rebaixes" de Petit Princep
"Nefasta Redempció" de Cul de Sac
"Celebrant el temps" de Funambuliste
"Confessió" de Ko-jons
"L'enveja" d'Alitetes del Corralot
"Love is in the air" d'Alitetes del Corralot
"Puta Consciència" d'Alitetes del Corralot
"Màquines" d'Alitetes del Corralot
"Pèrdues Sostenibles" d'Alitetes del Corralot
"Onan" d'Alitetes del Corralot
Molta sort als finalistes.

Santíssim Pare ha dit...

A mi continua agradant-me "La Princesa i el Drac", del Drac Montdúver. Per tant, el propose com a finalista d'enguany. També propose com candidats els Maleits Microrelats XXXI, XXXII i XXXIII, del Capità Superflipo; "Humida" i "El fill del constructor", d'Ecosafor; "Tallar un arbre, cremar un amic, matar un fill", de La Lluna en un Cove; i "5t ERO a El Penjoll" de El Panjoll.

D.ª Reencarnación Palomino ha dit...

Jo també sóc de l’opinió que el nivell d’enguany és molt superior al de l’any passat. Sols una dada ho reflexa: l’any passat Cal·linca va presentar un microrelat, enguany cinc. A excepció d’Anit (que com li agrada al Capità Superflipo, a mi ja no m’agrada), propose com candidats la resta de microrelats de Cal·linca, és dir:

“Dia d'estiu”
“Tarda d'estiu”
“La clepsidra”
“La hidra”

La resta, es mereixen tots la "ploma d'anec".