dissabte, 6 de juny del 2009

Jornades Forestals a València, el dissabte 13 de juny


A excepció de l’Horta, si assolim els cims de qualsevol de les comarques de la costa apreciarem una important quantitat d’espais forestals. Per quantificar aquesta realitat només cal l’exemple d’algunes comarques costaneres amb elevats percentatges de superfície forestal, com la Plana Baixa, amb un 38%, el Camp de Morvedre, també amb un 38%, la Marina baixa, amb un 59% i l’Alacantí, amb un 48%. El conjunt de sòl forestal a les tres províncies representa un 49,7%. Tan sols per aquest motiu val la pena debatre sobre la realitat del forests valencians. Ara però hi ha altres motius de molt de pes: la filosofia de l'enginyeria de monts, provinent de centreeuropa, mai ha volgut ser conscient dels problemes i les limitacions del món mediterrani, no l'ha pres mai com a punt de partida i tradicionalment s'ha limitat a adaptar tècniques de dubtosa validesa.
Sovint es fa palesa la necessitat d'explicar que el problema dels sòls forestals mediterranis és la desertificació, i que sota cap concepte es pot deixar el sòl sense la protecció de la vegetació i a mercé de les nostres pluges torrencials.
Ací a les comarques valencianes, s'arriba fins i tot a fer treballs forestals en zones sensibles en època de nidificació de rapinyaries, i són comuns altres actituds de dubtosa reputació com eliminar la vegetació, i per tant la protecció del sòl, per justificar subvencions i amb dubtosos criteris de protecció dels ecosistemes.
Carles Arnal, company històric de l'ecologisme, organitza unes jornades de debat sobre el món forestal amb d'altres persones i grups, de la mateixa manera que ho feia anys arrere a l'albufera. Us recomane l'assistència, si més no per entendre què passa a les parts del territori de les que menys es parla. Dissabte 13 de juny a les 10:30 a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània hi ha l'acte més important, per a més informació premeu ací.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

pecadoooooooor!!

què no saps que al penjoll són molt exclusius i no pots penjar articles que ja estiguen penjats a altres blogs???

ataca, calinca, ataca!!! remata, alietes, remataaaa!!

sònopotser!!

Alietes el del Corralot ha dit...

Per al·lusions: Estimat Anònim, pôs clar que es poden penjar articles que ja estiguen penjats en altres blocs, mentre siguen articles de creació.

El que més em fot és el seu "sònopotser!!" Què és el que no pot ser? Que hi haja una rècua d'Anònims mamons i merdissers tocant els collons?
El Penjoll continua obert pâ qui vulga.

Besadetes amb pa i xocolate.