divendres, 1 de maig del 2009

Editorial de Maig, el mes del creador

Passen les coses a gran velocitat, com els trens. Fa poc més d’un any alguns dels penjollaires no sabíem què era un bloc, i ara ens costaria viure sense ells, sense llegir-los cada volta que tenim l’Internet a tir. I també per a El Penjoll passa la vida: tenim més d’un anyet i una llista d’autors més llarga que la de les oficines de treball (per no parlar de les etiquetes, eh, Refelet?): fa la impressió que és hora de traure la podadora.

Sí, té un any i uns mesos la criatura i ja li sobrevenen els dubtes existencials (com al Funambuliste, que està més que granadet): Què és El Penjoll? La cabina dels Marx on tothom cap? Una casa de putes, amb o sense ama? O a l’estil de Hamlet: "Creació o informació, esta és la qüestió"; o tal com s’ha plantejat: "este és el dilema".
Però no hi ha dilemes irresolubles per a El Penjoll: El Penjoll és CREACIÓ de base literària, especulativa i humorística: sobre què escriure, sobre què especular o sobre què fer humor ja depén de la inspiració dels autors, dels lectors i dels comentaristes. I, per tant, es pot CREAR sobre qualsevol cosa. La creació suposa un plus d’originalitat que ens encanta acollir; un plus que la notícia sola no té. No la notícia del fet, sinó la fabulació a partir del fet és el que té valor en El Penjoll.

El Penjoll és un projecte obert a la creació i a l’originalitat. Això ens estimula i ens fa moure el cul de la cadira. Volem crear, volem debatre, volem rebatre a partir d’estes premisses. Volem seguir fent i seguir creixent amb vosaltres!


Una volta els Marx han eixit de la cabina, van en tren i l'aire els va pegant a la cara.

10 comentaris:

Anònim ha dit...

somos el pencholl i somos muy guais. hasemos creasion, gente anteligente i muy mejores. pedimos a los chativines que nos manden informasions, pero luego los ponemos a caldo ridiculisando sus postsss. es que somos asi: los mas guais del planeta. nos manden los que nos manden hai que dejar claro de ves en cuando que aqui somos cachondos pero cultos, guais pero no alternatibos de esos jipis. creasion! nos creemos la creasion! i estamos por ensima de todos i de todo. vamos a crear un poco, venga!

Alietes el del Corralot ha dit...

Home, un Anònim que per fi ha entés de qué va El Penjoll!

En més d'una cosa té raó: i és que ja estava bé de dir sempre que tot estè bé, i colpets a l'esquena, i avant, que mentre va el carro fa ruïdo.

Ara només esperem els seus posts.

Tadeus ha dit...

Un dels problemes del Penjoll són els anònims que van de 'listos' o que pretenen fer-se el graciós.

Anònim ha dit...

Tranquil, que ja els prohibirem!

peguie ha dit...

No rés tracta de prohibir res sió d'aceptar les regles del joc

Alietes el del Corralot ha dit...

El primer Anònim m'ha fet pensar estos dies, i li estic agraït.

El Penjoll no és complaent, però ací està la gràcia (crec). Els meus posts també han rebut garrotades (clar que sí! com ha de ser), però no per això deixe de fer-ne.
I quan algun post no m'agrada ho dic i intente explicar per qué. I quan m'agrada, també. Si això, segons ell és anar de guais, pôs vaig de guais, però no veig quin mal hi ha.

A mi almenys les crítiques em fan replantejar-me les coses.

Anònim ha dit...

siñor alietes: siendo ustet de lo mejor del pencholl, parese mentira tanto pesnsar para no moberse del puesto. una cosa es creticar, i l'otra pedir a los chativines poststs de informasions i després quejarse d'estos.aclarense los d'el comité de savios del pencholl i no me sean sinicos.

seguidor de llunt del pencholl

Tadeus ha dit...

Una pregunta: ¿Existeix alguna associació de "pallassos anònims"?

Alietes el del Corralot ha dit...

Collons, Anònim, pôs per a ser un "seguidor de llunt" no para vosté de visitar-nos! (Cosa que m'alegra.)

El veig un poc recremat amb el tema de les informacions: ho ha d'entendre, açò pareixia un tauler d'anuncis. I en gran mesura, té vosté raó, per culpa nostra. Però ja hem entonat el "mea culpa" i pensem que la cosa s'ha redreçar. Només això.
I també crec que hem fet molta faena, no només de creació, sinó també de difusió, però passa que no donàvem a l'abast i hem hagut de triar.

Anònim ha dit...

L'anonim eixe no serà l'espirit de Don Pio? o es el iaio del Tio Fredo?