diumenge, 17 de maig del 2009

Al del braç incorrupte


Sant Vicent Màrtir, dels sastres patró,
us demane amb justa devoció
que toque el cel qui es pague els pantalons
i qui no, pôs, manilles i presó!

4 comentaris:

francisco camps de Golf ha dit...

Santa Rita , lo que se da ja no se quita!

escrivà de cort ha dit...

Mestre Alietes, és vostè un caixa de sorpreses (o un calaix de sastre, tant se val). Ara resulta que ha convertit Sant Vicent Màrtir en patró dels sastres... Sant Vicent Màrtir és patró dels venedors de salaons i moixames. El patró dels sastres, i de la ciutat italiana de Cremona, és Sant Homebò (o Sant Homobon, vés a saber). Però em dóna igual. El seu quartet és bonic i permet conjecturar que ens veurem al cel dels qui es compren els seus pantalons. Seria terrible anar al cel dels lladres elegants.

escrivà de cort ha dit...

Perdó, he volgut dir "purgatori" dels lladres elegants. L'infern em sembla un càtig excessiu. Que vagen al purgatori en pilota picada!

Alietes el del Corralot ha dit...

Mestre Escrivà, no sóc jo qui a convertit sant Vicent Màrtir en el patró dels sastres. A més de ser el patró de València (i de Vicenza), sant Vicent ho és, i vés a saber per quins mèrits, del Gremi de Sastres i Modistes.
O almenys això és el que em ratifica el meu servei d'informacions.

És ben cert que el tal gremi, segons ciutats i festivitats, s'atribuïx diferents patrons: sant Esteve, sant Anthim, sant Climent,... Sant Vicent ho és al cap i casal.