dimecres, 22 d’abril del 2009

OBJECTIU COMPLIT, XARXA CREADA

El dissabte 4 d’abril tingué lloc a Xàtiva, al local de CAMOT (C/Blanc nº9), el primer encontre de moviments socials intercomarcal “Creant Xarxa”, en el que participaren des de les set de la vesprada, més de 60 persones de diferents, entre 15 i 70 anys. Gent de Xàtiva, de Canals i de Carcaixent, així com d’altres indrets, ompliren, fins al punt de tindre que seure a terra, el modest local d’aquest col•lectiu. Els assistents tingueren l’oportunitat de compartir l’origen, la filosofia, els principis i la forma de viure i actuar dels moviments socials: CSA la Lloca, Ateneu la Forca, el col•lectiu CAMOT i l’assemblea CREMATS.

La participació, la construcció d’identitats, l’horitzontalitat, la reflexió, la incidència en l’entorn, la solidaritat, la defensa, l’acció, la formació, el reciclatge, la denuncia, l’exclusió, les línies polítiques, i molts més, foren alguns dels eixos que guiaren la primera part de l’encontre. Una vegada finalitzades les presentacions, començà el debat (que s’allargà fins ben entrada l’hora de sopar) sobre la forma de canalitzar una nova xarxa que permeta la interrelació entre els diferents col•lectius que assistiren i participaren a l’acte, així com la necessitat d’integrar a més grups en aquesta nova proposta. Els objectius que deixà entreveure aquest nou teixit podrien passar per: una actuació més coordinada de cara a incidir sobre el nostre entorn social, una formació més profunda i efectiva, i un augment de la participació en les histories que cada grup organitza. A la fi, després de suggerir diverses accions conjuntes encara difuses, l’Ateneu la Forca de Carcaixent s’oferí per a realitzar el següent encontre al seu poble.

Al finalitzar el debat, tingué lloc un sopar casolà al mateix local, on els protagonistes foren les coques de tomaca, verdura, ceba i botifarra, els pans de poble replens d'entremesos i verdura amb falafels, sempre acompanyats de coca en llanda, almoixàvena i mistela. D’aquesta manera, mentre els assistents picaven d’ací i d’allà, tenien l’oportunitat de valorar la jornada en petits grups, compartint idees i reflexions.

Ja cap a la mitja nit començà la primera recorreguda pels llocs que els tenen “cremats” del poble de Xàtiva, entre altres. Començant a la recent rebentada Placeta de Santa Tecla, passant pel nou pàrquing de Sant Jaume que difícilment recorda a la plaça dels temps de Julia, per a després continuar cap al nou llavador de la Plaça la Bassa res a veure amb l’antic, denunciant a la porta de l’ajuntament el desagradable ‘glamour’ que acompanya aquesta ciutat i les atrocitats que s’estan fent, per a després passejar per l’albereda fins a l’ovni eixe que diuen que es una plaça de bous i acabant a la “plaça-cement” ubicada entre la seu i l’antic hospital desproveïda actualment de vegetació. Aquest petit recorregut que durà fins a vora les 3 de la matinada fou amenitzat pel so de la dolçaina, cants i ganes de passar-ho bé, i quasi sense adonar-se’n es construí una divertida alternativa d’oci diferent a la costum de beure sense mesura i passar hores i hores consumint als bars del mercat.

Des de Cremats donem les gràcies a totes les persones que van participar en aquest primer pas cap a la creació d’aquesta. Xarxa que permetrà l’autonomia dels seus integrants, a l’hora que reforçarà una relació de solidaritat (entesa com el suport a les diferents lluites que duem a terme als nostres espais) entre els grups que la componen.

17 comentaris:

Tadeus ha dit...

Esta entrada apareix exactament igual en el blog de Camot, amb foto inclosa (m'he pres la molèstia d'entrar en la seua pàgina web per comprovar-ho). Crec que això és inacceptable en un blog com és El Penjoll. És a dir, se suposa que El Penjoll és un lloc de creació, i no un eco del que s'escriu en altres llocs, per molt 'interessant' que puga semblar. Entre la bandera que encara oneja a la capçalera i les intervencions, bastant habituals, dels Camots, s'està desvirtuant encara més qualsevol cosa que poguera ser El Penjoll inicialment.

Lector d'El Penjoll ha dit...

Què és el penjoll Cal·linca?
Que el penjoll és Cal·linca!
No home, deixe's estar de bufonades.
Estan creant!
Que no ho veu!

Anònim ha dit...

Calla Callinca!

Tadeus ha dit...

Un anònim em demana que em calle! Impressionant!

Recorde, per cert, que no sóc el primer que ha criticat en El Penjoll el fet que es publique una entrada copiada d'un altre lloc. No sé, potser algú pensa que les coses que es publiquen a Camot són tan extremadament interessants que cal utilitzar El Penjoll com a segona via de propagació. Bé, ja se sap que El Penjoll és un lloc on se solen donar curiosos fenòmens.

Anònim ha dit...

calinca, informa't bé i no ho poses tot al mateix sac. camot i cremats són coses diferents.

no conec els inicis del penjoll, el vaig conèixer ja començat. la impressió que em va donar es que és un projecte obert a tothom, on poder compartir coses molt variades. potser el que es volia aconseguir no és en el que s'ha convertit, potser no es volia aplegar ací... si fas un projecte tan obert tens eixe "perill".

potser, segons el punt de vista de calinca, caldria fer del penjoll un blog menys obert, posar-li unes normes, uns administradors que regulen el que ix publicat i eixe tipus de coses???

personalment trobe que això no té sentit. a més a més, a mi, el penjoll, m'agrada així.

(i una coseta més: recordar que al marge esquerre de la pàgina, entre la descripció que es fa del penjoll, posa "posada en comú d'informació". altra cosa és que a vosté, personalment, no li agrade la informació que des de camot o des de cremats, és vol compartir...)


ester

Anònim ha dit...

(el marge és el dret, que sóc una mena de dislèxica espacial)

ester

Tadeus ha dit...

Sra. Ester, no sé si vosté ha entés del tot bé el meu comentari. El que jo critique no és a Camot en sí, sinó el fet que algú, no sé si de Camot o d'un altre lloc, haja publicat en El Penjoll una entrada que apareix tal qual, amb punts, comes i fotos, en el blog de Camot. Per això deia que potser la persona o persones que fan això amb les entrades camotianes deuen pensar que allò que es publica en Camot és trascendental o molt important, o indispensable. No cal dir que si s'instaura este modus operandi en El Penjoll, al final l'haurem de denominar "tauler d'anuncis antigament conegut com a El Penjoll, Art de Paraula".

I estic d'acord amb vosté: El Penjoll és un espai lliure i participatiu. Però, sobretot, creatiu.

Anònim ha dit...

justament aquesta entrada és trascendental, important i indispensable... juntar més de 60 persones, d'edats tan diferents, per causes socials es mereix reproduir-ho a tots els mitjans posibles.

calinca no sigues més papista que el papa!

Tadeus ha dit...

Donar o difondre una notícia no és el mateix que fotocopiar el text d'una notícia.

Anònim ha dit...

La qüestió és...pa quê li feu cas a Calinca? si no és ni del Penjoll!

Anònim ha dit...

Culinca....l'entrada del neons de Gomorra apareix no tal qual, sinó molt millor al bloc Sota la creueta...Perquè no vas a clavar-li neons pel cul a ell? no serà que pensa que El Penjoll és una merdebloc pâ abocar el rebuig?

Ah, no calla, que l'Aliaga ixe es el teu amic i Camot uns pringaos...

Tadeus ha dit...

Ja se sap, de tant en tant apareix en El Penjoll algun que altre subnormal que escriu com a "Anònim". ¿Què li anem a fer?

Anònim ha dit...

Soc Calinca, soc un fachorro i tots me tingueu que xuplar el pishorro...

Tadeus ha dit...

D'acord, Sr Anònim, ho he d'admetre: vosté no és només un tros de subnormal, sinó també un 'poeta'. Oh! El món necessita pallassos com vosté!

l'Aschenbach ha dit...

Exactament, quin és el problema?la senyera? que el que es publica és "interessant" (amb cometes del senyor Calinca)? Per favor, el nivell dels insults em fa tremolar... visc a un balneari i la violència verbal em fa mal al cor.

Tadeus ha dit...

Quina sort, viure en un balneari! Recordem, però, que el primer en insultar ha sigut l'anònim. Per altra banda, em sorprén les evidents dificultats de comprensió lectora que demostren alguns dels comentaristes del Penjoll. Però això és el seu problema, no el meu.

Marxi ha dit...

molt bona tarda a tots, en primer lloc no considere que aquest espai per als comentaris siga el millor espai per a dur a terme un batalla campal sobre el contingut del bloc, així i tot faré la meua pròpia reflexió.

Soc Vicent, de Cremats i de Camot, ambdues coses a l'hora, en primer lloc i com a consideració prèvia, des del penjoll s'ens va demanar a Camot que publicarem al penjoll aquelles noticies o histories interessants ja que era molt difícil administrar tota la informació que arribava al correu del penjoll, amb l'únic objectiu d'agilitzar la incorporació de informació al bloc, considere que es un dels millors espais per a fer ressò sobre les diferents mogudes que hi han a Xàtiva i no SOLS un espai creatiu, considere que informació i creativitat no son coses incompatibles, en cas contrari, que se'ns comunique hi retirarem les nostres entrades.

segon, la noticia l'ha penjada cremats, ni s'ha copiat, es l'original de cremats que m'enorgulleix d'haver penjat en aquest bloc, aprofitant que jo mateix soc una de les personetes que gestionem els blocs de cremats i de camot, i a la volta, el del penjoll, si açò es considerat un abús de poder o algo així al haver-nos auto convidat a penjar coses a aquest bloc des de cremats, demane les més sinceres disculpes, i com ja he dit, si és així, retirarem el contingut.

tercer, si el contingut de l'article no reflexa creativitat, considere que no s'ha entès massa bé o que fins i tot tal vegada està mal escrit, ja que es la primera vegada en molt de temps que un grup (majoriatariament jove) s'organitza per a no fer el de sempre, construint una alternativa d'oci, que no siga la d'anar al mercat a consumir als bars de moda.

així i tot considere que la definició de creativitat no és exclusiva d'un petit grup de personetes, i tampoc crec que creativitat i exclusivitat vagen juntes, sinó tot el contrari, creativitat amb compartir és l'equació perfecta. no podem demanar exclusivitat a un mitjà d'informació com Internet, basat en l'intercanvi d'informació, aquest no es el lloc, caldrà buscar una presó per a la informació creativa.